Wat te doen als de Dropbox desktop-app onverwachts stop of ervoor zorgt dat andere apps crashen.

Bijgewerkt Sep 26, 2023

Dit artikel helpt je om problemen met de Dropbox desktop-app op te lossen. Als de mobiele app van Dropbox onverwachts stopt of blijft crashen, leer dan hoe je problemen met de mobiele app kunt oplossen.

Dit artikel helpt je de volgende problemen in de Dropbox desktop-app op te lossen:

• Dropbox stop onverwachts of blijft crashen
  • De Dropbox-desktopapp zorgt dat andere apps onverwacht stoppen of vastlopen
highlight icon

Opmerking: Als de Dropbox-desktopapp blijft stoppen of vastlopen, heb je nog steeds toegang tot de bestanden en mappen in je Dropbox-account op dropbox.com.

Als de mobiele Dropbox-app onverwacht blijft stoppen of vastlopen, raadpleeg je dit artikel.

Hoe kun je problemen in de Dropbox desktop-app oplossen

Sluit alle andere toepassingen en herstart je computer

Bepaalde applicaties (zoals een firewall, beveiligings- of antivirussoftware) kunnen ervoor zorgen dat de Dropbox-desktopapp stopt of vastloopt. Sluit alle andere applicaties op je computer, herstart je computer en kijk of het probleem daarmee is verholpen.

Als het sluiten van een bepaalde applicatie het probleem verhelpt, gebruik dan een van de volgende oplossingen:

• Werk de applicatie bij naar de nieuwste versie
  • Installeer de applicatie opnieuw
  • Als de applicatie de firewall, beveiligings- of antivirussoftware is, geef de Dropbox-desktopapp dan volledige machtigingen
  • Neem contact op met de klantondersteuning van die applicatie om te zien of deze kan worden aangepast om met de Dropbox-desktopapp te werken
  • Als de applicatie niet kan worden aangepast om met de Dropbox-desktopapp te werken en niet nodig is, verwijder deze dan
  • Als de problemen hiermee niet verholpen zijn, neem dan contact op met Dropbox-ondersteuning

Als je op een Dropbox team zit, neem dan contact op met je beheerder.

Controleer of de Dropbox-desktopapp is bijgewerkt

Je apparaatinstellingen bepalen of je je apps handmatig moet bijwerken of dat de apps automatisch worden bijgewerkt. Als je je apps handmatig moet bijwerken, installeer de Dropbox desktop-app dan opnieuw om ervoor te zorgen dat je de nieuwste versie gebruikt.

Als je meedoet aan een bèta of vervroegde toegang hebt tot de Dropbox-desktopapp, werk dan bij naar de nieuwste build van de Dropbox-desktopapp.

Controleer of Dropbox je computer en besturingssysteem ondersteunt

Om het meeste uit je Dropbox ervaring en functies te halen zorg je ervoor dat Dropbox je apparaat en besturingssysteem ondersteunt. Zorg ervoor dat je besturingssysteem volledig is bijgewerkt. Meer informatie over Dropbox systeemvereisten.

Als je een groot aantal bestanden wilt toevoegen of synchroniseren, doe dit dan in batches

Gebruik selectieve synchronisatie om minder bestanden of kleinere batches te synchroniseren met je computer. Meer informatie over limieten voor bestandssynchronisatie.