Lage et sterkt passord for Dropbox-kontoen

Oppdatert Aug 14, 2023

Vi anbefaler på det sterkeste at alle tar forholdsregler for å forbedre egen sikkerhet på Dropbox og andre steder på Internett. Her er noen vanlige teknikker for passordbeskyttelse for å være sikker på at kontoene dine på Internett er sikre.

Opprett unike passord for alle tjenestene du bruker

Det sikreste du kan gjøre, er å velge unike passord for hver tjeneste du bruker, og beskytte dem nøye. Hvis du noensinne har brukt samme passord for mer enn ett nettsted, bør du opprette nye unike passord for hvert enkelt.

Tips for å lage sterke passord

Et godt passord er et som er enkelt å huske for deg, men vanskelig å gjette for en fremmed. Uvanlige ord fungerer bra, men kun hvis du bruker flere sammen. Ha følgende tips i minne:

• Bruk ikke-standard bruk av store bokstaver (for eksempel «STore BOKstaver»).
  • Bruk ikke-standard staving (for eksempel «staaaaaaving»).
  • Bruk av personlige slangord.
  • Bruk ikke-åpenbare tall og symboler (bruk av «$» for «s» eller «0» for «o» er ganske vanlig, og sannsynligvis ikke godt nok til å oppnå god sikkerhet).
  • Bruk lengre passord (minst 8 tegn lange).

Bytte passord av og til

En annen måte å holde passordene sikre på, er sørge for at de er ferske. Det er lurt å endre dem regelmessig, eller når du er bekymret for sikkerheten til kontoen, og aldri gjenta tidligere brukte passord.

Finn ut hvordan du tilbakestiller Dropbox-passordet.

Aktivere to-trinns verifisering

To-trinns verifisering gir kontoen din et ekstra lag med sikkerhet. Hver gang du logger på Dropbox, må du skrive inn en unik kode som blir sendt til telefonen, eller en engangskode med tidsbegrensning som genereres av en støttet mobilapp, for eksempel Google Authenticator. Dette er en veldig effektiv måte å beskytte kontoen mot uautorisert tilgang.

Finn ut hvordan du aktiverer to-trinns verifisering.

Dropbox Passwords

Du kan også bruke Dropbox-passord til å:

• Lagre kontopålogginger, sikkerhetskoder og betalingskort
  • Synkronisering av påloggings på tvers av enheter
  • Autofyll eller foreslå passord når du logger på nettsteder og mobilapper

Slik bruker du Dropbox Passwords.