Waarom vraagt de mobiele Dropbox-app toegang tot mijn contacten?

Bijgewerkt Feb 14, 2024
person icon

De informatie in dit artikel geldt voor alle Dropbox-gebruikers.

De mobiele Dropbox-app vraagt toegang tot je contacten om functies te bieden die het gemakkelijker maken om Dropbox te gebruiken, inclusief het delen van materiaal met een vriend zonder dat je hun contactgegevens hoeft te onthouden. Wanneer je bijvoorbeeld bestanden en foto's deelt, kan Dropbox namen en e-mailadressen uit je adresboek voorstellen terwijl je ze typt.

Verzamelt of bewaart Dropbox mijn contacten?

Als je besluit Dropbox toegang te geven tot je contacten, worden je contacten gesynchroniseerd met onze servers.Bij Dropbox heeft de beveiliging van jouw gegevens de hoogste prioriteit. Meer informatie over hoe Dropbox veilig omgaat met je gegevens.

Deelt Dropbox mijn contacten met anderen?

We delen je contacten niet tenzij jij ons dat vraagt. Als je bestanden met iemand wilt delen of iemand wilt uitnodigen voor Dropbox, sturen wij die contactpersoon namens jou een e-mail.

Kan ik de mobiele Dropbox-app gebruiken zonder toegang te geven tot mijn contacten?

Ja. Het is helemaal aan jou of je toegang wilt verlenen tot je contacten of niet.

Kan ik de toegang van Dropbox tot mijn contacten intrekken?

Als je toegang hebt verleend tot je contacten en dit niet langer wilt, kun je de machtigingen voor Dropbox verwijderen via de privacy-instellingen van je telefoon.

Toegang tot contacten verwijderen op een iPhone of iPad:

1. Open de Instellingen.
  2. Tik op Privacy en veiligheid.
  3. Tik op Contacten.
  4. Zoek Dropbox en schakel de instelling uit.

Toegang tot contacten intrekken op een Android-apparaat:

1. Open Instellingen.
  2. Tik op Apps en meldingen.
  3. Tik op Dropbox.Als je het niet kunt vinden, tik dan eerst op Alle apps weergeven of App-info.
  4. Tik op Machtigingen.
  5. Zoek Contacten en kies Weigeren.

Waarom verschijnen contacten van een ander apparaat of een andere app in mijn Dropbox-account?

Als je toegang hebt gegeven, synchroniseert Dropbox de contacten vanaf het apparaat waarmee je Dropbox opent. Met deze functie kun je eenvoudig al je contacten rechtstreeks vanuit Dropbox delen en ermee samenwerken, of ze nu afkomstig zijn van een gekoppeld apparaat of een externe bron zoals Google of X (voorheen Twitter). Je kunt op elk gewenst moment voorgestelde contacten uit je Dropbox-account verwijderen.