Een sterk wachtwoord maken voor je Dropbox-account

Bijgewerkt Aug 14, 2023

We raden iedereen dringend aan stappen te ondernemen om de eigen veiligheid op Dropbox en elders online te vergroten. Hieronder staan een aantal gangbare technieken voor wachtwoordbeveiliging waarmee je kunt zorgen dat je online accounts veilig blijven.

Een uniek wachtwoord voor elke service die je gebruikt

Voor een optimale beveiliging kun je het beste een uniek wachtwoord kiezen voor elke service die je gebruikt en zorgvuldig met je wachtwoorden omgaan. Als je ooit hetzelfde wachtwoord hebt gebruikt voor meer dan één website, moet je voor elke afzonderlijke site een nieuw, uniek wachtwoord maken.

Tips om sterke wachtwoorden te maken

Een goed wachtwoord is voor jou gemakkelijk te onthouden, maar voor een buitenstaander moeilijk te achterhalen. Het is goed als je woorden gebruikt die niet vaak voorkomen, maar gebruik er dan wel meerdere in één wachtwoord. Dit zijn enkele handige tips:

• Pas niet-standaard hoofdlettergebruik toe (bijvoorbeeld 'hoodfleTTergebruik').
  • Gebruik niet-standaard spelling (bijvoorbeeld 'spelllllling').
  • Gebruik persoonlijk jargon.
  • Gebruik symbolen en cijfers die niet voor de hand liggen (het gebruik van '$' voor 's' of '0' voor 'o' komt vrij vaak voor en is daarom geen goede beveiligingsmaatregel).
  • Gebruik langere wachtwoorden (minimaal 8 tekens lang).

Je wachtwoorden regelmatig wijzigen

Een andere manier waarop je kunt zorgen dat je wachtwoorden veilig blijven, is door ze niet te lang te gebruiken. Het is verstandig om ze regelmatig te wijzigen en eerder gebruikte wachtwoorden nooit te herhalen. Daarnaast raden we je aan je wachtwoord direct te wijzigen als je je zorgen maakt over de veiligheid van je account.

Meer informatie over het opnieuw instellen van je Dropbox-wachtwoord

Tweestapsverificatie inschakelen

Met tweestapsverificatie voeg je een extra beveiligingslaag aan je account toe. Als je je aanmeldt bij Dropbox, moet je steeds een unieke code invoeren die naar je telefoon is verzonden of een eenmalige, beperkt geldige code die is gegenereerd via een ondersteunde mobiele app, zoals Google Authenticator. Dit is een uiterst effectieve manier om je account te beschermen tegen onbevoegde toegang.

Meer informatie over inschakeling van tweestapsverificatie.

Dropbox Passwords

Je kunt Dropbox Passwords ook gebruiken om:

• aanmeldgegevens voor accounts, beveiligingscodes en betaalkaarten op te slaan;
  • aanmeldgegevens te synchroniseren tussen je apparaten;
  • automatisch wachtwoorden in te laten vullen of voor te stellen wanneer je je aanmeldt bij websites en mobiele apps.

Meer informatie over het gebruik van Dropbox Passwords.