Vad är ett systemfält eller menyfält?

Hösten 2019 lanserade Dropbox en ny Dropbox-klientupplevelse som innefattar några ändringar av Dropbox i systemfältet eller på menyraden. I den ändringen ingick fliken Till dig.

I Dropbox-klientupplevelse ingår en Dropbox-ikon i systemfältet (Windows) eller på menyraden (Mac).

Från Dropbox-ikonen i systemfältet/på menyraden kommer du alltid tillbaka till ditt arbete, direkt från datorn. Med den får du enkel åtkomst till:

Klicka på Dropbox-ikonen för att öppna menyn till Dropbox-klienten.

Placeringen av systemfältet är beroende av din Linux-installation. Systemfältet i Ubuntu visas t.ex. längst upp på skärmen och ser ut så här:

Dropbox-appen i systemfältet
Dropbox-appen i systemfältet

Menyfältet visas längst upp på skärmen.

Klicka på Dropbox-ikonen för att öppna menyn till Dropbox-klienten.

Dropbox-appen i menyfältet

Systemfältet visas längst ner på skärmen.

Om du inte ser Dropbox-ikonen kan den vara automatiskt dold av Windows. Klicka på den lilla vita pilen för att visa alla ikoner i systemfältet. Klicka på Dropbox-ikonen för att öppna menyn till Dropbox-klienten.

Dropbox-appen i systemfältet
Dropbox-appen i systemfältet

Jag ser inte Dropbox-ikonen i system- eller menyfältet. Försvann den?

Dropbox-ikonen visas i systemfältet eller menyfältet endast om Dropbox-klienten har laddats ner till datorn och körs. Ibland verkar det som Dropbox-ikonen försvinner, eftersom klienten inte är aktiv på datorn. Lös detta genom att ladda ner Dropbox-klienten (eller ladda ner den på nytt) och logga in på ditt Dropbox-konto när du blir ombedd.

Är du ny på Dropbox?

Oavsett om du precis börjat använda Dropbox eller bara behöver lite repetition kan du få största möjliga nytta av ditt Dropbox-konto genom att använda vår självguidade utbildning eller våra virtuella, instruktörsledda kurser.