Vad är Growl? Hur använder Dropbox det?

Uppdaterat Dec 12, 2023

Hur registrerar jag mig för Dropbox

Så här registrerar du ett Dropbox-konto:

1. Skapa ett konto på dropbox.com.
  2. Ange ditt namn och din e-postadress (din e-postadress är användarnamnet för ditt Dropbox-konto).
  3. Ange ett unikt lösenord.
  4. Markera kryssrutan för att godkänna Dropbox villkor.
  5. Klicka på Skapa ett konto.

Om du redan har installerat Dropbox mobilapp eller datorklient kan du också skapa ett konto genom att öppna appen och klicka på Registrera dig.

Hur du installerar Dropbox-appar

Du kan nå dina Dropbox-filer på dropbox.com eller i Dropbox-apparna. Installera Dropbox-apparna på datorn, mobilen eller surfplattan för att nå dina filer från alla enheter.

Installera Dropbox-appen på datorn:

1. Ladda ner Dropbox-klienten på datorn.
  2. Kör installationsprogrammet.
  3. Logga in eller skapa ett Dropbox-konto. Du behöver bara ett konto oavsett hur många enheter du vill hålla synkade.

Installera Dropbox-appen på mobilen eller surfplattan:

1. På mobilen eller surfplattan laddar du ner Dropbox-mobilappen via App Store eller Google Play Store.
  2. Öppna appen.
  3. Logga in eller skapa ett Dropbox-konto. Du behöver bara ett konto oavsett hur många enheter du vill hålla synkade.

Lägga till filer i Dropbox-kontot.

När du skapat ett Dropbox-konto kan du lägga till filer där.Alla filer du lägger till i Dropbox-kontot synkas mellan alla datorer, mobiler och surfplattor där du har installerat Dropbox.

Lägga till filer från dropbox.com:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Ladda upp.
  3. Klicka på Filer eller Mapp.
    • Väljer du Filer markerar du valfritt antal filer och klickar på Öppna.
    • Väljer du Mapp markerar du en mapp och klickar på Ladda upp.
highlight icon

Obs! Varje fil eller mapp du laddar upp på dropbox.com får inte vara större än 50 GB. Använd klienten eller mobilapparna för större filer och mappar, eftersom de inte har någon storleksgräns.

Lägga till filer från datorn:

1. Öppna Finder (Mac) eller Filutforskaren (Windows).
  2. Gå till Dropbox-mappen.
  3. Kopiera och klistra in eller dra och släpp filer i Dropbox-mappen.

När du lägger till filer i Dropbox-mappen laddas de upp till Dropbox.När filerna har gröna bockmarkeringar över filikonerna har de laddats upp till Dropbox.

Lägga till filer från din mobil eller surfplatta:

1. Öppna Dropbox-appen på mobilen eller surfplattan.
  2. Tryck på + (plus)-ikonen.
  3. Tryck på Skapa eller ladda upp en fil.
  4. Tryck på Ladda upp fil.

Från Growls webbplats:”Growl är ett meddelandesystem för macOS som gör att program som stöder Growl kan skicka meddelanden till dig.” Med andra ord gör Growl så att Dropbox kan meddela dig om all Dropbox-aktivitet direkt på datorn. Om Dropbox upptäcker att Growl finns installerat på en Mac använder den det för att visa alla Dropbox-meddelanden.

Growl-meddelanden visas längst upp till höger på skärmen. Ett Growl-meddelande visas när innehållet i Dropbox förändras, som en när en fil läggs till eller när en delad mapp ändras.

Oroa dig inte om du inte har Growl installerat när du installerar Dropbox på Mac. Du får fortfarande meddelanden med Dropbox inbyggda meddelandesystem. Dropbox för Windows och Linux har också liknande meddelandesystem inbyggda i operativsystemet.