Wie kan het materiaal in mijn Dropbox-account zien?

Bijgewerkt Jan 31, 2024

Alle bestanden die je opslaat in Dropbox, zijn privé. Andere mensen kunnen alleen bestanden zien en openen als je expliciet links naar bestanden deelt of mappen deelt.

Net als bij de meeste grote online services zal Dropbox-personeel in zeldzame gevallen toegang moeten hebben tot de inhoud van de bestanden van gebruikers (1) wanneer dit wettelijk verplicht is, (2) wanneer dit nodig is om ervoor te zorgen dat onze systemen en functies werken zoals bedoeld (bijvoorbeeld om fouten op te sporen bij prestatieproblemen, om ervoor te zorgen dat onze zoekfunctionaliteit relevante resultaten levert, om zoekfunctionaliteit voor afbeeldingen te ontwikkelen, om inhoudsvoorstellen te verfijnen, enzovoort) of (3) om onze algemene voorwaarden en ons beleid inzake acceptabel gebruik te handhaven. De toegang tot de bestandsinhoud van gebruikers is beperkt tot een kleine groep mensen. We voeren een strikt beleid en hanteren technische controlemiddelen die de toegang tot bestandsinhoud voorkomen, behalve in gevallen waarin sprake is van deze uitzonderingen. Daarnaast zetten we een aantal fysieke en elektronische beveiligingsmaatregelen in om gegevens van gebruikers te beveiligen tegen niet-geautoriseerde toegang.

Meer informatie over hoe Dropbox je spullen veilig bewaart

highlight icon

Opmerking: Als je lid bent van een Dropbox-team, kan je beheerder Aanmelden als gebruiker gebruiken en toegang krijgen tot de bestanden in je teamaccount. De beheerder kan ook de naam en het e-mailadres van je gekoppelde persoonlijke account bekijken. De beheerder heeft echter geen toegang tot de bestanden in je gekoppelde persoonlijke account.