Trello met Dropbox gebruiken

Dankzij de integratie van Dropbox en Trello kun je Dropbox-bestanden en -mappen toevoegen aan Trello-kaarten vanaf dropbox.com of vanuit de Dropbox-desktopapp. Je kunt bestanden toevoegen aan bestaande Trello-kaarten of nieuwe Trello-kaarten maken zonder Dropbox te verlaten.

Ben je een Dropbox Business-teambeheerder?

Kijk hier hoe je app-integraties zoals Trello kunt beheren voor je hele team.

Bestanden en mappen toevoegen aan Trello-kaarten vanuit Dropbox

Een bestand of map toevoegen aan Trello vanaf dropbox.com:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Bestanden.
  3. Wijs het bestand aan.
  4. Klik op de pijl-omlaag naast Delen.
  5. Klik op Toevoegen aan Trello.
    • Als je Trello nog niet hebt gekoppeld aan je Dropbox-account, volg je de aanwijzingen om je aan te melden bij Trello.
  6. Wijs de Trello-kaart aan waaraan je het item wilt toevoegen en klik op Bijvoegen.
    • Klik op Je kaarten om kaarten te zoeken waarvan je lid bent of op Alle kaarten om alle kaarten te zoeken waartoe je toegang hebt.
    • Klik op de kaart om de kaartgegevens te bekijken.
    • Klik op Nieuwe kaart maken om een bestand toe te voegen aan een nieuwe Trello-kaart.

Een bestand toevoegen aan Trello vanuit de Dropbox desktopapp:

1. Klik op het bestand dat je wilt toevoegen aan Trello.
  2. Klik op Delen.
  3. Klik op Trello.
    • Als je Trello nog niet hebt gekoppeld aan je Dropbox-account, volg je de aanwijzingen om je aan te melden bij Trello.
  4. Ga naar de Trello-kaart waaraan je het item wilt toevoegen en klik op Bijvoegen.
    • Klik op Je kaarten om kaarten te zoeken waarvan je lid bent of op Alle kaarten om alle kaarten te zoeken waartoe je toegang hebt.
    • Klik op de kaart om de kaartgegevens te bekijken.
    • Klik op Nieuwe kaart maken om een bestand toe te voegen aan een nieuwe Trello-kaart.

Dropbox ontkoppelen van Trello

Je kunt Trello als volgt ontkoppelen van je Dropbox-account:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik rechtsboven op je profielfoto (of de grijze cirkel).
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op de tab Gekoppelde apps.
  5. Klik naast Trello op Ontkoppelen.

Dropbox-functies in Trello

Als je de onderstaande functies wilt inschakelen, moet je zijn aangemeld bij Dropbox in dezelfde browser als Trello. Ook moet je toegang tot de Dropbox Power-Up hebben. In Trello kun je het volgende doen:

• Dropbox-bestanden en -mappen toevoegen aan kaarten
  • Dynamische miniaturen en voorbeelden van Dropbox-bijlagen bekijken
  • Gedeelde links naar Dropbox-bijlagen maken met één klik
  • Dropbox-bestanden openen in hun oorspronkelijke apps

Bekijk meer informatie over de integratie van Dropbox en Trello in het Trello Helpcentrum.

Opmerking: als je een Dropbox Business-gebruiker bent en zowel een zakelijk als een persoonlijk account hebt, zorg je ervoor dat je bent aangemeld bij het juiste account om miniaturen en bestandsvoorbeelden in Trello te bekijken.