Så här skapar och skickar du en överföring

Uppdaterat Feb 05, 2024
Du kan skapa och skicka överföringar via delade länkar eller mejl på alla ställen där du använder Dropbox. Om du använder Dropbox Professional, Education, Essentials, Business, Advanced, Business Plus eller Enterprise kan du även anpassa dina överföringar med anpassade utgångsdatum, lösenord, logotyper och bakgrunder. När du har skickat en överföring kan du visa och hantera dina skickade överföringar på dropbox.com.

Så här skapar och skickar du en överföring

Skapa och skicka en överföring på dropbox.com:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på rutnätsikonen längst upp till vänster.
  3. Klicka på Transfer på menyn som visas.
    • Du ser en lista över alla aktiva eller utgångna överföringar.

4. Klicka på Skapa överföring till höger.
  5. Du kan lägga till filer till din överföring på följande sätt:
    • Dra och släpp filer från datorn.
    • Klicka på Ladda upp filer.
    • Klicka på rullgardinsmenyn bredvid Ladda upp filer.
      • För att välja mappar från datorn väljer du Ladda upp mappar.
      • För att välja filer eller mappar från ditt Dropbox-konto väljer du Lägg till från Dropbox.

6. Klicka på redigeringsikonen (pennan) om du vill ge överföringen ett namn.
  7. Klicka på kugghjulsikonen för att ange utgångsdatum eller lösenord.
    • Beroende på din plan är överföringar automatiskt inställda på att upphöra efter 7 eller 30 dagar. Kunder med Dropbox Professional, Education, Essentials, Business, Advanced, Business Plus och Enterprise har också möjlighet att lägga till ett lösenord och förlänga utgångsdatumet upp till ett år. Om du vill göra det klickar du på inställningar (kugghjulsikonen) i det nedre vänstra hörnet. Härifrån kan du också välja att bli meddelad när någon laddar ner ditt dokument.
  8. Klicka på Skapa överföring.
  9. Klicka på Skicka mejl eller Kopiera länk.

Skapa och skicka en överföring från klienten:

1. Öppna Dropbox-mappen i Utforskaren (Windows) eller Finder (Mac).
  2. Högerklicka på filen eller mappen du vill lägga till överföringen.
  3. Klicka på Skicka en kopia …
  4. Klicka på redigeringsikonen (pennan) om du vill ge överföringen ett namn.
  5. Klicka på kugghjulsikonen för att ange utgångsdatum eller lösenord.
    • Beroende på din plan är överföringar automatiskt inställda på att upphöra efter 7 eller 30 dagar. Kunder med Dropbox Professional, Education, Essentials, Business, Advanced, Business Plus och Enterprise har också möjlighet att lägga till ett lösenord och förlänga utgångsdatumet upp till ett år.
  6. Klicka på Skapa överföring.
  7. Klicka på Förhandsvisa överföring för att se vad mottagarna får, om du vill.
  8. Klicka på Kopiera länk eller Skicka via mejl för att dela överföringslänken.
highlight icon

Obs! Dropbox-klienten måste vara installerad för att skicka överföringar från datorn.

Skapa och skicka en överföring från din iOS-enhet:

1. Öppna Dropbox-appen i din iPhone eller iPad.
  2. Tryck på ”+” (plus-ikonen).
  3. Tryck på Skicka kopia av filer.
  4. Tryck på Lägg till från Dropbox och välj vilka filer du vill lägga till i överföringen.
    • Obs! Det går inte att lägga till mappar i en överföring på iOS.

5. Tryck på Fortsätt.
  6. Du kan välja ett nytt namn för din överföring, växla knappen för att få meddelanden om nerladdningen och ställa in ett utgångsdatum.
    • Beroende på din plan är överföringar automatiskt inställda på att upphöra efter 7 eller 30 dagar.
    • Kunder med Dropbox Professional, Education, Essentials, Business, Advanced, Business Plus och Enterprise har också möjlighet att lägga till ett lösenord och förlänga utgångsdatumet upp till ett år.
  7. Tryck på Fortsätt.
  8. Tryck på Dela länk och klistra in överföringslänken där du vill dela den.

Skapa och skicka en överföring från din Android-enhet:

1. Öppna Dropbox-appen på Android-enheten.
  2. Tryck på ”+” (plus-ikonen).
  3. Tryck på Skicka kopia av filer.
  4. Tryck på Fortsätt.
  5. Markera rutan bredvid de filer eller mappar du vill överföra.
  6. Tryck på Överför [x] fil(er).
  7. Tryck på Fortsätt.
  8. Du kan välja ett nytt namn för din överföring, växla knappen för att få meddelanden om nerladdningen och ställa in ett utgångsdatum.
    • Beroende på din plan är överföringar automatiskt inställda på att upphöra efter 7 eller 30 dagar. Kunder med Dropbox Professional, Education, Essentials, Business, Advanced, Business Plus och Enterprise har också möjlighet att lägga till ett lösenord och förlänga utgångsdatumet upp till ett år.
  9. Om du använder Dropbox Professional, Business, Advanced, Business Plus eller Enterprise kan du trycka på Lägg till lösenord för att lösenordsskydda överföringen.
  10. Tryck på Fortsätt.
  11. Tryck på Kopiera länken för att dela och klistra in överföringslänken där du vill dela den.
  12. Tryck på Starta ny överföring eller Klar i det övre högra hörnet.

Anpassa dina överföringar

Om du använder Dropbox Professional, Education, Essentials, Business, Advanced, Business Plus eller Enterprise kan du ändra bakgrunden för dina överföringar eller lägga till en anpassad logotyp. Den bakgrund och logotyp du väljer visas på alla överföringar tills du ändrar dem igen.

Dropbox Professional

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på rutnätsikonen längst upp till vänster.
  3. Klicka på Överför.
  4. Klicka på Konfigurera varumärkesprofilering.
  5. Lägg till ditt varumärkesnamn och webbplats:
    • Skriv det namn du vill att klienterna ska se i fältet Varumärke.
    • Ange en länk till din webbplats om du vill.
      • Obs! Genom att klicka på logotypen omdirigeras användare till webbplatsen du länkade till.
  6. Lägg till länkar till dina sociala medier om du vill.
  7. Lägg till logotyp och bakgrund:
    • Klicka på Ladda upp logotyp för att ladda upp varumärkets logo.
    • Klicka på Välj bakgrund för att välja en bakgrundsfärg eller ladda upp en bakgrundsbild.
  8. Klicka på Spara ändringar.

Dropbox Education, Essentials Business, Advanced, Business Plus och Enterprise

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på rutnätsikonen längst upp till vänster.
  3. Klicka på Överför.
  4. Klicka på Konfigurera din varumärkesprofilering.
  5. Klicka på rullgardinsmenyn bredvid Välj bakgrund eller Välj logotyp för att lägga till en bakgrundsfärg, bakgrundsbild eller logotyp.
    • Obs! Bakgrunder och logotyper har en filstorleksgräns på 5 MB. Logotyper ändrar storlek om de är för stora.
  6. Klicka på Spara.