Slik oppdaterer du Dropbox Backup

Oppdatert Apr 22, 2024
person icon

Funksjonene beskrevet i denne artikkelen, er for øyeblikket tilgjengelige for kunder på individuelle Dropbox-abonnementer.

Dropbox fortsetter å oppdatere Dropbox Backup. Den oppdaterte versjonen gir mer kontroll og fleksibilitet ved håndtering av sikkerhetskopier.

Med den oppdaterte versjonen av Dropbox Backup kan du:

• Sikkerhetskopiere flere mapper. Velge hvilken som helst mappe i datamaskinens hjemmemappe for sikkerhetskopiering, inkludert undermapper. Du er ikke lenger begrenset til mapper som «Dokumenter», «Skrivebord» og «Nedlastinger».
  • Planlegg sikkerhetskopieringene dine.Få fleksibilitet til å planlegge når enheten sikkerhetskopieres.
  • Se fremdriften til sikkerhetskopiene dine. Sjekk hvor mange prosent av sikkerhetskopieringen som er fullført, for å få bedre oversikt.
  • Kom raskt i gang igjen. Få flere alternativer for å starte gjenopprettingen av sikkerhetskopier – enten fra nettet eller datamaskinen.
  • Navngi sikkerhetskopiene dine. Velg navn på sikkerhetskopien av enheten, så du kan skille mellom flere sikkerhetskopier.
  • Se sikkerhetskopier for flere enheter på ett sted. Hvis du har flere enheter sikkerhetskopiert gjennom Dropbox Backup, kan du gå til https://www.dropbox.com/backup/all for å holde styr på dem.
highlight icon

Merknader

• Med den oppdaterte versjonen av Dropbox Backup flyttes ikke lenger de sikkerhetskopierte mappene fra standardplasseringen til Dropbox-mappen på datamaskinen. Du kan få tilgang til sikkerhetskopiene på https://www.dropbox.com/backup/all.
  • Ukontrollerte mapper i selektiv synkronisering blir ikke sikkerhetskopiert. Før du oppdaterer Dropbox Backup, må du merke av for alle mapper i Selektiv synkronisering som du vil sikkerhetskopiere.
  • Filer og mapper som kun er tilgjengelige på nett, er ikke tilgjengelige i den oppdaterte versjonen av Dropbox Backup. Når du oppdaterer Dropbox Backup, lastes disse filene og mappene ned på datamaskinens harddisk for sikkerhetskopiering.
  • Med den oppdaterte versjonen av Dropbox Backup vil sikkerhetskopier fra andre enheter kun være tilgjengelige fra nettet.

Hvis du ikke har blitt bedt om å oppdatere og ønsker å bruke den oppdaterte versjonen av Dropbox Backup, kan du gjøre det ved å deaktivere Dropbox Backup, starte Dropbox-appen på nytt og deretter aktivere Dropbox Backup på nytt.

Slik starter du Dropbox-skrivebordsprogrammet på nytt:

1. Klikk på Dropbox-ikonet på oppgavelinjen (Windows) eller menylinjen (Mac), og klikk deretter på profilbildet eller initialene.
  2. Klikk på Avslutt Dropbox.
  3. Åpne programmenyen, start Dropbox på nytt og logg deretter på igjen (om nødvendig).

Slik sletter du Dropbox Backup:

1. Klikk på Dropbox-ikonet på oppgavelinjen (Windows) eller menylinjen (Mac).
  2. Klikk på initialene dine eller avataren din.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk Sikkerhetskopier.
  5. Klikk på Administrer sikkerhetskopiering.
    • Hvis du ser Konfigurer i stedet for Slett, betyr det at Dropbox Backup allerede er av.
  6. Klikk på Slett.

Slik aktiverer du Dropbox Backup på nytt:

1. Klikk på Dropbox-ikonet i menylinjen (Mac).
  2. Klikk på initialene dine eller avataren din.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på fanen Sikkerhetskopier.
  5. Klikk på Administrer sikkerhetskopier.
  6. Under Legg til en sikkerhetskopi velger du datamaskinen du vil sikkerhetskopiere.
  7. Klikk på La oss komme i gang.
  8. Merk av i boksene ved siden av mappene du vil sikkerhetskopiere.
  9. Klikk på Konfigurer eller Sikkerhetskopier.
  10. Klikk på OK når du blir bedt om å gi Dropbox tilgang til mappene dine.
highlight icon

Merknader

• Du kan ikke bytte tilbake til forrige versjon når du først har oppdatert.
  • Hvis du har mer enn én enhet du vil sikkerhetskopiere, må du følge trinnene for å slette og reaktivere Backup for alle enhetene dine for å migrere til den oppdaterte versjonen av Dropbox Backup.