Waar worden mijn gegevens opgeslagen?

Bijgewerkt Feb 21, 2024

Nadat je een bestand hebt toegevoegd aan je Dropbox-account, wordt het gesynchroniseerd met onze beveiligde online servers. Alle bestanden die door Dropbox online worden opgeslagen, worden versleuteld en bewaard op veilige opslagservers. Deze opslagservers bevinden zich in datacenters in de Verenigde Staten. Daarnaast zijn er opslagservers beschikbaar in Australië, de Europese Unie, Japan en het Verenigd Koninkrijk, voor in aanmerking komende Dropbox-gebruikers.

Meer informatie over de werking van de Dropbox-service.

Kan ik de locatie waar mijn bestandsgegevens worden opgeslagen wijzigen?

Als de gegevens van je team zijn opgeslagen in de Verenigde Staten maar het factuuradres van je team zich elders bevindt, kun je de gegevens mogelijk migreren naar een server op een locatie die dichter bij het factuuradres van je team is.

highlight icon

Opmerkingen:

• Op de geselecteerde serverlocatie worden de bestandsgegevens van je team permanent opgeslagen. Raadpleeg onze whitepaper over beveiliging voor meer informatie.
  • Je kunt geen locatie kiezen voor de nieuwe server.
  • Gegevensmigratie kan niet ongedaan worden gemaakt.
  • Bestanden die zijn toegevoegd aan Verzenden en volgen of de pagina Handtekeningen voordat gelokaliseerde gegevensopslag is ingeschakeld voor je account, worden niet op de geselecteerde locatie opgeslagen.
    • Als je vóór 15 februari 2024 gelokaliseerde gegevensopslag hebt ingeschakeld, worden alleen bestanden die na 15 februari 2024 zijn geüpload of anderszins zijn toegevoegd aan Verzenden en volgen of de pagina Handtekeningen, opgeslagen op de geselecteerde locatie.

Om de locatie te wijzigen waar bestandsgegevens van je team worden opgeslagen, moet je:

• Dropbox Standard, Advanced, Business, Business Plus of Enterprise gebruiken
  • een factuuradres hebben dat niet overeenkomt met de locatie waar je gegevens momenteel zijn opgeslagen;
  • over minimaal 10 licenties beschikken;
  • een jaarlijkse factureringscyclus hebben;
  • niet al bezig zijn met het uitvoeren van een (andere) migratie.
highlight icon

Opmerking: Om in aanmerking te komen voor migratie van de gegevens van je team naar servers in de EU, moet je betalingsmethode zijn ingesteld op handmatige facturering (bankoverschrijving of cheque) of creditcard.

Doe het volgende om de locatie te wijzigen van de server waar je bestandsgegevens worden opgeslagen:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole in de linkerzijbalk.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Teamprofiel.
  5. Klik op Wijzigen naast Gelokaliseerde gegevensopslag.
  6. Lees de Voorwaarden.
  7. Klik op Migreren.

Je kunt de voortgang van de migratie bekijken naast Gelokaliseerde gegevensopslag. Zodra je gegevens zijn verplaatst, ontvang je een bevestigingsmail met de nieuwe locatie.