Så här använder du Dropbox AI

Uppdaterat Dec 21, 2023
person icon

Den här artikeln beskriver alfa-funktioner som är tillgängliga för alla kunder:

• På Dropbox Professional, Essentials, Business, Business Plus och vissa kunder på Dropbox Basic, Plus, Family, Standard och Advanced.
  • I länder där det föredragna språket är inställt på engelska*.
    • Exklusive Kanada, Storbritannien och länder inom EES (Europeiska ekonomiska samarbetsområdet).

Dropbox AI omfattas av ytterligare villkor

*Vissa undantag gäller.

Du kan använda Dropbox AI för att snabbt hitta det du letar efter, sammanfatta långt material och mer.

Så här aktiverar du Dropbox AI

Om du har tillgång till Dropbox AI-drivna funktioner kan du aktivera och inaktivera användningen av AI från tredje parts AI-modeller för att söka och sammanfatta dina Dropbox-filer från inställningarna.

highlighter icon

Obs: Om du befinner dig utanför EES eller Storbritannien är AI från tredje part aktiverat som standard.I samtliga fall har du möjlighet att hantera användningen av AI från tredje part från inställningarna.Läs mer om AI på Dropbox och din sekretess.

Så här hanterar du användningen av AI från tredje part i ditt Dropbox-konto:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på dina initialer eller din avatar uppe till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Gå till fliken AI från tredje part.
    • Växla för att aktivera AI från tredje part.
    • Växla Av för att inaktivera AI från tredje part.

Dropbox AI-funktioner är för närvarande tillgängliga för utvalda team som registrerat sig för vårt program för tidig åtkomst.Läs om hur du registrera dig för tidig tillgång till Dropbox teamfunktioner.

Teamadministratörer kan styra användningen av AI från tredje part för ditt team från fliken Inställningar i adminkonsolen.

Så här hanterar du användningen av AI från tredje part för ditt team:

1. Logga in på dropbox.com med autentiseringsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen
  3. Klicka på Inställningar på sidomenyn till vänster.
  4. Gå till fliken AI från tredje part.
    • Växla för att aktivera AI från tredje part.
    • Växla Av för att inaktivera AI från tredje part.

Använd Dropbox AI i en filförhandsvisning

Du kan använda Dropbox AI när du förhandsgranskar textbaserade filer, ljudfiler eller videofiler. Du måste lägga en fil som någon har delat med dig till ditt Dropbox-konto för att använda den här funktionen.

Använd Dropbox AI i en filförhandsvisning:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på namnet på en fil för att öppna förhandsvisning.
    • Filen måste vara kompatibel med Dropbox AI. Se de vanliga frågorna nedan för mer information.
  3. Klicka på Dropbox-ikonen i det övre fältet.
  4. Skriv in din fråga i fältet Ställ en fråga om den här filen.
  5. Tryck på enter eller klicka på Fråga.
    • Eller välj en av de förgenererade prompterna i sidomenyn för specifika åtgärder.
    • Specifika sidor visas under svaret som berättar vilka avsnitt av filen som innehåller svaret.

Så här använder du Dropbox AI för sökning

Om du är kvalificerad och utvald att delta i alfaupplevelsen för Dropbox AI för sökning ser du en banderoll med texten ”Hitta snabbt det du behöver med Dropbox AI för sökning” när du klickar i sökfältet.

Så här kontrollerar du att AI från tredje part är aktiverat:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Hantera från Dropbox AI för sökning-banderollen under sökfältet.
  3. Du omdirigeras till funktionsfliken för AI från tredje part.Därifrån gör du följande:
    • Växla  för att aktivera AI från tredje part.
    • Växla Av för att inaktivera AI från tredje part.
highlighter icon

Obs: Om du eller ditt team är registrerat i alfa för Dropbox AI och växlingsknappen AI från tredje part är skickas endast det material som är relevant för en uttrycklig begäran eller ett uttryckligt kommando till våra AI-partner från tredje part för att generera ett svar, en sammanfattning eller en transkribering.

Du kan skriva en fråga eller ett kommando om dina filer i sökfältet på dropbox.com. Då ger Dropbox AI ett svar baserat på materialet i ditt konto. Dropbox AI kommer att ge ett svar baserat på dina mest relevanta filer och anger källan för det svaret.

För att ställa en fråga i sökfältet och få svar från materialet i dina filer:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på sökfältet högst upp.
  3. Ställ en fråga om dina filer.

Så formulerar du frågor eller kommandon

Det finns några saker att tänka på när du frågar Dropbox AI för att få bäst resultat:

• Var specifik.
  • Använd ett tydligt och enkelt språk.

För frågor:

• Börja din fråga med ”Vem...”, ”Vad...”, ”Var...”, ”Hur...” etc.
  • Avsluta din fråga med ett frågetecken ”?”.
  • Använd ”är/finns det” eller ”sammanfatta” för att utlösa ett AI-genererat svar.

Exempel: ”Vad är mitt recept på chokladkakor?” eller ”Vilka är våra företagsmål för Q2?”

För kommandon:

• Börja ditt kommando med ”Visa...”, ”Hitta...”, ”Leta efter...”, ”Sök efter...”, ”Ge mig...”, ”Har jag...”, etc.

Exempel: ”Visa foto från min fotografering igår”

Vanliga frågor om att använda Dropbox AI

Vilka typer av filer kan jag använda Dropbox AI för förhandsvisning med?

Du kan använda Dropbox AI i förhandsvisningar av följande typer av filer:

• Microsoft office-dokument
  • E-böcker
  • Videofiler som innehåller tal eller röst
  • Ljudfiler som innehåller tal eller röst
    • Obs! Dropbox genererar en transkribering för video- och ljudfiler om det inte redan finns. Det kan ta en stund att generera en transkribering innan du kan ställa frågor om filen. Svar på frågor om video- eller ljudfiler baseras på filens transkribering. Dropbox AI kan ännu inte använda det visuella eller materialet i videor för att svara på frågor.
  • Text och textangränsande filer
    • Rå textfil
    • PDF-filer med valbar text

Obs!

• PDF-filer konverteras automatiskt till skannbar text när du laddar upp en fil på Dropbox Professional, Standard, Business, Advanced, Business Plus eller Enterprise.
  • Om du har en annan plan kan du använda konverteraren OCR (optisk teckenläsning) för att omvandla PDF-filer till skannbar text. När de har konverterats och laddats upp till Dropbox kan de ingå i AI-sökningar.

Vilka typer av filer fungerar för Dropbox AI för sökning?

Dropbox AI för sökning kommer att skanna följande typer av filer efter svar:

• Microsoft office-dokument
  • Rå textfil
  • Ljud- och videofiler som innehåller tal eller röst, och har en transkribering
  • PDF-filer med valbar text

Anmärkningar:

• PDF-filer konverteras automatiskt till skannbar text när du laddar upp en fil på Dropbox Professional, Standard, Business, Advanced, Business Plus eller Enterprise.
  • Om du har en annan plan kan du använda konverteraren OCR (optisk teckenläsning) för att omvandla PDF-filer till skannbar text. När de har konverterats och laddats upp till Dropbox kan de ingå i AI-sökningar.

Vilka språk fungerar Dropbox AI med?

Dropbox AI-alfaupplevelse finns på engelska.

Hur används mina data med Dropbox AI?

Dropbox använder generativa AI-modeller från tredje part för att ge svar på dina sökfrågor. Dessa maskininlärningsmodeller ger ett svar på dina frågor med hjälp av de tillhandahållna filerna. Dina data används aldrig för att träna deras interna modeller och raderas från tredjepartsservrar inom 30 dagar.

Dina data delas aldrig passivt med några generativa AI-partners från tredje part.Endast när du använder en funktion märkt med ”Kommer att använda AI från tredje part” skickas de data som är relevanta för din uttryckliga begäran eller ditt kommando till generativa AI-partners från tredje part.

Läs mer om Dropbox AI och din sekretess.

Hur kan jag dela feedback om Dropbox AI?

Vi tar glatt emot feedback, frågor och förslag på hur vi kan förbättra upplevelsen. Gå med i eller skapa en diskussion om Dropbox AI på vår communitysida.