Verzonden en ontvangen overdrachten bekijken

Bijgewerkt Feb 06, 2024

Je kunt overdrachten bekijken en beheren die je hebt verstuurd of hebt ontvangen van dropbox.com. In dit artikel beschrijven we het bekijken, bewerken, downloaden en verwijderen van je overdrachten.

Verzonden overdrachten bekijken en beheren

Verzonden overdrachten bekijken en beheren:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op het rastersymbool links bovenin.
  3. Klik in het menu op Transfer.
  4. Beheer je overdrachten in het tabblad Verzonden:
    • Om de naam van een overdracht te wijzigen, klik je op een overdracht, en vervolgens op het pictogram Bewerken (potlood). Typ een nieuwe naam en klik op Opslaan.
    • Om overdrachtdactiviteiten te bekijken, bekijk je het aantal weergaven en downloads naast elke overdracht.
      • De functie Downloadmeldingen kan aan of uit worden gezet door op een overdracht te klikken, Downloadmeldingen aan of uit te zetten en op Opslaan te klikken.
    • Om een overdracht bij het verzenden met een wachtwoord te beveiligen, klik je op een overdracht, voer je een wachtwoord in en klik je op Gereed. De ontvanger wordt gevraagd het wachtwoord in te voeren wanneer de overdracht wordt geopend.
      • Opmerking: Deze functie is alleen beschikbaar voor gebruikers van Dropbox Professional, Essentials, Advanced, Business Plus en Enterprise.
    • Als je de vervaldatum van een overdracht wilt wijzigen, klik je op de datum naast de overdracht en selecteer je een datum met de datumkiezer.
      • Opmerking: Deze functie is alleen beschikbaar voor klanten met Dropbox Professional, Advanced, Enterprise en Education, die de vervaldatum kunnen instellen van maximaal een jaar later.
    • Om een overdracht te verwijderen, klik je op "..." (ellips) naast een overdracht en klik je vervolgens op Verwijderen.
      • Opmerking: verwijderde overdrachten kunnen niet worden teruggezet.

Ontvangen overdrachten bekijken en beheren

highlight icon

Opmerking: Elke overdracht die naar jou wordt verzonden, via e-mail of gedeeld via een link, verschijnt op de pagina Overdrachten onder het tabblad Ontvangen.

Ontvangen overdrachten bekijken en beheren:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op het rastersymbool links bovenin.
  3. Klik in het menu op Transfer.
  4. Beheer je overdrachten in het tabblad Ontvangen:
    • Klik op '' (drie puntjes) naast een overdracht en klik vervolgens op Downloaden om bestanden uit een overdracht te downloaden.
    • Om een voorbeeld van de bestanden in de overdracht weer te geven, klik je op het voorbeeldpictogram (oog).
    • Om de bestanden uit de ontvangen overdracht te delen, klik je eerst op de overdracht om hem te openen. Klik vervolgens op het linkpictogram (de ketting) om de overdrachtlink te kopiëren en te delen.
    • Om de bestanden van een overdracht op te slaan in je Dropbox-account, klik je op de overdracht om deze te openen en klik je op Save to Dropbox op de nieuwe pagina.
    • Om een overdracht te verwijderen, klik je op '' (drie puntjes) naast de overdracht en vervolgens op Verwijderen.

Vervallen overdrachten bekijken

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op het rastersymbool links bovenin.
  3. Klik in het menu op Transfer.
  4. Klik op Vervallen

Om een vervallen overdracht opnieuw te activeren, klik je erop en vervolgens op Overdracht opnieuw activeren.