Een Dropbox-map volgen

Bijgewerkt Feb 07, 2024
person icon

De informatie in dit artikel geldt voor alle Dropbox-accounts, tenzij anders vermeld.

Als je een gedeelde of teammap volgt, ontvang je een e-mail telkens wanneer een bestand in die map of submappen van die map wordt toegevoegd of verwijderd. In je voorkeuren voor meldingen kun je instellen of je eenmaal per dag of bij elke activiteit een e-mail wilt ontvangen.
highlight icon

Opmerkingen:

• Als je ervoor kiest om bij elke activiteit een melding te ontvangen, worden de e-mails samengevoegd en met intervals van ongeveer tien minuten verzonden. Er is geen limiet op het aantal e-mails dat je per dag kunt ontvangen.
  • Verwijdering of toevoeging van een bestand in een map die je volgt, activeert geen e-mailmelding voor je acties. Andere volgers van de map ontvangen wel e-mailmeldingen voor dergelijke wijzigingen.

Een map volgen

Voer deze stappen uit om een map te volgen:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Wijs de map aan die je wilt volgen en klik op '...' (drie puntjes).
  3. Wijs met de muis Activiteit aan.
  4. Klik op Volgen.
  5. Kies voor welke acties je een melding wilt ontvangen en hoe vaak je meldingen wilt ontvangen.
  6. Klik op Bevestigen.

Je krijgt via e‑mail een bevestiging dat je die map nu volgt.

De voorkeuren voor mapmeldingen wijzigen

Je kunt je voorkeuren voor meldingen op elk moment wijzigen Dat doe je zo:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Wijs de map aan waarvoor je de meldingsvoorkeuren wilt wijzigen en klik op '...' (drie puntjes).
  3. Klik op Volgend.
  4. Klik op Opties beheren.
  5. Kies voor welke acties je een melding wilt ontvangen en hoe vaak je meldingen wilt ontvangen.
  6. Klik op Bevestigen.

Een map niet meer volgen

Voer deze stappen uit als je een map niet meer wilt volgen:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Wijs de map aan die je niet meer wilt volgen en klik op '...' (drie puntjes).
  3. Klik op Volgend.
  4. Klik op Niet meer volgen.

Veelgestelde vragen over het volgen van mappen

Welke soorten mappen kan ik volgen?

Je kunt elke gedeelde map of teammap volgen.

Kan ik de hoofdmap van Dropbox volgen?

Nee, je kunt de hoofdmap van Dropbox niet volgen.

Wat gebeurt er als een map die ik volg, wordt verplaatst of een andere naam krijgt?

Als een map die je volgt wordt verplaatst of een andere naam krijgt, blijf je gewoon meldingen ontvangen.

Wat gebeurt er als een bestand in een map die ik volg, wordt verplaatst of een andere naam krijgt?

Als een bestand in een map die je volgt wordt verplaatst of een andere naam krijgt, krijg je geen melding.

Wat gebeurt er als ik geen toegang meer heb tot een map die ik volg?

Als je geen toegang meer hebt tot een map die je volgt, ontvang je geen meldingen meer voor die map.