Så här loggar du in på Dropbox med Logga in med Apple

Uppdaterat Jan 31, 2024
person icon

I den här artikeln beskrivs en funktion som är tillgänglig för kunder med Dropbox Basic, Plus, Professional och Essentials.

Loggar du in på ditt Dropbox-konto med Logga in med Apple får du åtkomst till kontot genom att använda ditt Apple-ID, utan att behöva komma ihåg något Dropbox-lösenord.

Logga in på ett befintligt Dropbox-konto med Logga in med Apple

Klicka på Logga in med Apple om du vill få åtkomst till ett befintligt Dropbox-konto. Denna funktion är tillgänglig på Dropbox.com, Dropbox för mobila enheter och Dropbox-klienten.

highlight icon

Anmärkningar:

Skapa ett nytt Dropbox-konto med Logga in med Apple (endast iOS-enheter)

Så här skapar du ett nytt Dropbox-konto med Logga in med Apple:

1. Öppna Dropbox för mobila enheter för iOS.
  2. Tryck på Logga in med Apple.
  3. Välj Dela min mejladress eller Dölj min mejladress och tryck på Fortsätt.
    • Dela min mejladress innebär att du delar mejladressen med Dropbox.
    • Dölj min mejladress innebär att mejladressen döljs för Dropbox.
  4. Tryck på Fortsätt.

Skulle appen krascha under registreringen följer du de här anvisningarna för att slutföra registreringen.

Vad innebär alternativet Dölj min mejladress?

Med Apple kan du registrera dig på platser från tredje part, som till exempel Dropbox, utan att dela din mejladress genom att använda funktionen Dölj min mejladress

Väljer du att aktivera Dölj min mejladress när du skapar ett nytt Dropbox-konto genererar Apple en slumpmässig mejladress genom att använda domänen @privaterelay.appleid.com.

Allt som skickas till den mejladressen vidarebefordras automatiskt till mejladressen som är kopplad till ditt Apple-ID. Inaktiverar du vidarebefordran av mejl innebär det dock att du inte kan ta emot mejl från Dropbox.

Så här lägger du till din riktiga mejladress i ditt Dropbox-konto

Lägg till din riktiga mejladress i Dropbox-kontot så här:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din profilbild (eller den grå cirkeln) längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Bredvid  Personlig mejladress klickar du på  Redigera.
  5. Ange mejladress och Dropbox-lösenord.
  6. Klicka på  Uppdatera mejladress.
  7. Verifiera den nya mejladressen genom att klicka på länken i verifieringsmejlet du fick till den adressen.
  1. Öppna Dropbox för mobila enheter för iOS.
  2. Tryck på personikonen där ditt kontonamn står längst ner till höger.
  3. Tryck på  mejl.
  4. Ange önskad mejladress.
  5. Klicka på  Uppdatera mejladress.
  6. Logga in på Dropbox för mobila enheter för iOS.
  7. Verifiera den nya mejladressen genom att klicka på länken i verifieringsmejlet du fick till den adressen.

Lägg till ett lösenord till ditt Dropbox-konto

Om du skapade ditt Dropbox-konto genom att använda Logga in med Apple har Dropbox inte något lösenord registrerat för ditt konto.

För att utföra vissa åtgärder i Dropbox måste du dock ställa in ett lösenord för ökad säkerhet och sekretess. När du har ställt in ett Dropbox-lösenord kan du fortfarande använda Logga in med Apple för att komma åt kontot.