Bestanden verplaatsen tussen twee Dropbox-accounts

De makkelijkste manier om bestanden te verplaatsen tussen accounts is via een gedeelde map.

Dropbox Business-gebruikers: ontdek hoe je bestanden kunt verplaatsen tussen je twee accounts.

Van je ene account…

1. Meld je aan bij het account met de bestanden die je wilt verplaatsen.
  2. Maak een gedeelde map en nodig je andere account uit.
  3. Verplaats de bestanden handmatig door ze te slepen naar deze gedeelde map.
  4. Meld je af bij dit account.

Van je tweede account...

1. Meld je aan bij de Dropbox-website met het e-mailadres en wachtwoord van je andere account.
  2. Klik aan de linkerkant op Bestanden en vervolgens op Delen.
  3. Wijs de map aan die je zojuist hebt gedeeld en klik op Toevoegen.
  4. Klik op Bestanden en zoek de gedeelde map op die je zojuist hebt toegevoegd. Je kunt de bestanden nu vanuit die map naar andere locaties in je Dropbox-account verplaatsen.
  5. Nadat de bestanden uit de gedeelde map zijn verplaatst, zijn ze niet meer toegankelijk vanuit het eerste account.

Tip: je kunt ervoor kiezen om de gedeelde map te verlaten of om deze te bewaren voor het geval je later opnieuw bestanden wilt uitwisselen tussen de accounts.

Opmerking over het verplaatsen van gedeelde mappen

Heb je al een gedeelde map in je ene account en wil erbij kunnen via je andere account? Maak dan geen nieuwe gedeelde map. Nodig in plaats daarvan je andere account uit om lid te worden van de bestaande gedeelde map. Anders worden de wijzigingen die andere leden aanbrengen, niet gesynchroniseerd met de nieuwe gedeelde map.