Beveiligingswaarschuwingen van Dropbox

Bijgewerkt Sep 14, 2023
person icon

Beveiligingsmeldingen zijn beschikbaar voor teams met Dropbox Standard of Dropbox Business die de Beveiligingsadd-on hebben aangeschaft, en teams met Dropbox Business Plus, Dropbox Advanced of Dropbox Enterprise.

Via beveiligingsmeldingen ontvangen beheerders e-mailmeldingen als er verdachte of risicovolle activiteiten en mogelijke datalekken worden gedetecteerd.

Meldingsgegevens bekijken

Je kunt details bekijken van een specifieke melding, waaronder de verantwoordelijke persoon, wat er is gebeurd, wanneer het is gebeurd en welke bestanden, mappen of personen werden getroffen.

Om de meldingsdetails te bekijken in een e-mail die je hebt ontvangen over een melding, klik je in de e-mail op Melding openen

Meldingsdetails bekijken op dropbox.com:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Beveiliging.
  4. Klik op Meldingen.
  5. Klik op “” (ellipsis) naast de melding die je wilt bekijken.
  6. Klik op Meldingsdetails openen.

Actie ondernemen na een melding

Op de pagina met waarschuwingsdetails zijn verschillende opties beschikbaar per waarschuwingstype. Dit zijn onder meer:

• Herstellen op activiteitenpagina. Als je een melding voor Verwijdering in bulk hebt ontvangen, kom je hiermee op de activiteitenpagina, waar je de verwijderde bestanden kunt herstellen.
  • E-mail verzenden aan teamlid. Stuur een e-mail aan het teamlid dat de melding heeft veroorzaakt.
  • Teamlid schorsen. Schors het teamlid dat de melding heeft veroorzaakt.
  • Bevestigen. Markeer de melding als 'bevestigd' en verwijder deze uit de lijst met meldingen.
  • In behandeling. Markeer de melding als 'in behandeling' en verwijder deze uit de lijst met meldingen.
  • Opgelost. Markeer de melding als 'opgelost' en verwijder deze uit de lijst met meldingen.
  • Afgewezen. Markeer de melding als 'afgewezen' en verwijder deze uit de lijst met meldingen.

Wat voor gebeurtenissen hebben een melding tot gevolg?

• Ransomwaredetectie. Detecteer vroegtijdig verdachte activiteiten en voorkom dat er mogelijk schadelijke ransomware-aanvallen worden verspreid.
  • Verwijdering in bulk. Een teamlid heeft in korte tijd een grote hoeveelheid gegevens verwijderd.
  • Gegevensverplaatsing in bulk. Een teamlid heeft in korte tijd een grote hoeveelheid gegevens verplaatst.
  • Gevoelig materiaal in extern gedeelde teammappen. Een bestand dat bij een teammap hoort en persoonlijke informatie bevat, is buiten je team gedeeld. Of er is persoonlijke informatie gedetecteerd in een reeds extern gedeeld bestand.
  • Malware die is gedeeld buiten je team. Iemand buiten je team heeft een malwarebestand gedeeld met teamleden.
  • Malware gedeeld met je team. Een teamlid heeft een bestand gedeeld dat malware bevat.
  • Te veel aanmeldingspogingen. Een teamlid heeft te vaak tevergeefs geprobeerd zich aan te melden.
  • Aanmelding vanuit een land met een hoog risico. Een teamlid heeft zich aangemeld vanaf een locatie die wij als risicovol beschouwen. Landen met een hoog risico zijn onder andere: Afghanistan, China, Cuba, Iran, Jemen, Libië, Nigeria, Noord-Korea, Soedan en Syrië.

Waarschuwingsgevoeligheid instellen

Als je te veel waarschuwingen ontvangt, kun je de gevoeligheid aanpassen voor de waarschuwing voor massaverwijdering en massaverplaatsing. De waarschuwingsgevoeligheid instellen:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Beveiliging.
  4. Klik op Waarschuwingsbeleid.
  5. Klik op de '' (ellipsis) naast de waarschuwing die je wilt wijzigen.
  6. Stel naast Waarschuwingsgevoeligheid het gewenste gevoeligheidsniveau in voor de waarschuwing.
  7. Klik op Opslaan.

Waarschuwingsmeldingen beheren

Wijzigen wie meldingen ontvangt over welk waarschuwingstype:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Beveiliging.
  4. Klik op Waarschuwingsbeleid.
  5. Klik op de '' (ellipsis) naast de waarschuwing die je wilt wijzigen.
  6. Selecteer naast Meldingen Alle teambeheerders of Specifieke teambeheerders/groepen
  7. Klik op Opslaan.

Meldingen in- of uitschakelen

Standaard zijn alle meldingstypen ingeschakeld. Meldingen in- of uitschakelen:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Beveiliging.
  4. Klik op Waarschuwingsbeleid.
  5. Klik op “ (ellipsis) naast het meldingstype dat je wilt in- of uitschakelen.
  6. Schakel naast Algemene informatie de waarschuwing in of uit.
  7. Klik op Opslaan.