Så här skapar du och laddar upp filer på Dropbox mobilapp

Med Dropbox för mobila enheter kan du skapa och ladda upp filer direkt till Dropbox-kontot från din mobil eller surfplatta. Uppladdade filer synkas med Dropbox på datorn och alla dina andra kopplade enheter.

Så här laddar du upp foton och videor

Om du inte har aktiverat kamerauppladdningar går det fortfarande att lägga till foton manuellt i Dropbox. Gör så här:

1. Öppna Dropbox på mobilen.
  2. Öppna den Dropbox-mapp där du vill lagra fotona.
  3. Tryck på ikonen + (plus) längst ner på skärmen.
  4. Välj Ladda upp foton.
  5. Tryck på de foton du vill ladda upp.
  6. Tryck på mappikonen (Android) eller Nästa (iOS) och välj var du vill att filerna ska lagras.
  7. Tryck på Ställ in plats.
  8. Tryck på Ladda upp.

Obs! Dropbox-appen för Windows-enheter stöder för närvarande inte uppladdning av videor. Detta beror på begränsningar i operativsystemet.

Så här laddar du upp ljudfiler

iOS-användare kan spela in ljud genom att använda Dropbox mobilapp och spara direkt i Dropbox-kontot. Gör så här:

1. Öppna Dropbox-applikationen.
  2. Tryck på ikonen + (plus) längst ner på skärmen.
  3. Tryck på Spela in ljud.
  4. Tryck på den röda cirkeln för att börja spela in och på den röda rutan för att sluta.
  5. Välj den Dropbox-mapp där du vill lagra ljudfilen.
  6. Tryck på Ladda upp.

Obs! Dropbox-appen för Windows-enheter stöder för närvarande inte ljudinspelning.

Så här laddar du upp andra filtyper

1. Öppna Dropbox-applikationen.
  2. Öppna den Dropbox-mapp där du vill lagra filerna.
  3. Tryck på ikonen + (plus) längst ner på skärmen.
  4. Tryck på Ladda upp filer (Android) eller Skapa eller ladda upp fil (iOS).
  5. Tryck på Ladda upp (Android) eller Ladda upp fil (iOS).

Du kan även välja att skapa innehåll med Microsoft Office-program.

Mer information om hur du skapar innehåll med Microsoft Office-program.

Om enheten har ett SD-kort går det att ladda upp filer till Dropbox därifrån. Gör så här:

1. Öppna Dropbox-applikationen.
  2. Öppna den Dropbox-mapp där du vill lagra fotona.
  3. Tryck på ikonen + (plus) längst ner på skärmen.
  4. Välj Ladda upp filer.
  5. Gå till SD-kortet och tryck på filerna du vill ladda upp.
  6. Tryck på Ladda upp (eller Öppna på vissa enheter).

Obs! Om det inte går att visa SD-kortet när du bläddrar efter filer att ladda upp ska du kontrollera att Visa avancerade enheter är markerat genom att trycka på menyknappen längst upp på skärmen och titta under Inställningar.

iOS-användare kan också ladda upp andra typer av filer genom att använda något av följande:

• iOS-menyn Öppna i överallt där den visas i andra appar
  • Via App tilläggsfiler i iOS8 och senare versioner