Aanmelden bij Dropbox met Google-aanmelding

Bijgewerkt Oct 30, 2023

Gebruik je Google (bijvoorbeeld Gmail of Google Documenten)? Dan kun je je Google-account gebruiken om toegang te krijgen tot Dropbox. Dankzij Google-aanmelding kun je Dropbox openen zonder dat je je wachtwoord voor Dropbox hoeft te onthouden.

Je kunt Google-aanmelding gebruiken voor toegang tot Dropbox op:

• dropbox.com
  • De Dropbox-app voor Android
  • Dropbox-app voor iOS
  • De Dropbox-desktopapp
highlight icon

Opmerking: Google-aanmelding is niet beschikbaar op mobiele apparaten van Windows.

In dit artikel:

Aanmelden bij Dropbox via Google-aanmelding

Als je Dropbox wilt openen met Google-aanmelding, klik je op Aanmelden met Google op dropbox.com of in de mobiele Dropbox-app.

Als je nog geen Dropbox-account hebt, kun je er een maken door op Aanmelden met Google te klikken. Zo kun je een Dropbox-account aanmaken met je e-mailadres van Google.

highlight icon

Opmerking: Je moet een e-mailadres van Google gebruiken voor je Dropbox-account. Bovendien moet dit adres overeenkomen met het e-mailadres dat je gebruikt om je aan te melden.

Beheerders: Google-aanmelding uitschakelen voor je team

Je teamleden kunnen standaard Google-aanmelding gebruiken voor hun teamaccounts. Bepaalde typen beheerder kunnen Google-aanmelding uitschakelen.

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Eenmalige aanmelding.
  5. Zet Google-aanmelding op Uit .

Kan ik tweestapsverificatie combineren met Google-aanmelding?

Ja. Als je tweestapsverificatie hebt ingeschakeld in een Dropbox-account, moet je nog wel een code voor tweestapsverificatie bij Dropbox opgeven voordat je je aanmeldt via Google. Dit is ook het geval als je je aanmeldt met een Google-account waarvoor ook tweestapsverificatie wordt gebruikt.

Meer informatie over tweestapsverificatie en Dropbox

Ik kon Google-aanmelding niet gebruiken.

Als het niet lukt om je aan te melden bij Dropbox via Google, zijn er een paar dingen die je kunt proberen:

Controleer eerst of het e-mailadres van Google voor de aanmelding overeenkomt met het e-mailadres van je Dropbox-account.

Voor Dropbox-teamgebruikers:

• Verifieer dat Google-aanmelding is ingeschakeld voor je team.
  • Controleer of eenmalige aanmelding (SSO) niet verplicht is voor jouw team (vraag het je teambeheerder als je het niet zeker weet).

Voor gebruikers van de Dropbox-app voor Android:

• Verifieer dat Google Play Services is geïnstalleerd op je apparaat.
  • Verifieer dat Google Play Service up-to-date is. Zo niet, werk de app dan bij naar de nieuwste versie.
  • Verifieer dat Dropbox voor Android over de vereiste machtigingen beschikt. Als je tijdens de installatie op Weigeren hebt geklikt, geeft Google Dropbox niet de vereiste machtigingen voor Google-aanmelding.