Hvordan opprette og dele Google Dokumenter, Regneark og Presentasjoner i Dropbox

Oppdatert Jun 12, 2024

Med Dropbox-integreringen for Google Disk kan du opprette, organisere og dele Google-dokumenter, -regneark og -presentasjoner på dropbox.com.

Alle Google-dokumenter, -regneark og -presentasjoner som er opprettet via Dropbox, lagres i Google-kontoen din, og snarveier til Google-filene organiseres i Dropbox-kontoen din.

Slik oppretter du Google-dokumenter, -regneark og -presentasjoner på dropbox.com

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på mappen du vil lagre filen i.
  3. Klikk på Opprett.
  4. Hold markøren over Dokument, Regneark eller Presentasjon, avhengig av filtypen du vil opprette, og klikk deretter på Google Dokumenter, Google Regneark eller Google Presentasjoner.

Filen lagres automatisk i Google Disk-kontoen din, og en snarvei (.web-fil) lagres automatisk i Dropbox-kontoen din.

Slik åpner du Google-dokumenter, -regneark og -presentasjoner i Dropbox-mobilappen

Google Dokumenter-, Regneark- og Presentasjoner-filer i Dropbox er nå snarveier (.web-filer). Du kan åpne forhåndsvisninger av snarveier til Google Dokumenter-, Regneark- og Presentasjoner-filer i Dropbox-mobilappen.

Filen åpnes i den tilsvarende Google-appen (Google Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner) hvis den er installert på enheten og du er pålogget med samme Google-konto med tillatelse til å åpne filen. Hvis ikke, åpnes filen i mobilnettleseren.

Slik laster du opp Office-filer til Google Disk

Hvis du har en Microsoft Office-fil (.docx, .xlsx eller .pptx) i Dropbox-kontoen din, kan du lagre den som en Google-fil for redigering på nettet. Slik gjør du det:

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Hold markøren over en Microsoft Office-fil (.docx, .xlsx eller .pptx).
  3. Hold markøren over «…» (ellipse), og klikk deretter på Lagre som.
  4. Velg Google [Dokumenter/Regneark/Presentasjoner]-snarvei, avhengig av filtypen din.
  5. Logg på Google-kontoen din med samme e-postadresse, hvis du ikke har gjort det allerede.
  6. Velg en plassering for å lagre filen.

En snarvei (.web-fil) til den aktuelle Google Disk-filen lagres i Dropbox-kontoen din.

Jeg har problemer med å opprette Google-dokumenter, -regneark eller -presentasjoner i Dropbox

Hvis du har problemer med funksjonen:

• Pass på at du er logget på Google-kontoen med samme e-postadresse som Dropbox-kontoen din.
  • Prøv å aktivere tredjeparts informasjonskapsler i nettleserinnstillingene dine.
  • Du må ha en Google-konto med samme e-postadresse som Dropbox-kontoen din for å opprette Google-dokumenter, -regneark og -presentasjoner i Dropbox.