Slik avinstaller du Dropbox på datamaskinen

Oppdatert Sep 14, 2023
person icon

I denne artikkelen finner du informasjon om en funksjon som er tilgjengelig for alle Dropbox-kunder.

Avinstallering av Dropbox-skrivebordsappen på datamaskinen sletter ikke Dropbox-kontoen din og fjerner ikke Dropbox-mappen fra harddisken. Hvis du vil avinstallere Dropbox fra datamaskinen, følger du instruksjonene for enheten din nedenfor.

Slik avinstallerer du Dropbox fra oppgavelinjen på Windows-enheten din:

1. Klikk på Dropbox-ikonet på oppgavelinjen.
  2. Klikk på avataren din (profilbildet eller initialene).
  3. Klikk på Avslutt.
  4. Klikk på Start -knappen på oppgavelinjen.
  5. Klikk på Innstillinger.
  6. Klikk på Apper.
  7. Klikk på Apper og funksjoner.
  8. Klikk på Dropbox
    • Merk: Hvis Dropbox var forhåndsinstallert på enheten din, kan det hende Få Dropbox eller Dropbox «x» GB vises i stedet.
  9. Klikk på Avinstaller.

For å også fjerne Dropbox-mappen fra harddisken, drar du den til papirkurven.

Slik avinstallerer du Dropbox fra menylinjen på Mac-enheten din:

1. Klikk på Dropbox-ikonet i menylinjen.
  2. Klikk på avataren din (profilbildet eller initialene).
  3. Klikk på Avslutt.
  4. Åpne Finder.
  5. Klikk på Programmer.
  6. Dra Dropbox til papirkurven.

Hvis du også vil fjerne Dropbox-mappen fra harddisken, drar du Dropbox-mappen til papirkurven.

Noen brukere kan ha to versjoner av Dropbox-skrivebordsappen installert etter oppdatering til Dropbox for macOS på File Provider. Hvis du opplever problemer med synkronisering, kan det hjelpe å avinstallere den andre appen .

For å gjøre dette sjekker du først om du har Dropbox-skrivebordsappen på følgende steder:

1. /Applications
  2. ~/Library/Application Support/Dropbox

Hvis du ser denne filen på begge steder, sletter du filen på den andre plasseringen (~/Library/Application Support/Dropbox). Men hvis du ser filen på den andre plasseringen, men ikke på den første, flytter du filen til den første plasseringen (/Applications).

Start Dropbox-skrivebordsappen på nytt. Hvis problemet ikke er løst derfra, kontakter du kundestøtte.

Lær mer om forventede endringer med Dropbox for macOS på File Provider.

Hvis du vil avinstallere Dropbox fra en Linux-datamaskin, kopierer og limer du inn følgende kommandoer én etter én i terminalvinduet og trykker på Enter -tasten etter hver kommando.
highlight icon

Merk: Etter noen av kommandoene dukker det kanskje opp en feilmelding, men etter siste kommando vil Dropbox være fullstendig avinstallert fra datamaskinen.

dropbox stop
dropbox status  # Should report "not running"
rm -rf ~/.dropbox-dist
rm -rf /var/lib/dropbox
rm -rf ~/.dropbox*
sudo apt-get remove nautilus-dropbox
sudo apt-get remove dropbox
rm /etc/apt/source.d/dropbox
Hvis du også vil fjerne Dropbox-mappen fra harddisken, skriver du inn følgende kommando i terminalvinduet og trykker på Enter-tasten.
rm -rv ~/Dropbox
highlight icon

Obs! Det kan hende denne kommandoen må endres hvis Dropbox-mappen ikke ligger på standardplasseringen.

Dette skal du gjøre hvis Dropbox ikke klarte å avinstallere fra datamaskinen din

Hvis Dropbox ikke klarte å avinstallere fra datamaskinen din, åpner du Oppgavebehandling (Windows) eller Aktivitetsmonitor (Mac) og avslutter Dropbox-apper eller programmer. Følg deretter trinnene ovenfor for å avinstallere Dropbox.