De desktop van je team configureren met GPO

Bijgewerkt Oct 30, 2023

Deze functie bestemd is voor beheerders van Dropbox-teams die de functie Group Policy Object (GPO) gebruiken met Microsoft Active Directory om de IT van hun team te beheren.

Beheerders van Dropbox-teams kunnen GPO gebruiken om op afstand de voorkeuren van de Dropbox desktop-app van hun teamleden te configureren. Ze kunnen voorkeuren configureren voor specifieke teamleden, groepen teamleden of volledige teams.

Om deze voorkeuren te configureren, download je deze .admx en .adml bestandsjablonen van GitHub of kijk je in de tabellen hieronder. De hoofddirectory voor alle voorkeuren is 'HKCU\SOFTWARE\Policies\Dropbox'.

Algemene voorkeuren configureren

Beheerders kunnen algemene voorkeuren voor hun team configureren met de sleutel 'HKCU\SOFTWARE\Policies\Dropbox\General'.

Voorkeursinstelling Registernaam Optie Waarde
Dropbox starten bij het opstarten van het systeem StartDropboxOnSystemStartup Ingeschakeld 1 (standaard)
    Uitgeschakeld 0
Dropbox-badge DropboxBadge Altijd weergeven 1 (standaard)
    Als anderen aanwezig zijn 2
    Nooit weergeven 0
Mappen openen in OpenFoldersIn Verkenner 0
    Dropbox-desktopapp 1 (standaard)
highlight icon

Opmerking: De volgende voorkeursinstellingen kunnen alleen door het teamlid zelf worden geconfigureerd:

• De desktopapp openen bij het starten van Dropbox
  • Taal

Netwerkvoorkeuren configureren

Beheerders kunnen LAN-synchronisatievoorkeuren voor hun team configureren met de sleutel 'HKCU\SOFTWARE\Policies\Dropbox\Bandwidth'.

Voorkeursinstelling Registernaam Optie Waarde
LAN-synchronisatie inschakelen EnableLANSync Ingeschakeld 1
    Uitgeschakeld 0

Beheerders kunnen bandbreedtevoorkeuren voor hun team configureren met de sleutel 'HKCU\SOFTWARE\Policies\Dropbox\Bandwidth'.

Voorkeursinstelling Registernaam Optie Waarde
Downloadsnelheid DownloadRate Geen limiet instellen 2
  DownloadRateKBs Limiet instellen tot (KB/s) DWORD
Uploadsnelheid UploadRate Geen limiet instellen 2
  UploadRateKBs Limiet instellen tot (KB/s) DWORD
    Limiet automatisch instellen 1

Beheerders kunnen proxyvoorkeuren voor hun team configureren met de sleutel 'HKCU\SOFTWARE\Policies\Dropbox\Proxies'.

Voorkeursinstelling Registernaam Optie Waarde
Proxyinstellingen ProxyMode Geen proxy 0
    Automatisch detecteren 1 (standaard)
    Handmatig 2
Proxytype ProxyType HTTP HTTP
    SOCKS4 SOCKS4
    SOCKS5 SOCKS5
Server ProxyServer [Naam van de proxyserver] <none>
Poort ProxyPort [Poortnummer proxyserver] 8080 (standaard)
Wachtwoord vereist voor proxyserver ProxyServerRequiresPassword Inschakelen 1
    Uitschakelen 0 (standaard)
Gebruikersnaam Gebruikersnaam [Gebruikersnaam van proxyserver] STRING
Wachtwoord Wachtwoord [Wachtwoord van proxyserver] STRING

Vergrendelingsvoorkeuren configureren

Beheerders kunnen vergrendelingsvoorkeuren configureren en kiezen of teamleden de voorkeuren van hun beheerders kunnen overschrijven.

Voorkeursinstelling Registernaam Optie Waarde
Vergrendelde instelling LockedSetting Vergrendeld (het teamlid kan een voorkeur niet overschrijven. Deze wordt grijs weergegeven in zijn appvoorkeuren.) 1
    Ontgrendeld (het teamlid kan een voorkeur overschrijven. Deze is beschikbaar in zijn appvoorkeuren.) 0

Updatevoorkeuren configureren

Beheerders kunnen de desktopapps van teamleden instellen om de registerwaarden opnieuw te lezen en hun voorkeuren op specifieke tijdsintervallen bij te werken.

Voorkeursinstelling Registernaam Optie Waarde
Interval-instelling SettingsPollInterval Tijd (in seconden)

DWORD (standaard = 3600)