Aanmelden bij Dropbox via Aanmelden met Apple

person icon

In dit artikel wordt een functie beschreven die beschikbaar is voor gebruikers van de Dropbox-abonnementen Basic, Plus, Professional en Essentials.

Als je je bij je Dropbox-account aanmeldt via Aanmelden met Apple, heb je met je Apple ID toegang tot je account en hoef je je Dropbox-wachtwoord niet te onthouden.

Aanmelden bij een bestaand Dropbox-account via Aanmelden met Apple

Je kunt een bestaand Dropbox-account openen door te klikken op Aanmelden met Apple. Deze functie is beschikbaar op dropbox.com, in de mobiele Dropbox-app en in de Dropbox desktop-app.

highlight icon

Opmerkingen:

Een nieuw Dropbox-account maken via Aanmelden met Apple (alleen iOS-apparaten)

Voer deze stappen uit om een nieuw Dropbox-account te maken via Aanmelden met Apple:

1. Open de mobiele Dropbox-app voor iOS.
  2. Tik op Aanmelden met Apple.
  3. Selecteer Mijn e‑mailadres delen of Mijn e‑mailadres verbergen en tik op Doorgaan.
    • Met Mijn e-mailadres delen wordt je e-mailadres gedeeld met Dropbox.
    • Met Mijn e-mailadres verbergen wordt je e-mailadres verborgen voor Dropbox
  4. Tik op Doorgaan.

Als je app tijdens het registreren vastloopt, volg je deze instructies om het registratieproces te voltooien.

Waar is de optie Mijn e‑mailadres verbergen voor bedoeld?

Apple biedt de mogelijkheid om je te registreren voor sites van derden, zoals Dropbox, zonder je e-mailadres te delen. Hiervoor gebruik je de optie Mijn e-mailadres verbergen

Als je ervoor kiest om Mijn e‑mailadres verbergen in te schakelen wanneer je een nieuw Dropbox-account maakt, genereert Apple een willekeurig e‑mailadres met het domein @privaterelay.appleid.com.

Alles wat je naar dat e-mailadres verstuurt, wordt automatisch doorgestuurd naar het e-mailadres dat is gekoppeld aan je Apple ID. Dit betekent echter dat als je het doorsturen van e-mails uitschakelt, je geen e-mails van Dropbox kunt ontvangen.

Je echte e‑mailadres toevoegen aan je Dropbox-account

Je voegt als volgt je echte e‑mailadres toe aan je Dropbox-account:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik rechtsboven op je profielfoto (of de grijze cirkel).
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik naast Persoonlijk e‑mailadres op Bewerken.
  5. Voer je e‑mailadres en je Dropbox-wachtwoord in.
  6. Klik op E-mailadres bijwerken.
  7. Verifieer je nieuwe e‑mailadres door te klikken op de link in de verificatie-e-mail die je op dat adres hebt ontvangen.
  1. Open de mobiele Dropbox-app voor iOS.
  2. Tik rechtsonder op het persoonspictogram waar je accountnaam staat.
  3. Tik op E‑mail.
  4. Voer het gewenste e‑mailadres in.
  5. Klik op E-mailadres bijwerken.
  6. Meld je aan bij de mobiele Dropbox-app voor iOS.
  7. Verifieer je nieuwe e‑mailadres door te klikken op de link in de verificatie-e-mail die je op dat adres hebt ontvangen.

Een wachtwoord toevoegen aan je Dropbox-account

Als je je Dropbox-account hebt gemaakt via Aanmelden met Apple, heeft Dropbox geen wachtwoord voor je account bewaard.

Om bepaalde acties in Dropbox uit te kunnen voeren, moet je een wachtwoord instellen voor extra veiligheid en privacy. Wanneer je een Dropbox-wachtwoord hebt ingesteld, kun je nog steeds Aanmelden met Apple gebruiken om toegang te krijgen tot je account.