Bijwerken naar de nieuwste versie van Dropbox

Je kunt de Dropbox-desktopapp zelf bijwerken naar de nieuwste stabiele versie. Ga hiervoor naar de downloadpagina, of de installatiepagina (voor Linux-gebruikers).

Gedeelten in dit artikel:

Bijwerken naar de nieuwste versie van de desktopapp

Je kunt de Dropbox-desktopapp zelf bijwerken naar de nieuwste stabiele versie. Ga hiervoor naar de downloadpagina, of de installatiepagina (voor Linux-gebruikers).

Controleren welke versie van de Dropbox-desktopapp je gebruikt

Je kunt op twee manieren controleren welke versie van de Dropbox-desktopapp momenteel op je computer staat.

In macOS en Windows kun je eenvoudig de muisaanwijzer op het Dropbox-pictogram in het systeemvak of de menubalk plaatsen. Linux-, macOS- en Windows-gebruikers kunnen ook de onderstaande instructies volgen:

1. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak of de menubalk.
  2. Klik op je profielfoto of initialen.
  3. Klik op Voorkeuren.
  4. Open het tabblad Algemeen.

Kan ik automatische updates uitschakelen?

Dropbox wordt, net als de meeste andere programma's en toepassingen, automatisch bijgewerkt naar de nieuwste versie. Als er een nieuwe update beschikbaar komt, wordt deze geleidelijk uitgerold om te zorgen dat de desktopapp goed blijft werken.

Je kunt automatische updates niet uitzetten of uitschakelen.

De automatische updates zorgen ervoor dat je steeds de nieuwste versie van Dropbox gebruikt, die meestal efficiënter werkt en beter is beveiligd. Bovendien wordt hiermee voorkomen dat sommige functies niet meer kunnen worden uitgevoerd. De app zou bijvoorbeeld kunnen stoppen met synchroniseren.

Opmerkingen over automatische updates:

• Heb je software van Dropbox op je computer? Dan wordt die automatisch bijgewerkt, ongeacht of je Dropbox zelf hebt geïnstalleerd of de app vooraf is geïnstalleerd door de fabrikant van het apparaat.
  • De proxyinstellingen die je toevoegt met deze stappen worden niet gebruikt om de Dropbox-app bij te werken.
    • Dropbox gebruikt de netwerkinstellingen van je besturingssysteem om automatische updates toe te passen.