Så här lägger du till Dropbox i Files-appen på din iPhone eller iPad

Uppdaterat Dec 12, 2023

Du kan använda Files-appen för att bläddra bland filer som sparats på din enhet och ditt Dropbox-konto från en och samma plats. För att kunna göra det måste du ha Dropbox iOS-appen installerad på din enhet.

Så här aktiverar Dropbox som plats i Files-appen:

1. Öppna Files-appen.
  2. Från skärmen  Bläddra  trycker du på ”...” (ellips) längst upp till höger.
  3. Tryck på Redigera.
  4. Växla Dropbox till .
  5. Tryck på Klar.

Åtkomst till Dropbox-kontot från Files-appen:

1. Öppna Files-appen.
  2. Under Platser ser du din Dropbox-mapp.
  3. Tryck på din Dropbox-mapp.
highlighter icon

Obs! Om du avinstallerar Dropbox iOS-appen tas Dropbox-mappen bort från Files-appen.

Använder du inte Dropbox än? Se hur Dropbox ger enkel åtkomst till återställning och historik för filer.

Vilka Dropbox-funktioner är tillgängliga på Files-appen?

I din Dropbox-mapp i Files-appen kan du:

• bläddra bland filerna
  • Visa filer
highlighter icon

Obs! Om du behöver komma åt en fil offline kan du göra filen tillgänglig offline i Dropbox iOS-appen.

• Ladda ner filer
highlighter icon

Obs! För att ladda ner en fil behöver du åtkomst till Wi-Fi eller mobildata.

• Kopiera filer
  • Flytta filer
  • Byta namn på filer
  • Redigera filer
  • Ladda upp filer direkt till Dropbox från appar som stöds

Om du har kopplat dina arbetsrelaterade och personliga Dropbox-konton på din mobil visas båda mapparna.

Vilka Dropbox-funktioner är inte tillgängliga på Files-appen?

Några Dropbox-funktioner är inte tillgängliga från Files-appen. De här funktionera inkluderar:

• Hantera delade mappars delningsinställningar
  • Söka för att hitta en fil i Dropbox-mappar
  • Samarbete om filer i realtid (för närvarande är det så att om två personer redigerar en fil samtidigt, skapas konfliktkopior)
  • Synka ”Favoriter” från Dropbox iOS-mappen till Files-appen
  • Kommentera filer
  • Öppna mappar med fler än 10 000 filer eller mappar
  • Återställa nyligen raderade Dropbox-filer från menyn Nyligen raderad
  • Förhandsvisa ”paket”-filer som GarageBand, OmniOutliner och iWork '09-dokument (du kan se autentiseringsfel när du försöker öppna de här filerna)
  • Flytta filer eller mappar till en mapp som du inte har öppnat än (vissa mappar finns inte uppräknade som möjliga platser om du inte öppnar mappen innan du försöker flytta)
  • Om en åtkomstkod har ställts in för Dropbox-appen är Dropbox-mappen inte tillgänglig i Files-appen
  • Nå filer i Dropbox-mappen när du är offline
  • Synka taggar eller färger i Files-appen

Medan vi arbetar på att förbättra Dropbox-integreringen med Files-appen kan du använda Dropbox iOS-appen för att få tillgång till några av de här funktionerna som vanligt.