Zoeken naar afbeeldingen in Dropbox

Deze functie is alleen beschikbaar voor Dropbox Professional- en Dropbox Business-gebruikers.

Je kunt zoeken naar afbeeldingen in je Dropbox-account op basis van wat in de afbeeldingen wordt weergegeven. Als je bijvoorbeeld de zoekterm 'kleding' opgeeft, zie je alle afbeeldingen met kleding (en afbeeldingen die daarmee te maken hebben) in je Dropbox-account, ook als het woord 'kleding' niet voorkomt in de naam van het bestand.

Zoeken naar afbeeldingen in je Dropbox-account

1. Meld je aan op dropbox.com of open de desktop- of mobiele app.
  2. Voer in de zoekbalk (bij Zoeken in je materiaal) je zoektermen in.
  3. Druk op Enter op je toetsenbord.
  4. Klik op de tab Afbeeldingen

Naar welke typen afbeeldingsbestanden kan ik zoeken?

• .jpg
  • .jpeg
  • .png
  • .gif

In welke talen kan ik afbeeldingen zoeken?

Je Dropbox-account moet zijn ingesteld voor de taal waarin je zoekt. Zoekopdrachten in het Engels kunnen met elke taal worden uitgevoerd.

Opmerking: de zoekfunctie voor afbeeldingen werkt mogelijk minder goed (in het Engels) als je Dropbox-account is ingesteld voor Chinees, Taiwanees, Koreaans, Maleisisch of Thais.

Je kunt zoeken naar afbeeldingen in de volgende talen:

• Engels
  • Japans
  • Frans
  • Spaans
  • Duits
  • Zweeds
  • Deens

Hoe werkt Zoeken naar afbeeldingen?

Net als bij het zoeken in tekst herkent Dropbox bij het uploaden van een ondersteund bestandstype wat er op de afbeelding wordt weergegeven. Als je een trefwoord invoert, worden de resultaten weergegeven die met dat trefwoord overeenkomen of ermee te maken hebben. Deze informatie wordt alleen gebruikt om de zoekresultaten voor je account te verbeteren.