Sådan opretter og sender du en overførsel

Opdateret Feb 05, 2024
Du kan oprette og sende overførsler via delte links eller e-mail alle de steder, hvor du bruger Dropbox. Hvis du har Dropbox Professional, Education, Essentials, Business, Advanced, Business Plus eller Enterprise, kan også tilpasse overførsler med egne udløbsdatoer, adgangskoder, logoer og baggrunde. Når du har sendt en overførsel, kan du se og administrere dine overførsler på dropbox.com.

Sådan opretter og sender du en overførsel

Sådan opretter og sender du en overførsel på dropbox.com:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på gitterikonet øverst til venstre.
  3. Klik på Transfer i den viste menu.
    • Du vil se en liste over alle aktive eller udløbne overførsler.

4. Klik på Opret overførsel til højre.
  5. Du kan føje filer til din overførsel på følgende måder:
    • Træk og slip filer fra din computer.
    • Klik på Upload filer.
    • Klik på rullelisten ud for Upload filer.
      • Hvis du vil vælge mapper fra din computer, skal du vælge Upload mapper.
      • Hvis du vil vælge filer eller mapper fra din Dropbox-konto, skal du vælge Tilføj fra Dropbox.

6. Klik på redigeringsikonet (blyanten) for at skrive et navn til din overførsel, hvis du vil.
  7. Klik på tandhjulsikonet for at angive en udløbsdato eller en adgangskode.
    • Afhængigt af din plan indstilles overførsler automatisk til at udløbe efter 7 eller 30 dage. Dropbox Professional-, Education-, Essentials-, Business-, Advanced-, Business Plus- og Enterprise-kunder har også mulighed for at tilføje en adgangskode og forlænge udløbsdatoen med op til et år. Det gøres ved at klikke på indstillingerne (tandhjulsikonet) i nederste venstre hjørne. Herfra kan du også vælge at få besked, når nogen downloader dit dokument.
  8. Klik på Opret overførsel.
  9. Klik på Send e-mail eller Kopiér link.

Sådan opretter og sender du en overførsel i computerappen:

1. Åbn Dropbox-mappen i Stifinder (Windows) eller Finder (Mac).
  2. Højreklik på den fil eller mappe, du vil føje til overførslen.
  3. Klik på Send en kopi.
  4. Klik på redigeringsikonet (blyanten) for at skrive et navn til din overførsel, hvis du vil.
  5. Klik på tandhjulsikonet for at angive en udløbsdato eller en adgangskode.
    • Afhængigt af din plan indstilles overførsler automatisk til at udløbe efter 7 eller 30 dage. Dropbox Professional-, Education-, Essentials-, Business-, Advanced-, Business Plus- og Enterprise-kunder har også mulighed for at tilføje en adgangskode og forlænge udløbsdatoen med op til et år.
  6. Klik på Opret overførsel.
  7. Klik eventuelt på Se forhåndsvisning af overførsel for at se, hvordan det ser ud for modtagerne af overførslen.
  8. Klik på Kopiér link eller Send via e-mail for at dele overførselslinket.
highlight icon

Bemærk! Dropbox-computerappen skal være installeret, før du kan sende overførsler fra din computer.

Sådan opretter og sender du en overførsel på din iOS-enhed:

1. Åbn Dropbox-appen på din iPhone/iPad.
  2. Tryk på "+” (plusikonet).
  3. Tryk på Send en kopi af filerne.
  4. Tryk på Tilføj fra Dropbox, og vælg derefter de filer, du vil have med i overførslen.
    • Bemærk! Du kan ikke føje mapper til en overførsel på iOS.

5. Tryk på Fortsæt.
  6. Du kan vælge et nyt navn til din overførsel, markere knappen for at modtage meddelelser om downloads og indstille en udløbsdato.
    • Afhængigt af din plan indstilles overførsler automatisk til at udløbe efter 7 eller 30 dage.
    • Dropbox Professional-, Education-, Essentials-, Business-, Advanced-, Business Plus- og Enterprise-kunder har også mulighed for at tilføje en adgangskode og forlænge udløbsdatoen med op til et år.
  7. Tryk på Fortsæt.
  8. Tryk på Del link og indsæt overførselslinket der, hvor du gerne vil dele det.

Sådan opretter og sender du en overførsel på din Android-enhed:

1. Åbn Dropbox-appen på din Android-enhed.
  2. Tryk på + (plusikonet).
  3. Tryk på Send en kopi af filerne.
  4. Tryk på Fortsæt.
  5. Markér afkrydsningsfeltet ud for den eller de filer eller mapper, du vil overføre.
  6. Tryk på Overfør [x] fil(er).
  7. Tryk på Fortsæt.
  8. Du kan vælge et nyt navn til din overførsel, markere knappen for at modtage meddelelser om downloads og indstille en udløbsdato.
    • Afhængigt af din plan indstilles overførsler automatisk til at udløbe efter 7 eller 30 dage. Dropbox Professional-, Education-, Essentials-, Business-, Advanced-, Business Plus- og Enterprise-kunder har også mulighed for at tilføje en adgangskode og forlænge udløbsdatoen med op til et år.
  9. Hvis du har Dropbox Professional, Business, Advanced, Business Plus eller Enterprise, kan du trykke på Tilføj adgangskode for at beskytte din overførsel med en adgangskode.
  10. Tryk på Fortsæt.
  11. Tryk på Kopiér link for at dele og indsæt overførselslinket der, hvor du gerne vil dele det.
  12. Tryk på Start ny overførsel eller Færdig i øverste højre hjørne.

Sådan tilpasser du dine overførsler

Hvis du har Dropbox Professional, Education, Essentials, Business, Advanced, Business Plus eller Enterprise, kan du ændre baggrunden for dine overførsler eller tilføje et brugerdefineret logo. Den baggrund og det logo, du vælger, vises på alle dine overførsler, indtil du ændrer dem igen.

Dropbox Professional

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på gitterikonet øverst til venstre.
  3. Klik på Overfør.
  4. Klik på Indstil branding.
  5. Tilføj dit brandnavn og website:
    • Skriv det ønskede navn, som vil blive vist til kunderne i feltet Brandnavn.
    • Angiv eventuelt et link til dit websted.
      • Bemærk! Hvis en bruger klikker på logoet, omdirigeres vedkommende til det websted, du har linket til.
  6. Tilføj eventuelt links til dine sociale medier.
  7. Tilføj dit logo og en baggrund:
    • Klik på Upload et logo for at uploade dit brands logo.
    • Klik på Vælg en baggrund for at vælge en baggrundsfarve eller uploade et baggrundsbillede.
  8. Klik på Gem ændringer.

Dropbox Education, Essentials, Business, Advanced, Business Plus og Enterprise

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på gitterikonet øverst til venstre.
  3. Klik på Overfør.
  4. Klik på Konfigurer din branding.
  5. Klik på rullemenuen ud for Vælg baggrund eller Vælg logo for at tilføje en baggrundsfarve, et baggrundsbillede eller et logo.
    • Bemærk! Baggrunde og logoer har en grænse for filstørrelsen på 5 MB. Størrelsen på logoer tilpasses, hvis de er for store.
  6. Klik på Gem.