Dropbox van Mac, Windows en Linux verwijderen

Je Dropbox-account verdwijnt niet en de Dropbox-map op je harde schijf wordt ook niet verwijderd wanneer de Dropbox-desktopapp wordt verwijderd. Volg de onderstaande instructies voor jouw specifieke apparaat wanneer je de Dropbox-desktopapp van je computer wilt verwijderen.

De Dropbox-desktopapp verwijderen van een Mac

Voer de volgende stappen uit om de Dropbox-desktopapp van een Mac-computer te verwijderen:

1. Klik op het Dropbox-pictogram in de menubalk.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen).
  3. Klik op Afsluiten.
  4. Open Finder.
  5. Klik op Programma's.
  6. Versleep Dropbox naar de Prullenbak.

Als je ook de Dropbox-map wil verwijderen van je harde schijf, versleep dan ook de Dropbox-map naar de Prullenbak.

De Dropbox-desktopapp in Windows verwijderen

Voer de volgende stappen uit om de Dropbox-desktopapp van een Windows-computer te verwijderen:

1. Klik op Start.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op Apps.
  4. Klik op Apps en onderdelen.
  5. Klik op Dropbox.
    • Opmerking: als Dropbox al op je apparaat stond toen je deze in eigendom kreeg, dan zie je mogelijk Dropbox downloaden of Dropbox 'x' GB.
  6. Klik op Verwijderen.

Als je ook de Dropbox-map wilt verwijderen van je harde schijf, versleep dan ook de Dropbox-map naar de Prullenbak.

De Dropbox-desktopapp in Linux verwijderen

Om de Dropbox-desktopapp van een Linux-computer te verwijderen, kopieer en plak je de volgende opdrachten een voor een in je terminalvenster en druk je na elke opdracht op Enter. Maak je geen zorgen als sommige van deze opdrachten een foutmelding opleveren. Met de laatste opdracht wordt de desktopapp verwijderd van je computer.

dropbox stop
dropbox status  # Should report "not running"
rm -rf ~/.dropbox-dist
rm -rf /var/lib/dropbox
rm -rf ~/.dropbox*
sudo apt-get remove nautilus-dropbox
sudo apt-get remove dropbox
rm /etc/apt/source.d/dropbox

Als je ook de Dropbox-map wilt verwijderen van je harde schijf, voer je de volgende opdracht in je terminal in en druk je op Enter.
            rm -rv ~/Dropbox

Opmerking: Pas deze opdracht aan als je Dropbox-map niet op de standaardlocatie staat.