Opprette og dele Google Dokumenter, Regneark og Presentasjoner i Dropbox.

Med Dropbox for G Suite kan du opprette, organisere og dele Google Dokumenter, Regneark og Presentasjoner på dropbox.com eller i Dropbox-skrivebordsprogrammet.

Merknader:

Alle Google Dokumenter, Regneark og Presentasjoner som er opprettet i Dropbox, lagres på Dropbox-kontoen din og bruker opp noe av lagringsplassen. Endringer som gjøres i Google Dokumenter, Regneark og Presentasjoner, lagres automatisk på Dropbox-kontoen din. De lagres ikke på Google Disk eller Google-kontoen på noen som helst måte.

Du kan også redigere Microsoft Office-filer (Word, Excel og PowerPoint) i Google (Dokumenter, Regneark og Presentasjoner) fra Dropbox.

Er du administrator for et Dropbox Business-team?

Finn ut hvordan du kan administrere filredigeringsapper som Google Dokumenter/Regneark/Presentasjoner for hele teamet.

Opprette Google Dokumenter/Regneark/Presentasjoner på dropbox.com

Slik oppretter du Google Dokumenter, Regneark, Presentasjoner på dropbox.com:

1. Logg deg på dropbox.com.
  2. Dobbeltklikk på mappen du vil lagre filen i.
  3. Klikk på Opprett.
  4. Klikk på Google Dokumenter, Google Regneark eller Google Presentasjoner.

Filen (og alle endringer som er gjort på den) vil lagres på Dropbox-kontoen din igjen.

Obs! Denne funksjonen fungerer kanskje ikke som forventet i Internet Explorer 11.

Opprette Google Dokumenter/Regneark/Presentasjoner i Dropbox-skrivebordsprogrammet

Slik oppretter du Google Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner i Dropbox-skrivebordsprogrammet:

1. Klikk på Dropbox-ikonet i systemfeltet eller menylinjen.
  2. Dobbeltklikk på mappen du vil lagre filen i.
  3. Klikk på Opprett.
  4. Klikk på Google Dokumenter, Google Regneark eller Google Presentasjoner.

Filen (og alle endringer som er gjort på den) vil lagres på Dropbox-kontoen din igjen.

Du kan også opprette Google Dokumenter, Regneark og Presentasjoner fra Dropbox-ikonet i systemfeltet eller menylinjen. Slik gjør du det:

1. Klikk på Dropbox-ikonet i systemfeltet eller menylinjen.
  2. Klikk på «+» (plusstegn).
  3. Klikk på Google Dokumenter, Google Regneark eller Google Presentasjoner.
  4. Velg et navn og en plassering for filen din.
  5. Klikk på Opprett.

Filen (og alle endringer som er gjort på den) vil lagres på Dropbox-kontoen din igjen.

Åpne Google Dokumenter/Regneark/Presentasjoner i Dropbox-mobilappen

Du kan åpne forhåndsvisninger av Google Dokumenter, Regneark og Presentasjoner i Dropbox-mobilappen, og lagre dem for visning i frakoblet modus, men du kan ikke opprette eller redigere dem.

Dele Google Dokumenter/Regneark/Presentasjoner med Dropbox

Du kan dele Google Dokumenter, Regneark og Presentasjoner nøyaktig på samme måte som du deler andre filer lagret i Dropbox: Med Del-knappen eller ved å kopiere og lime inn en kobling til filen.

Du kan velge å gi Kan redigere- eller Kan vise-tilgang til Google Dokumenter/Regneark/Presentasjoner, selv når du deler med en kobling. Du kan også begrense tilgang til de delte koblingene dine i filens koblingsinnstillinger eller deaktivere en kobling etter at du har opprettet den.

Åpne og redigere Microsoft Word-, Excel- og PowerPoint-filer i Google

Du kan åpne og redigere alle Microsoft-filer (Word, Excel og PowerPoint) i Google (Dokumenter, Regneark og Presentasjoner) rett fra Dropbox. Alle endringer du gjør i Google Dokumenter, Regneark og Presentasjoner lagres automatisk i Microsoft Office-filen i Dropbox.

Slik åpner og redigerer du en Microsoft Office-fil i Google fra Dropbox-kontoen:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Hold musepekeren over en hvilken som helst Word- (.docx), Excel- (.xlsx) eller PowerPoint-fil (.pptx).
  3. Klikk på Åpne med.
  4. Klikk på Google Dokumenter, Google Regneark eller Google Presentasjoner.

Obs! Dette gjelder ikke for .doc-, .xls-, og .ppt-filer

Du kan også konfigurere Microsoft-filer slik at de åpnes i Google som standard.

Jeg har problemer med å opprette Google Dokumenter/Regneark/Presentasjoner i Dropbox

Hvis du vil bruke Dropbox for G Suite, må e-postadressen du bruker for Google-kontoen stemme overens med e-postadressen du bruker for Dropbox-kontoen.

Hvis du har problemer med funksjonen:

• Prøv å aktivere tredjeparts informasjonskapsler i nettleserinnstillingene dine
  • Pass på at du er logget på Google-kontoen som har samme e-post som Dropbox-kontoen din