Overzicht ransomwaredetectie

Bijgewerkt Oct 17, 2023
person icon

Ransomwaredetectie is beschikbaar voor teams met Dropbox Standard en Dropbox Business die de Beveiligingsadd-on hebben aangeschaft, en teams met Dropbox Plus, Dropbox Advanced of Dropbox Enterprise.

Ransomwaredetectie waarschuwt beheerders vroegtijdig voor potentieel verdachte activiteiten en helpt te voorkomen dat kwaadaardige ransomware wordt verspreid. Wanneer een ransomware-aanval wordt gedetecteerd, krijgen beheerders een melding.

Hoe te handelen wanneer ransomware wordt gedetecteerd

Wanneer potentiële ransomware wordt gedetecteerd, ontvang je een e-mailbericht. Klik op Waarschuwing openen om de details van de waarschuwing te bekijken. Op de pagina Waarschuwingen kun je informatie raadplegen over:

• Wat er is gebeurd: een korte omschrijving van de gedetecteerde activiteit.
  • Wat er in gevaar is: alle mogelijke risico's waaraan je account of je gegevens zijn blootgesteld.
  • Extensie van de ransomware: de extensie van de gedetecteerde mogelijk schadelijke software.
  • Type ransomware: het type van de mogelijk schadelijke software die is gedetecteerd.
  • Getroffen leden: de leden van je team die mogelijk zijn getroffen.
  • Aantal getroffen bestanden: het aantal bestanden in je Dropbox-account dat mogelijk is getroffen.
  • Mogelijk getroffen bestanden: een overzicht van de afzonderlijke bestanden in je Dropbox-account die mogelijk zijn getroffen.

Je kunt de volgende acties ondernemen bij een ransomware-waarschuwing:

• Actie ondernemen: bekijk een reeks aanbevolen maatregelen die je kunt treffen naar aanleiding van de waarschuwing, waaronder bepalen of de waarschuwing geldig is, materiaal herstellen, en leden schorsen.
  • Leden schorsen:schors elk lid van wie de bestanden door de vermoedelijke ransomware zijn getroffen. Schorsing van het account van een getroffen lid kan mogelijke verdere verspreiding van schadelijke activiteiten voorkomen.
  • Extensie uitsluiten/opnemen: sluit waarschuwingen over verdachte ransomware op basis van het gedetecteerde extensietype uit, of neem ze juist op. Je kunt uitgesloten extensies beheren in het gedeelte Waarschuwingsbeleid.
  • Contact opnemen met support: dien een supportverzoek in voor verdere hulp met je account.
  • Dit beleid beheren: wijzig desgewenst de instellingen voor alle waarschuwingen voor ransomwaredetectie, inclusief het beheer van e-mailmeldingen.

Het ransomwaredetectiebeleid beheren

Je beheert je ransomwaredetectiebeleid als volgt:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Beveiliging.
  4. Klik op Waarschuwingsbeleid.
  5. Klik op de '' (drie puntjes) naast Vermoedelijke ransomware gedetecteerd.
    • In het gedeelte Algemene informatie kun je de ransomware-waarschuwingen Aan of Uit zetten.
    • In het gedeelte Extensie kun je extensies toevoegen voor ransomware-waarschuwingen die je wilt uitsluiten, door de extensienaam in te voeren. Klik op X naast elke extensienaam die je wilt verwijderen uit de uitgesloten sectie.
    • In het gedeelte Meldingen kun je het vakje naast E-mailmeldingen verzenden in- of uitschakelen om e-mailmeldingen te ontvangen. Je kunt ook opgeven welke beheerders meldingen moeten ontvangen, onder Meldingen verzenden naar.
  6. Klik op Opslaan rechtsonder om eventuele wijzigingen in je ransomwaredetectiebeleid op te slaan.

Bekijk deze video voor meer informatie over het detecteren van ransomware.