Beheren hoeveel bandbreedte de Dropbox desktop-app gebruikt

Bijgewerkt Oct 03, 2023

In de voorkeuren van je desktopapp kun je beheren hoeveel bandbreedte je internet gebruikt voor de uitvoering van de Dropbox-desktopapp. Zo kun je bepalen hoe snel of langzaam de Dropbox-desktopapp werkt in vergelijking met andere toepassingen op je computer.

Je kunt ook de synchronisatie tijdelijk onderbreken om het bandbreedtegebruik door Dropbox te verminderen.

Beheren hoeveel internetbandbreedte Dropbox gebruikt

In de voorkeuren van je desktopapp kun je beheren hoeveel bandbreedte je internet gebruikt voor de uitvoering van de Dropbox-desktopapp:

1. Klik op het Dropbox-pictogram in de taakbalk onderaan het scherm.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Voorkeuren.
  4. Klik op het tabblad Bandbreedte.
  5. Selecteer je bandbreedtevoorkeuren:
    • Om Dropbox de maximale hoeveelheid bandbreedte toe te staan, kies je Niet beperken onder Downloadsnelheid en Uploadsnelheid.
    • Je kunt je andere desktop-apps versnellen, waarbij de Dropbox desktop-app mogelijk trager wordt, door Beperken tot te kiezen en vervolgens te kiezen hoeveel kB/s (kilobytes per seconde) aan bandbreedte je wilt dat de Dropbox desktop-app gebruikt.
    • Om Dropbox toe te staan deze keuze voor jou te maken, kies je Automatisch beperken.
      • Opmerking: Dit is alleen beschikbaar voor de uploadsnelheid.
  1. Klik op het Dropbox-pictogram in de menubalk rechtsboven op je scherm.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Voorkeuren.
  4. Klik op het tabblad Netwerk.
  5. Klik op Instellingen wijzigen…naast Bandbreedte.
  6. Selecteer je bandbreedtevoorkeuren:
    • Om Dropbox de maximale hoeveelheid bandbreedte toe te staan, kies je Niet beperken onder Downloadsnelheid en Uploadsnelheid.
    • Je kunt je andere desktop-apps versnellen, waarbij de Dropbox desktop-app mogelijk trager wordt, door Beperken tot te kiezen en vervolgens te kiezen hoeveel kB/s (kilobytes per seconde) aan bandbreedte je wilt dat de Dropbox desktop-app gebruikt.
    • Om Dropbox toe te staan deze keuze voor jou te maken, kies je Automatisch beperken.
      • Let op: Dit is alleen beschikbaar voor de uploadsnelheid.

Je ziet de optie om je bandbreedte al dan niet te beperken voor zowel downloaden als uploaden.

Wat zijn bandbreedtelimieten?

Wijzigingen in je bestanden in de Dropbox desktop-app zijn overal zichtbaar waar je Dropbox opent. Je uploadsnelheid beïnvloedt hoe snel dit gebeurt.

Wanneer je bestanden toevoegt of wijzigt op dropbox.com of ergens anders waar je toegang hebt tot je bestanden in Dropbox, worden die wijzigingen ook doorgevoerd in de Dropbox-desktopapp. Je downloadsnelheid bepaalt hoe snel dit gaat.

Beide acties maken gebruik van je internetbandbreedte. Je internet heeft een beperkte hoeveelheid bandbreedte en verschillende desktop-apps kunnen je internetbandbreedte tegelijkertijd gebruiken.

highlight icon

Opmerking: De hoeveelheid bandbreedte die de Dropbox desktop-app gebruikt, is niet het enige dat van invloed is op hoe snel Dropbox of je andere apps werken. Het hangt ook af van de internetservice die je bij je internetprovider hebt.

Om je internetsnelheid te controleren, kun je een van de vele gratis internetsnelheidstesten gebruiken die online beschikbaar zijn. Of bekijk ons artikel over het oplossen van synchronisatieproblemen.