Dropbox bijwerken naar de nieuwste versie op je computer

Bijgewerkt Sep 22, 2023

Updaten naar de nieuwste versie van Dropbox zorgt ervoor dat je toegang hebt tot de nieuwste functies en verbeteringen van je Dropbox-account.

In dit artikel vind je meer informatie over het upgraden naar de nieuwste versie van de Dropbox desktop-app. Je voert als volgt een upgrade uit naar de nieuwste versie van de mobiele Dropbox-app:

Bijwerken naar de meest recente stabiele versie van Dropbox op je computer

Je kunt Dropbox zelf bijwerken naar de nieuwste stabiele versie. Ga hiervoor naar de downloadpagina of de installatiepagina (voor Linux-gebruikers). Anders wordt de Dropbox-app automatisch bijgewerkt.

Bekijken welke versie van Dropbox je gebruikt

Je controleert als volgt welke versie van Dropbox je momenteel op je computer gebruikt:

1. Klik op het Dropbox-pictogram in de taakbalk (Windows) of menubalk (Mac).
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Voorkeuren.
    • Op Windows-apparaten wordt de versie die je gebruikt onderaan het dialoogvenster weergegeven (onder Taal).
    • Op macOS-apparaten wordt de versie die je gebruikt weergegeven naast Over Dropbox.

Kan ik automatische updates uitschakelen?

Dropbox wordt, net als de meeste andere programma's en toepassingen, automatisch bijgewerkt naar de nieuwste versie. Als er nieuwe updates beschikbaar komen, worden deze geleidelijk uitgerold om te zorgen dat Dropbox goed blijft werken op je computer.

Je kunt automatische updates niet uitzetten of uitschakelen.

De automatische updates zorgen ervoor dat je steeds de nieuwste versie van Dropbox gebruikt, die meestal efficiënter werkt en beter is beveiligd. Bovendien wordt hiermee voorkomen dat sommige functies niet meer kunnen worden uitgevoerd. De app zou bijvoorbeeld kunnen stoppen met synchroniseren.

highlight icon

Opmerkingen over automatische updates:

• Heb je software van Dropbox op je computer? Dan wordt die automatisch bijgewerkt, ongeacht of je Dropbox zelf hebt geïnstalleerd of de app vooraf is geïnstalleerd door de fabrikant van het apparaat.
  • De proxyinstellingen die je toevoegt met deze stappen worden niet gebruikt om de Dropbox-app bij te werken.
  • Dropbox gebruikt de netwerkinstellingen van je besturingssysteem om automatische updates toe te passen.

Kan ik een oudere versie van de Dropbox-desktop-app installeren?

Als je een eerdere versie van de Dropbox-desktopapp probeert te installeren, wordt waarschijnlijk een van de volgende foutberichten weergegeven:

• Er is al een nieuwere versie van Dropbox geïnstalleerd op je computer.
  • Dit installatieprogramma wordt niet meer ondersteund. Download de nieuwste versie van www.dropbox.com/downloading

Als er een foutmelding wordt weergegeven, of als je moeite hebt om de Dropbox-desktop-app te installeren, ga dan naar onze pagina met downloads.

highlight icon

Opmerking: We raden je af oudere versies te gebruiken, want de nieuwste versie bevat de meest actuele oplossingen en beveiligingsupdates. Installeer alleen een oudere versie van Dropbox als een medewerker van het supportteam van Dropbox je dat adviseert.