Netwerkbeheer

Bijgewerkt Jan 19, 2024
person icon

In dit artikel wordt een functie besproken die alleen beschikbaar is voor gebruikers van Dropbox Enterprise.

Netwerkbeheer is een beveiligings- en toegangsfunctie die beschikbaar is voor gebruikers van Dropbox Enterprise. Met deze functie kunnen IT-beheerders bepalen welke Dropbox-accounts kunnen worden gebruikt in hun bedrijfsnetwerk. Via je proxy- en/of CASB-leverancier kun je opgeven welke accounts van teamleden zich kunnen aanmelden en synchroniseren via dropbox.com of de Dropbox desktop-app.

Wie kan netwerkbeheer gebruiken?

Netwerkbeheer is uitsluitend beschikbaar voor Enterprise-teams. Beheerders kunnen netwerkbeheer instellen om te beheren hoe leden van hun team toegang krijgen tot Dropbox.

Hoe kan ik met netwerkbeheer gaan werken?

Neem contact op met de Dropbox-accountmanager voor je Enterprise-account om netwerkbeheer in te stellen. Deze accountmanager kan je vroege toegang verlenen tot deze functie en gedetailleerde instructies geven voor de installatie.

Wanneer de Dropbox-accountmanager van je Enterprise-account je vroege toegang heeft gegeven, volg je deze instructies om te kunnen werken met netwerkbeheer:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Netwerkbeheer.
  5. Schakel Netwerkbeheer in.
  6. Configureer je proxy- of CASB-leverancier om vanuit je webbrowser en desktopapp een aangepaste HTTP-header toe te voegen aan Dropbox-verkeer.

Meer informatie over de domeinen die Dropbox officieel gebruikt

Dropbox blokkeert nu verkeer dat niet is gekoppeld aan het juiste Enterprise-team.

highlight icon

Opmerking: als de Dropbox-desktopapp niet automatisch wordt bijgewerkt nadat netwerkbeheer is ingeschakeld, voeg dan de volgende registersleutel toe met een willekeurige waarde: [HKLM\SOFTWARE\Dropbox\IgnoreUnknownRevocationErrors]. Deze registersleutel werkt alleen als netwerkbeheer al is ingeschakeld.

Wie zijn je netwerkbeheerproviders?

Hoewel er veel goede proxy- of CASB-providers (Cloud Access Security Broker) zijn, hebben we bevestigd dat Dropbox op dit moment wordt ondersteund door:

Wat moet ik doen als ik Dropbox niet kan gebruiken in mijn netwerk?

Als je lid bent van een Enterprise-team en problemen hebt met de toegang tot Dropbox, neem je contact op met de IT-support van je bedrijf.

Als je geen lid bent van een Enterprise-team en je ziet de fout Dropbox-verkeer wordt nu beheerd door je bedrijf, neem je contact op met Dropbox Support.