Bestanden migreren met Dropbox en de migratieassistent van Lenovo

In dit artikel wordt beschreven hoe je bestanden van een computer naar een nieuwe Lenovo-computer migreert met behulp van Dropbox en de migratieassistent van Lenovo. Ga aan de slag:

• Volg de instructies van Dropbox en de migratieassistent van Lenovo op je nieuwe Lenovo-computer
  • Zorg ervoor dat de Dropbox-desktopapp is geïnstalleerd op zowel je oude als je nieuwe computer. Als de installatie is gelukt, zie je een Dropbox-map op de harde schijf van beide computers en verschijnt het Dropbox-pictogram in de taakbalk (Windows) of menubalk (Mac)

Voordat je begint

• Als je een groot aantal bestanden hebt, overweeg dan om een aantal daarvan prioriteit te geven, zodat de bestanden die je dagelijks gebruikt, eerder worden gemigreerd dan gearchiveerde bestanden
  • Overweeg daarnaast om je gegevens in delen te migreren, of de migratie 's nachts of in het weekend uit te voeren
  • Zorg ervoor dat de computer waarnaar je de bestanden migreert, voldoende schijfruimte heeft (de Dropbox-desktopapp slaat standaard een kopie van de bestanden op de harde schijf van je computer op)
  • Controleer de beschikbare ruimte in je Dropbox-account en overweeg indien nodig een upgrade uit te voeren (Basic-accounts hebben standaard 2 GB opslagruimte, Plus-accounts 2 TB)
  • Als je bestanden van je oude computer wilt verwijderen, of als je de harde schijf helemaal wilt wissen, moet je je eerst afmelden bij Dropbox op die computer en de Dropbox-desktopapp verwijderen (gesynchroniseerde bestanden worden dan niet verwijderd van Dropbox of van je nieuwe computer)

Bestanden migreren van de ene computer naar de andere

1. Open de Verkenner op de computer van waaraf je de bestanden migreert en ga naar de bestanden of mappen die je wilt migreren. Sleep deze bestanden of mappen naar de Dropbox-map op je harde schijf.
  2. Deze bestanden en mappen worden nu geüpload naar je Dropbox-account in de cloud, mits de computer van waaraf je de bestanden migreert met internet verbonden is en blijft.
  3. De bestanden en mappen worden ook gesynchroniseerd met je nieuwe computer, op voorwaarde dat:
    • de computer waarnaar je migreert is verbonden met internet
    • je op beide computers met hetzelfde Dropbox-account bent aangemeld bij de Dropbox-desktopapp

De migratie is voltooid als er een groen rondje met een vinkje verschijnt naast de bestanden en mappen in de Dropbox-map op je nieuwe computer. In het Dropbox-pictogram in de taakbalk (Windows) of menubalk (Mac) staat ook Bijgewerkt. Als het goed is, zie je nu de bestanden en mappen op beide computers.

Tijdens en na de migratie

• Hoeveel tijd het kost om de migratie te voltooien, hangt af van het aantal bestanden dat je migreert en van de snelheid van je internetverbinding (je kunt eventueel de gewenste bandbreedte instellen)
  • Meld je niet af, wijzig geen instellingen en schakel geen van beide computers uit tijdens het migratieproces (de desktopapp kan alleen synchroniseren wanneer je bent aangemeld)
  • Als tijdens de migratie de verbinding met internet wordt verbroken, onderbreekt Dropbox de synchronisatie en hervat deze zodra je weer online bent
  • Je kunt de synchronisatiestatus op elk moment nagaan via de desktopapp
  • Dropbox probeert standaard alle mappen in je account te downloaden. Als je niet wilt dat bepaalde mappen ruimte in beslag nemen op je nieuwe computer, kun je deze met de functie Selectieve synchronisatie alleen in de cloud opslaan. Je moet mogelijk wel wachten tot Dropbox de initiële synchronisatie van je bestanden heeft voltooid, voordat de optie voor selectieve synchronisatie beschikbaar is.