Trello gebruiken met Dropbox

Dankzij de integratie van Dropbox met Trello kun je Dropbox-bestanden en -mappen toevoegen aan Trello-kaarten via dropbox.com of de Dropbox-desktopapp. Je kunt bestanden toevoegen aan bestaande Trello-kaarten of nieuwe Trello-kaarten maken zonder Dropbox te verlaten.

Nadat een Dropbox-bestand is toegevoegd aan een Trello-kaart, kun je Trello-activiteit bekijken in het gedeelte Activiteit van de voorbeeldweergave van dat bestand.

Ben je een Dropbox Business-teambeheerder?

Kijk hier hoe je integraties met apps zoals Trello kunt beheren voor je hele team.

Sommige gebruikers hebben toegang tot het nieuwe App Center. Als je in de linkerzijbalk van je Dropbox-startpagina App Center ziet staan, volg je de onderstaande instructies om Trello te koppelen aan je Dropbox-account.

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op App Center.
  3. Klik op Trello.
    • Als je Trello niet ziet, gebruik je de zoekbalk in het App Center.
  4. Klik op Koppelen en volg de aanwijzingen.

Meer informatie over het App Center

Bestanden en mappen uit Dropbox toevoegen aan Trello-kaarten

Een bestand of map toevoegen aan Trello via dropbox.com:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Bestanden.
  3. Wijs het bestand aan.
  4. Klik op de pijl-omlaag naast Delen.
  5. Klik op Trello.
    • Als je Trello nog niet hebt gekoppeld aan je Dropbox-account, volg je de aanwijzingen om je aan te melden bij Trello.
  6. Wijs de Trello-kaart aan waaraan je het bestand wilt toevoegen en klik op Bijvoegen.
    • Klik op Je kaarten om kaarten te zoeken waarvan je lid bent, of klik op Alle kaarten om alle kaarten te zoeken waartoe je toegang hebt.
    • Klik op de kaart om de kaartgegevens te zien.
    • Klik op Nieuwe kaart maken om een bestand toe te voegen aan een nieuwe Trello-kaart.

Een bestand toevoegen aan Trello via de Dropbox-desktopapp:

1. Klik op het bestand dat je wilt toevoegen aan Trello.
  2. Klik op Delen.
  3. Klik op Trello.
    • Als je Trello nog niet hebt gekoppeld aan je Dropbox-account, volg je de aanwijzingen om je aan te melden bij Trello.
  4. Ga naar de Trello-kaart waaraan je het bestand wilt toevoegen en klik op Bijvoegen.
    • Klik op Je kaarten om kaarten te zoeken waarvan je lid bent, of klik op Alle kaarten om alle kaarten te zoeken waartoe je toegang hebt.
    • Klik op de kaart om de kaartgegevens te zien.
    • Klik op Nieuwe kaart maken om een bestand toe te voegen aan een nieuwe Trello-kaart.

Dropbox ontkoppelen van Trello

Zo ontkoppel je Trello van je Dropbox-account:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik rechtsboven op je profielfoto (of de grijze cirkel).
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op de tab Gekoppelde apps.
  5. Klik op Trello.
  6. Klik op Ontkoppelen.

Dropbox-functies in Trello

Als je de onderstaande functies wilt inschakelen, moet je bij Dropbox zijn aangemeld in dezelfde browser waarin Trello is geopend en de Dropbox Power-Up hebben geactiveerd. In Trello kun je het volgende doen:

• Dropbox-bestanden en -mappen toevoegen aan kaarten.
  • Uitgebreide miniaturen en voorbeeldweergaven van Dropbox-bijlagen bekijken.
  • Met één klik gedeelde links naar Dropbox-bijlagen maken.
  • Dropbox-bestanden openen in hun oorspronkelijke toepassing.

Meer informatie over de integratie van Dropbox met Trello vind je in het helpcentrum van Trello.

Opmerking: Als je een Dropbox Business-gebruiker bent en je hebt zowel een zakelijk als een persoonlijk account, controleer je goed bij welk account je bent aangemeld. Je kunt alleen miniaturen en voorbeeldweergaven van bestanden in Trello zien als je bent aangemeld bij het juiste account.