Användning av cookies och liknande tekniker

Uppdaterat Jul 09, 2024
person icon

Informationen i den här artikeln gäller för alla Dropbox , Dropbox Sign, DocSend och FormSwift-webbplatser.

Dropbox använder cookies och liknande tekniker för att tillhandahålla, förbättra, skydda och marknadsföra våra tjänster.

En cookie är en liten datafil som skickas till din webbläsare när du besöker en webbplats. Vi använder våra egna cookies och cookies från tredje part. Se avsnittet ”Hur använder Dropbox cookies?” nedan för mer information om vilka cookies från tredje part som vi använder.

Förutom cookies använder vi liknande teknologier, såsom pixeltagg (”pixlar”), som är små kodbitar som tillhör en tredje part och som kan bäddas in på webbplatser och e-postmeddelanden. Ett annat exempel på en liknande teknik är lokalt lagringsutrymme som låter oss lagra information lokalt på din webbläsare eller enhet för att förbättra din upplevelse, som att komma ihåg dina inställningar för om du föredrar att se dina mappar i en lista eller som miniatyrbilder.

warning icon

Viktigt: I den här artikeln hänvisar vi till alla dessa tekniker som ”cookies”.

Hur använder Dropbox cookies?

Dropbox använder olika kategorier av cookies för att tillhandahålla, skydda, förbättra och marknadsföra vår webbplats och tjänster. Dropbox lagrar personuppgifter endast så länge som behövs för de ändamål för vilka de samlats in. Information om dessa kategorier och deras syften beskrivs nedan.

Nödvändiga cookies

Dessa cookies är nödvändiga för att kunna använda webbplatsen och tjänsterna.

Kategori

Syfte

Dataelement

Utgångsdatum

Tredje parter

Nödvändiga

Cookies som används för att använda webbplatsen och olika tjänster, till exempel för att logga in dig och hålla ditt konto säkert.

Kategorier av data som samlas in för dessa ändamål inkluderar autentiseringsdata, unikt ID, webbläsarinformation och språkinställningar.

Dessa cookies är inställda att upphöra efter en viss tid: från 30 dagar till 5 år.

Tredjepartsleverantörer som används inkluderar Google.

Ej nödvändiga cookies

Det omfattar alla övriga cookies som inte anses vara absolut nödvändiga men som används för ett antal ändamål när du interagerar med vår webbplats och våra tjänster. Dessa ändamål inkluderar följande:

Kategori

Syfte

Dataelement

Utgångsdatum

Tredje parter

Analyser

Cookies som hjälper oss och våra partner att förstå hur människor interagerar med våra webbplatser, som användningsstatistik, eller för att rekonstruera visade gränssnittselement för att kunna förbättra och anpassa våra tjänster.

Kategorier av data som samlas in för dessa ändamål inkluderar användningsdata för webbplatsen, antal besök, information om webbläsare och/eller enheter samt unikt ID.

Dessa cookies är inställda att upphöra efter en viss tid: från en session (~20 minuter) till 2 år.

Tredjepartsleverantörer som används inkluderar Google, Salesforce, Coveo och Tealium.

Allmän marknadsföring och reklam

Cookies som används av Dropbox och våra partner för att bättre förstå vilka typer av personer som är intresserade av våra produkter och tjänster och hur vi kan marknadsföra dessa tjänster baserat på den informationen.

Kategorier av data som samlas in för dessa ändamål inkluderar spårningsdata för olika webbplatser, webbläsarinformation, versionsdata och data om reklamkonvertering.

Dessa cookies är inställda att upphöra efter en viss tid: från en session (~20 minuter) till 2 år.

Tredjepartsleverantörer som används inkluderar Adobe, Marketo och Google.

Prestanda och funktionalitet

Cookies som hjälper oss att komma ihåg dina preferenser och inställningar för att förbättra din upplevelse när du interagerar med våra webbplatser och tjänster.

Kategorier av data som samlas in för dessa ändamål inkluderar användningsdata för webbplatsen, hjälpcenter- eller chatthistorik, mejladress samt unikt ID.

Dessa cookies är inställda att upphöra efter en viss tid: från en session (~20 minuter) till 3 år.

Tredjepartsleverantörer som används inkluderar SnapEngage.

Annonsering på sociala medier

Cookies som används av Dropbox och våra partner för att förstå effektiviteten av våra annonser på sociala medier. Dessa cookies hjälper också till att förstå vilken reklam du föredrar så att vi kan visa reklam som är mer relevant beroende på vad du är intresserad av.

Kategorier av data som samlas in för dessa ändamål inkluderar kontoinformation för sociala medier, data om webbläsare och/eller enheter, data om reklamkonvertering, data om webbläsaranvändning och/eller -aktivitet samt unikt ID.

Dessa cookies är inställda att upphöra efter en viss tid: från en session (~20 minuter) till 2 år.

Tredjepartsleverantörer som används inkluderar Facebook, Twitter (tidigare Twitter) och LinkedIn.

Hur kan jag kontrollera vilka data som samlas in via cookies?

Webbläsarinställningar

Dropbox webbplatser och tjänster känner igen och respekterar vissa webbläsaraktiverade opt-out-signaler, såsom Global Privacy Control. Dessutom finns det andra sätt att ställa in din webbläsare så att den inte accepterar cookies, men detta kan begränsa din möjlighet att använda våra tjänster. På grund av brist på överenskommen standard för tolkning av DNT (spåra ej)-signaler, svarar våra system för närvarande inte på DNT:1-signaler från webbläsare som besöker våra webbplatser.

Cookieinställningar

När du använder våra tjänster kan du välja vilka cookies du samtycker till genom att klicka på länken Cookies och CCPA-inställningar. Länken finns i sidfoten på denna sida under Support, samt på våra webbplatser och tjänster.

California Consumer Sekretess Act (CCPA)

I enlighet med California Consumer Sekretess Act kan du välja bort försäljning eller delning av personlig information och uppdatera dina preferenser genom att klicka på länken Cookies och CCPA-inställningar som nämns ovan. Dropbox säljer inte personlig information, vilket beskrivs i Dropbox integritetspolicy, Dropbox Signs integritetspolicy, DocSends integritetspolicy och FormSwifts integritetspolicy.

I våra integritetspolicyer som länkas ovan finns mer information om hur du kan kontrollera och använda dina personuppgifter. Om du vill ha mer information angående användningen av data som samlas in från cookies kan du kontakta vårt dataskyddsombud på privacy@dropbox.com.