Dropbox-retningslinjene for opphavsrett

Oppdatert Nov 07, 2023

Viktig merknad om materiale med opphavsrett

Du bør kun bruke delte koblinger, offentlige koblinger og bildegallerier for filer som du har juridisk rett til å dele med andre (f.eks. dokumenter, bilder, programvare, musikk og videoer du har opprettet selv). Du har ikke rett til å dele filer med mindre du eier opphavsretten til dem eller har fått tillatelse til å dele dem av innehaveren av opphavsretten. Kjøp eller lovlig anskaffelse av video, musikk, e-bøker eller programvare gir deg ikke rett til å dele materialet med tredjeparter via Internett.

Hvis du er i tvil om du har juridisk rett til å dele visse filer, bør du ikke dele dem. Ved å bruke delte mapper, offentlige mapper eller bildegalleri-funksjoner bekrefter du at filer som plasseres i disse mappene, ikke bryter bruksvilkårene til Dropbox, og at du har all opphavsrett til dem eller har fått tillatelse til å dele dem av innehaveren av opphavsretten. Dropbox har som grunnregel å stenge kontoene til brukere som gjentatte ganger krenker opphavsretten, eller som har kontoer som er utsatt for flere anklager om krenkelse. Hvis du gjentatte ganger deler filer som krenker andres opphavsrett, vil kontoen din bli stengt.

Hvis du vil ha mer informasjon om Dropbox' retningslinjer for opphavsrett og fremgangsmåte for å legge inn en klage på brudd på opphavsretten, kan du gå til DMCA-siden til Dropbox eller sende inn et krav her.