Apps van derden op Dropbox beheren

Apps van derden zijn alle niet-Dropbox-apps op je computer, telefoon of tablet. Voorbeelden zijn apps voor het ondertekenen van documenten, zoals DocuSign, of apps voor het bewerken van afbeeldingen, zoals Adobe.

Je kunt apps van derden koppelen aan zowel je persoonlijke als je zakelijke Dropbox-account.

Dropbox is niet verantwoordelijk voor apps die zijn ontwikkeld en worden aangeboden door andere bedrijven. We raden je aan de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van elke app door te lezen voordat je de app toegang geeft tot je Dropbox-account.

Apps van derden koppelen aan je Dropbox-account

Apps van derden die beschikbaar zijn als Dropbox Extensions, worden automatisch gekoppeld aan je Dropbox-account. Bij het openen van bepaalde bestandstypen zoals afbeeldingen, PDF's en AutoCad-documenten kies je de knop Openen met om de beschikbare opties te bekijken. De eerste keer dat je een Dropbox Extension gebruikt om een bestand te openen, wordt je gevraagd om een eenmalige autorisatie in te vullen voor je Dropbox-account.

Opmerking: In de meeste gevallen biedt Dropbox geen instructies voor de installatie van apps van derden die niet beschikbaar zijn als Dropbox Extensions. Wanneer je een app van derden wilt installeren op Dropbox, moet je de instructies van de leverancier van de app volgen.

Wat voor toegang heeft de externe app tot mijn Dropbox-account?

Wanneer je een app koppelt aan Dropbox, heeft die app toegang tot je algemene accountgegevens, zoals je geregistreerde e‑mailadres. Daarnaast kan de app ook op de volgende manieren toegang vragen:

• Toegang selecteren: biedt toegang tot een bepaald bestand in je Dropbox-account. De app heeft alleen toegang tot dat specifieke bestand en kan alleen een bestand maken en schrijven naar een bestand in diezelfde map.
  • Appmap: een bepaalde map in je Dropbox-account. De app heeft alleen toegang tot bestanden in die map.
  • Volledige Dropbox: alle mappen en bestanden in je Dropbox-account.

Een app van derden loskoppelen van je Dropbox-account

Mocht je een app van een derde op een bepaald moment willen ontkoppelen van je account, dan kun je dit doen in je accountinstellingen.

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Gekoppelde apps.
  5. Scrol naar het gedeelte Gekoppelde apps.
  6. Klik op de X naast de app die je wilt ontkoppelen.