Gebruik van cookies en vergelijkbare technologie

Bijgewerkt Jul 10, 2024
person icon

De informatie in dit artikel is van toepassing op alle websites van Dropbox, Dropbox Sign, DocSend en FormSwift.

Dropbox gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën om onze services te leveren, te verbeteren, te beschermen en te promoten.

Een cookie is een klein gegevensbestand dat naar je browser wordt verzonden wanneer je een website bezoekt. We gebruiken zowel onze eigen cookies als cookies van derde partijen. Zie de sectie 'Hoe Dropbox cookies gebruikt' hieronder voor meer informatie over cookies van derden die we gebruiken.

Naast cookies gebruiken we vergelijkbare technologieën, zoals pixeltags ('pixels'). Dit zijn kleine stukjes code van een derde partij die kunnen worden ingesloten in websites en e-mails. Een ander voorbeeld van een vergelijkbare technologie is lokale opslag, waarmee we informatie lokaal in je browser of apparaat kunnen opslaan om je ervaring te verbeteren, zoals het onthouden van je instellingen of je voorkeur voor de weergave van je mappen: in een lijst of als miniaturen.

warning icon

Belangrijk: Voor dit artikel noemen we al deze technologieën 'cookies'.

Hoe gebruikt Dropbox cookies?

Dropbox gebruikt verschillende categorieën cookies om onze website en services te leveren, te beschermen, te verbeteren en te promoten. Dropbox bewaart persoonsgegevens slechts zolang als nodig is voor de doeleinden waarvoor ze zijn verzameld. Hieronder vind je meer informatie over deze categorieën en hun doeleinden.

Strikt noodzakelijke cookies

Dit zijn cookies die essentieel zijn om de website en services te laten werken.

Categorie

Doeleinde

Gegevenselementen

Vervaldatum

Derden

Strikt noodzakelijk

Cookies die worden gebruikt om de website en services te laten werken, bijvoorbeeld om je aan te melden en om je account te beveiligen.

Categorieën van gegevens die worden verzameld voor deze doeleinden zijn onder andere authenticatiegegevens, een unieke ID, browsergegevens en taalinstellingen.

Deze cookies vervallen na een bepaalde periode, variërend van 30 dagen tot 5 jaar.

Een van de gebruikte externe providers is Google.

Niet-essentiële cookies

Dit zijn alle andere cookies die niet als strikt noodzakelijk worden beschouwd, maar die voor een aantal doeleinden worden gebruikt wanneer je onze website en services gebruikt. Deze doeleinden zijn onder meer:

Categorie

Doeleinde

Gegevenselementen

Vervaldatum

Derden

Analysen

Cookies die ons en onze partners meer inzicht geven in hoe onze websites worden gebruikt, onder andere middels gebruiksstatistieken, of waarmee bekeken UI-elementen kunnen worden gereconstrueerd, om onze service te verbeteren en aan te passen.

Categorieën van gegevens die worden verzameld voor deze doeleinden zijn onder andere gegevens over websitegebruik, het aantal bezoeken, browser- en/of apparaatgegevens en een unieke ID.

Deze cookies vervallen na een bepaalde periode, variërend van 1 sessie (circa 20 minuten) tot 2 jaar.

Gebruikte externe providers zijn onder meer Google, Salesforce, Coveo en Tealium.

Algemene marketing en reclame

Cookies die worden gebruikt door Dropbox en onze partners om meer inzicht te krijgen in welke typen mensen geïnteresseerd zijn in onze producten en services en hoe we die services kunnen promoten op basis van die informatie.

Categorieën van gegevens die worden verzameld voor deze doeleinden zijn onder andere webtrackinggegevens, browsergegevens, versiegegevens en conversiegegevens van advertenties.

Deze cookies vervallen na een bepaalde periode, variërend van 1 sessie (circa 20 minuten) tot 2 jaar.

Gebruikte externe providers zijn onder meer Adobe, Marketo en Google.

Prestaties en functionaliteit

Cookies die ons helpen je voorkeuren en instellingen te onthouden om je ervaring bij het gebruik van onze sites en services te verbeteren.

Categorieën van gegevens die worden verzameld voor deze doeleinden zijn onder andere gegevens over websitegebruik, helpcentrum- of chatgeschiedenis, e‑mailadres en een unieke ID.

Deze cookies vervallen na een bepaalde periode, variërend van 1 sessie (circa 20 minuten) tot 3 jaar.

Een van de gebruikte externe providers is SnapEngage.

Advertenties op sociale media

Cookies die door Dropbox en onze partners worden gebruikt om inzicht te krijgen in de effectiviteit van onze advertenties op sociale media. Deze cookies geven ook meer inzicht in je advertentievoorkeuren, zodat er advertenties kunnen worden getoond die beter passen bij je interesses.

Categorieën van gegevens die worden verzameld voor deze doeleinden zijn onder andere gegevens over socialemedia-accounts, browser- en/of apparaatgegevens, conversiegegevens van advertenties, gegevens over websitegebruik en/of -activiteiten en een unieke ID.

Deze cookies vervallen na een bepaalde periode, variërend van 1 sessie (circa 20 minuten) tot 2 jaar.

Gebruikte externe providers zijn onder meer Facebook, X (voorheen Twitter) en LinkedIn.

Hoe kan ik de gegevens beheren die worden verzameld via cookies?

Browserinstellingen

Dropbox websites en -diensten herkennen en respecteren bepaalde opt-outsignalen van browsers, zoals de Global Privacy Control. Daarnaast zijn er andere manieren om je browser zo in te stellen dat deze geen cookies accepteert, maar dit kan je mogelijkheden om gebruik te maken van onze services beperken. Vanwege het ontbreken van een overeengekomen standaard voor het interpreteren van DNT-signalen (Do Not Track, niet volgen), reageren onze systemen momenteel niet op DNT:1-signalen van browsers die onze websites bezoeken.

Cookievoorkeuren

Als je onze services gebruikt, kun je kiezen voor welke cookies je toestemming geeft door op de link Cookies en CCPA-voorkeuren te klikken. Deze link vind je in de voettekst van deze pagina onder Support, en op onze websites en service.

California Consumer Privacy Act (CCPA)

Op grond van de California Consumer Privacy Act kun je afzien van het verkopen of delen van persoonsgegevens en je voorkeuren bijwerken door op de hierboven genoemde link Cookies en CCPA-voorkeuren te klikken. Zoals beschreven in het Privacybeleid van Dropbox, het Privacybeleid van Dropbox Sign, het Privacybeleid van DocSend en het Privacybeleid van FormSwift, verkopen we geen persoonsgegevens.

Zie de verschillende onderdelen van ons privacybeleid (volg de links hierboven) voor meer informatie over de manier waarop je je persoonsgegevens beheert en er toegang toe krijgt. Als je meer wilt weten over het gebruik van gegevens die worden verzameld via cookies, neem je contact op met onze functionaris voor gegevensbescherming op privacy@dropbox.com.