Apps voor Dropbox-teamaccounts beheren

Bijgewerkt Jan 26, 2024

Als Dropbox-teambeheerder kun je apps beheren voor je team vanaf de pagina Machtigingen voor apps van de beheerconsole. Je kunt hier ook apps toestaan of blokkeren en teambrede voorkeuren voor bepaalde apps beheren.

Apps blokkeren

Je kunt ervoor kiezen om het verbinden met alle apps door je team te blokkeren of het verbinden met bepaalde apps te blokkeren.

highlight icon

Opmerkingen:

• Door apps te blokkeren worden teamleden die al zijn verbonden met een app niet losgekoppeld.
  • Als je apps blokkeert, kunnen teamleden de apps nog steeds bekijken in het App Center maar er geen verbinding mee maken.
  • Google Agenda en Outlook Agenda en Contactpersonen zijn standaard toegestaan en kunnen niet worden geblokkeerd, zelfs wanneer je ervoor kiest om niet toe te staan dat je team verbinding maakt met apps.
  • Als je team een oude release van Dropbox Paper gebruikt, volg dan de instructies in dit artikel om Dropbox Paper te blokkeren of toe te staan. Als je team de release uit 2020 van Dropbox Paper gebruikt, volg dan de onderstaande instructies.

Je voorkomt als volgt dat je team verbinding maakt met alle apps:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik onder Apps op Appmachtigingen.
  5. Klik in het onderstaande vervolgkeuzemenu op Standaardmachtiging voor apps die in het App Center staan en selecteer Blokkeren.

Om te voorkomen dat je team verbinding maakt met bepaalde apps:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik onder Apps op Appmachtigingen.
  5. Vink het selectievakje aan naast de app(s) die je wilt in- of uitschakelen.
  6. Klik op Blokkeren.

Aangepaste apps beheren

Om apps te beheren die niet beschikbaar zijn in het App Center:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik onder Apps op Appmachtigingen.
  5. Klik op het tabblad Andere apps.
  6. Klik op Uitzondering toevoegen.
  7. Voer de appsleutel of app-ID in.
    • Als je de appsleutel of app-ID niet weet, volg dan de instructies hieronder om deze te vinden.
  8. Klik op Volgende.
  9. Klik op Toestaan of Blokkeren.
  10. Klik op Toevoegen.

Er zijn drie manieren om de appsleutel of app-ID te vinden:

• Teamleden kunnen de app-ID vinden wanneer ze proberen verbinding te maken met een app. De app-ID staat vermeld op de app-autorisatiepagina met het voorvoegsel 'dbaid'.
  • Beheerders kunnen de app-ID vinden op de pagina Activiteiten van de beheerconsole. Zoek hier naar Het verbinding met app voor lid is niet gelukt in het veld Activiteiten. De app-ID wordt in de onderstaande kolom Activiteit genoemd.
  • Appeigenaren kunnen de appsleutel vinden door de pagina van de app te zoeken in de appconsole.

Appvoorkeuren beheren

Sommige apps hebben aanvullende voorkeuren.

Om appvoorkeuren te beheren:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik onder Apps op Appmachtigingen.
  5. Klik op Voorkeuren bewerken naast de app(s) die je wilt bewerken.
  6. Breng de wijzigingen aan en klik op Opslaan wanneer je klaar bent.