Hvordan opprette og formatere en tabell i Dropbox Paper

Oppdatert Nov 08, 2023

Den enkleste måten å legge til en tabell i Paper-dokumentet ditt på, er å:

1. Skrive «/table» i dokumentet ditt (dette er funksjonen hurtigtillegg-kommandoer).
  2. Legg til ønsket antall rader og kolonner.
    • Hvis du for eksempel vil lage en tabell med 3 rader og 4 kolonner, kan du skrive «/table 3x4»
  3. Trykk på Enter-tasten.

Du kan eventuelt opprette tabellen manuelt:

1. Klikk i en tom linje i dokumentet.
  2. Klikk på rutenett-ikonet (Legg til tabell) i den grå ikonmenyen som dukker opp.

Hvordan formatere tabellen din i Paper

Legge til rader eller kolonner

1. Klikk hvor som helst i tabellen. Velgeren dukker opp utenfor tabellen.
  2. Hvis du vil legge til én enkelt kolonne, klikker du på +-ikonet øverst i tabellen.
  3. Hvis du vil legge til én enkelt rad, klikker du på +-ikonet til venstre for tabellen.
  4. Hvis du vil legge til flere kolonner eller rader, klikker og drar du +-ikonet.

Slette rader eller kolonner

1. Klikk hvor som helst i raden eller kolonnen du vil fjerne. Velgeren dukker opp utenfor tabellen.
  2. Hvis du vil slette en kolonne, klikker du på velgeren over den og deretter på papirkurven.
  3. Hvis du vil slette en rad, klikker du på velgeren til venstre for raden og deretter på papirkurven.
  4. Hvis du vil slette flere rader eller kolonner, holder du nede Shift mens du klikker på flere velgere og deretter på papirkurven.

Omorganiser rader eller kolonner

1. Klikk på en celle i raden eller kolonnen du vil endre rekkefølgen på. Velgeren dukker opp utenfor tabellen.
  2. Klikk på velgeren til raden eller kolonnen du vil flytte, og dra den til ønsket posisjon.

Legg til bilder

1. Klikk hvor som helst i cellen du vil legge til et bilde i.
  2. Klikk på Legg til bilder-ikonet på menyen som dukker opp.

Legg til en bakgrunnsfarge til en rad eller kolonne

1. Klikk hvor som helst i raden eller kolonnen du vil endre fargen på. Velgere dukker opp utenfor tabellen.
  2. For å endre bakgrunnsfargen til en rad klikker du på velgeren til venstre for den og deretter på palett-ikonet.
  3. For å endre bakgrunnsfargen til en kolonne klikker du på velgeren ovenfor den og deretter på palett-ikonet.
  4. For å endre bakgrunnsfargen til flere rader eller kolonner holder du nede Shift mens du klikker på flere velgere og deretter på palett-ikonet.
highlight icon

Merk: Tabeller med full bredde støttes ikke lenger. I stedet kan du rulle horisontalt i tabellen.

Hvordan sortere en tabell i Paper

Du kan sortere kolonnene i tabellen din kronologisk, alfabetisk eller numerisk. Slik gjør du det:

1. Gjør om den øverste raden av tabellen din til en overskrift ved å klikke på velgeren til venstre for raden og deretter på overskriftknappen (Aktiver/deaktiver toppstolpe).
  2. Klikk hvor som helst i overskriftcellen til kolonnen du vil sortere. En pil dukker opp inne i cellen.
  3. Klikk på pilen for å sortere.
highlight icon

Merk: Sortering endrer innholdet i tabellen din permanent.