Så här använder du funktionen Koppla en dator för att installera Dropbox

Uppdaterat Feb 28, 2024
person icon

Funktionen finns endast tillgänglig med Dropbox-planer för individer.

Koppla en dator är ett alternativt sätt att installera Dropbox-klienten på din dator.

Genom att koppla en dator kan du:

• Skapa ett Dropbox-konto
  • Starta processen för kontokoppling på din iPhone-, iPad- eller Android-enhet
  • Slutföra en kontokoppling genom att använda en QR-kodläsare

Lägg till en dator till kontot:

1. Öppna Dropbox mobilapp.
  2. Tryck på Konto längst ner på skärmen.
  3. Tryck på Inställningar.
  4. Tryck på Koppla en dator.
  5. Appen frågar om du är nära datorn – om du är det trycker du på Konfigurera.
  6. Öppna en webbläsare på datorn och gå till dropbox.com/connect.
    • Du bör se en QR-kod som ser ut som Dropbox-logotypen.
  7. Använd Dropbox mobilapp för att skanna QR-koden.
    • Appen talar om för datorns webbläsare att den ska börja ladda ner Dropbox installationsprogram.
  8. Installera appen.
  1. Öppna Dropbox mobilapp.
  2. Tryck på personikonen längst ner till höger.
  3. Tryck på Personlig om du anslutit ett arbetsrelaterat och ett personligt konto.
  4. Tryck på Koppla en dator.
  5. Du blir tillfrågad om du befinner dig nära datorn – om du är det trycker du på Ja, fortsätt.
  6. Öppna en webbläsare på datorn och gå till dropbox.com/connect.
    • Du bör se en QR-kod som ser ut som Dropbox-logotypen.
  7. Tryck på Nästa.
  8. Använd Dropbox mobilapp för att skanna QR-koden.
    • Appen talar om för datorns webbläsare att den ska börja ladda ner Dropbox installationsprogram.
  9. Installera appen.

Vad händer om jag har problem med funktionen Koppla en dator? Måste jag använda den?

Om du har problem med Koppla en dator, eller om du inte kan skanna QR-koden, behöver du inte använda den. Du bör kunna avbryta och stänga skärmen när som helst och slutföra installationen direkt på datorn.

highlight icon

Obs! Om du för närvarande inte har några filer på kontot ser du prompten Koppla en dator under fliken Filer på dropbox.com.