Så här loggar du in på eller ut från Dropbox-kontot

Uppdaterat Apr 17, 2024
person icon

Informationen i den här artikeln gäller för alla Dropbox-kunder.

För att lagra filer i Dropbox behöver du vara inloggad. Om du inte har ett konto ännu kan du lära dig hur du skapar ett Dropbox-konto.

Om du har glömt ditt Dropbox-lösenord kan du ändra eller återställa lösenordet för att få åtkomst till ditt konto igen.

Om du kan ditt Dropbox-lösenord men inte har åtkomst till den kopplade mejladressen loggar du in på Dropbox och ändrar sedan omedelbart din mejladress.

Logga in på ditt Dropbox-konto

Gå till dropbox.com i en webbläsare och klicka på Logga in uppe till höger på sidan. Du kan logga in med din e-postadress och lösenord, Google eller Apple. Klicka på Registrera dig istället om du inte har något konto än.

När du har installerat Dropbox-klienten blir du ombedd att logga in, om du inte redan är inloggad på dropbox.com. Du kan logga in med din e-postadress och lösenord, Google eller Apple. Klicka på Registrera dig istället om du inte har något konto än.

Är du inloggad på ett konto och har ett kopplat konto loggar du in på:

1. Klicka på Dropbox-ikonen i aktivitetsfältet (Windows) eller menyfältet (Mac).
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer) längst upp till höger.
  3. Klicka på Preferenser.
  4. Klicka på fliken Konto. Det kopplade kontots mejladress visas.
  5. Klicka på Logga in intill det kopplade kontot.

När du har installerat Dropbox för mobila enheter uppmanas du att logga in om du inte redan är inloggad på dropbox.com.Du kan logga in med din e-postadress och lösenord, Google eller Apple.Klicka på Registrera dig istället om du inte har något konto än.

Är du inloggad på ett konto och har ett kopplat konto loggar du in på:

1. Öppna Dropbox mobilapp.
  2. Öppna appens inställningar. Gör så här:
    • Tryck på menyikonen (horisontella linjer) uppe till vänster och sedan Inställningar på Android.
    • På iPhone/iPad, tryck på avataren (personikon) längst ner till höger och tryck sedan på upp- och nedpilarna bredvid din e-post för att växla till ditt länkade konto.
  3. Tryck på Logga in under det kopplade kontot.

Logga ut från ditt Dropbox-konto

På dropbox.com, klicka på din avatar (profilbild eller initialer) och klicka på Logga ut.
  1. Klicka på Dropbox-ikonen i aktivitetsfältet (Windows) eller menyfältet (Mac).
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer) längst upp till höger.
  3. Klicka på Preferenser.
  4. Klicka på fliken Konto.
  5. Klicka på Logga ut
    • Har du kopplade konton klickar du på Logga ut bredvid kontot du vill logga ut från. Kontona förblir kopplade och det andra kontot är fortfarande inloggat.
  6. Bekräfta genom att klicka på Logga ut igen.
  1. Öppna Dropbox mobilapp.
  2. Öppna appens inställningar. Gör så här:
    • Tryck på menyikonen (horisontella linjer) uppe till vänster och sedan Inställningar på Android.
    • På iPhone/iPad trycker du på avataren (personikonen) längst ner till höger.
      • Har du kopplade konton måste du gå till mobilinställningarna för det konto du vill logga ut från. Byt konto annars.
  3. Tryck på Logga ut från denna Dropbox.

Problem med att logga in?

Kontakta Dropbox support om du fortfarande har problem med att logga in efter att du har följt stegen ovan.