Slik avinstallerer du Dropbox på Mac, Windows og Linux

Avinstallering av Dropbox-skrivebordsappen sletter ikke Dropbox-kontoen din og fjerner ikke filene i Dropbox-mappen fra harddisken. Hvis du vil avinstallere Dropbox-skrivebordsappen fra datamaskinen, følger du instruksjonene for enheten din nedenfor.

Slik avinstallerer du Dropbox-skrivebordsappen for Mac

Slik avinstallerer du Dropbox-skrivebordsappen fra en Mac-datamaskin:

1. Klikk på Dropbox-ikonet i menylinjen.
  2. Klikk på avataren din (profilbildet eller initialene).
  3. Klikk på Avslutt.
  4. Åpne Finder.
  5. Klikk på Programmer.
  6. Dra Dropbox til papirkurven.

Hvis du også vil fjerne Dropbox-mappen fra harddisken, drar du Dropbox-mappen til papirkurven.

Slik avinstallerer du Dropbox-skrivebordsappen for Windows

Slik avinstallerer du Dropbox-skrivebordsappen fra en Windows-datamaskin:

1. Klikk på Start.
  2. Klikk på Innstillinger.
  3. Klikk på Apper.
  4. Klikk på Apper og funksjoner.
  5. Klikk på Dropbox.
    • Obs! Hvis Dropbox var forhåndsinstallert på enheten din, kan det hende Få tak i Dropbox eller Dropbox «x» GB vises i stedet.
  6. Klikk på Avinstaller.

Hvis du også vil fjerne Dropbox-mappen fra harddisken, drar du den til papirkurven.

Slik avinstallerer du Dropbox-skrivebordsappen for Linux

Hvis du vil avinstallere Dropbox-skrivebordsappen fra en Linux-datamaskin, kopierer og limer du inn følgende kommandoer én etter én i terminalvinduet og trykker på Enter-tasten etter hver kommando.  Etter noen av kommandoene dukker det kanskje opp en feilmelding, men etter siste kommando vil skrivebordsappen være fullstendig avinstallert fra datamaskinen.

dropbox stop
dropbox status  # Should report "not running"
rm -rf ~/.dropbox-dist
rm -rf /var/lib/dropbox
rm -rf ~/.dropbox*
sudo apt-get remove nautilus-dropbox
sudo apt-get remove dropbox
rm /etc/apt/source.d/dropbox

Hvis du også vil fjerne Dropbox-mappen fra harddisken, skriver du inn følgende kommando i terminalvinduet og trykker på Enter-tasten.
            rm -rv ~/Dropbox

Obs! Det kan hende denne kommandoen må endres hvis Dropbox-mappen ikke ligger på standardplasseringen.