Zoeken naar afbeeldingen in Dropbox

Bijgewerkt Feb 29, 2024
person icon

De zoekfunctie voor afbeeldingen is alleen inbegrepen bij de Dropbox-abonnementen Plus*, Family, Professional, Standard, Business, Advanced, Business Plus, and Enterprise.

Je kunt zoeken naar afbeeldingen in je Dropbox-account op basis van wat in de afbeeldingen wordt weergegeven. Als je bijvoorbeeld de zoekterm 'kat' opgeeft, zie je alle afbeeldingen van katten (en afbeeldingen die daarmee te maken hebben) in je Dropbox-account, ook als het woord 'kat' niet voorkomt in de naam van het bestand.

Zoeken naar afbeeldingen in je Dropbox-account

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik bovenaan op de zoekbalk.
  3. Begin te typen waarnaar je wilt zoeken. Zoekresultaten worden weergegeven terwijl je typt. Je kunt op een van de resultaten klikken, of op je toetsenbord op Enter (Windows) of Return (Mac) drukken om alle resultaten te zien.
  4. Klik op de tab Afbeeldingen

Veelgestelde vragen over de zoekfunctie voor afbeeldingen

In welke typen afbeeldingsbestanden kan ik zoeken?

Je kunt zoeken naar de volgende soorten afbeeldingsbestanden:

• .gif
  • .jpg
  • .jpeg
  • .png

In welke talen kan ik afbeeldingen zoeken?

Je kunt zoeken naar afbeeldingen in de volgende talen:

• Engels
  • Japans
  • Frans
  • Spaans
  • Duits
  • Zweeds
  • Deens

Opmerking: Je Dropbox-account moet zijn ingesteld op de taal waarin je zoekt. Zoekopdrachten in het Engels kunnen wel met de meeste ingestelde talen worden uitgevoerd. Zoeken in het Engels werkt mogelijk niet optimaal als je Dropbox-account is ingesteld op Vereenvoudigd Chinees, Traditioneel Chinees, Koreaans, Maleis of Thais.

Hoe werkt Zoeken naar afbeeldingen?

Net als bij Zoekopdracht in volledige tekst herkent Dropbox bij het uploaden van een afbeelding van een ondersteund bestandstype wat erop wordt weergegeven. Deze informatie wordt uitsluitend gebruikt om de zoekresultaten in je account te verbeteren.

*Gebruikers met een Plus-abonnement kunnen afbeeldingen zoeken voor bestanden die na 6 september 2023 naar Dropbox zijn geüpload.