Oversikt over oppdagelse av løsepengevirus

Oppdatert Oct 16, 2023
person icon

Oppdagelse av løsepengevirus er tilgjengelig for team med Dropbox Standard eller Business som har kjøpt Sikkerhetstilleggsprogrammet, og for team med Dropbox Plus, Advanced eller Enterprise.

Deteksjon av løsepengevirus varsler administratorer om potensielt mistenkelig aktivitet tidlig, og bidrar til å forhindre at ondsinnede løsepengevirus sprer seg. Det hjelper med å identifisere når et løsepengevirusangrep pågår, og sender administratorer et varsel.

Hva man skal gjøre når løsepengevirus oppdages

Når mistenkt løsepengevirus oppdages, vil du motta et e-postvarsel. Klikk Åpne varsel for å komme til detaljer om varselet. Fra Varsler-siden kan du se følgende:

• Dette skjedde: En kort beskrivelse av hvilken aktivitet som ble oppdaget.
  • Hva er risikoen: Eventuelle risikoer for kontoen din eller dataene.
  • Filtypen til løsepengeviruset: Filtypen til den mulig skadelige programvaren som ble oppdaget.
  • Type løsepengevirus: Typen mulig skadelig programvare som ble oppdaget.
  • Medlemmer berørt: Hvem på teamet ditt som kan være berørt.
  • Antall filer berørt: Antall filer i Dropbox-kontoen din som kan være berørt.
  • Potensielt berørte filer: En liste over individuelle filer i Dropbox-kontoen din som kan bli berørt.

Du kan utføre følgende handlinger ved varsling av et løsepengevirus:

• Gjør tiltak: Se gjennom en rekke anbefalte måter du kan reagere på varselet, inkludert å avgjøre om varselet er gyldig, gjenopprette innhold og suspendere medlemmer.
  • Suspender medlem: Suspender ethvert medlem som har filer som ble berørt av det mistenkte løsepengeviruset. Suspendering av kontoen til medlemmet kan forhindre ytterligere spredning av ondsinnet aktivitet.
  • Ekskluder/inkluder filtype:Ekskluder eller inkluder varsler fra mistenkt løsepengevirus med oppdaget filtype. Du kan administrere ekskluderte utvidelser i Retningslinjer for varsler.
  • Kontakt brukerstøtte:Send inn en forespørsel om videre hjelp med kontoen din.
  • Administrer disse retningslinjene: Juster innstillingene for alle varsler om oppdagelse av løsepengevirus, inkludert administrering av e-postvarsler.

Slik administrerer du retningslinjene for oppdagelse av løsepengevirus

Slik administrerer du retningslinjene for oppdagelse av løsepengevirus:

1. Logg på dropbox.com med administratorpåloggingen din.
  2. Klikk Administratorverktøy.
  3. Klikk på Sikkerhet.
  4. Klikk på Retningslinjer for varsling.
  5. Klikk på «» (ellipse) ved siden av Mulig løsepengevirus oppdaget.
    • I delen Generell informasjon kan du slå løsepengevirusvarsler eller av.
    • I Filtype-delen kan du legge til filtyper for løsepengevirusvarsler som du vil ekskludere ved å skrive inn navnet på filtypen. Klikk på X ved siden av en hvilken som helst filtype du vil fjerne fra den ekskluderte delen.
    • I delen Varsler kan du merke av eller fjerne merket ved siden av Send e-postvarsler for å motta e-postvarsler. Du kan også angi hvilke administratorer som mottar varsler under Send varsler til.
  6. Klikk Lagre nederst til høyre for å lagre eventuelle endringer i retningslinjene for deteksjon av løsepengevirus.

Se denne videoen for mer informasjon om oppdaging av løsepengevirus.