Bestanden of mappen verwijderen uit Dropbox

Als je een bestand of map niet langer nodig hebt, kun je het bestand of de map verwijderen uit je Dropbox-account.

Bestanden of mappen verwijderen op dropbox.com:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op ... (het pictogram met drie puntjes) naast de bestandsnaam.
  3. Klik op Verwijderen en vervolgens opnieuw op Verwijderen

Bestanden of mappen verwijderen in de desktopapp:

Je kunt bestanden of mappen het gemakkelijkst verwijderen door deze van de Dropbox-map op je computer te slepen naar je Prullenbak of Prullenmand.

Bestanden of mappen definitief verwijderen

Als je bestanden of mappen definitief verwijdert, kun je deze niet meer terugzetten.  Meer informatie over wat er gebeurt met definitief verwijderde bestanden

Een bestand definitief verwijderen:

1. Volg de instructies hierboven om het bestand of de map te verwijderen.
  2. Klik op Verwijderde bestanden aan de linkerkant.
  3. Klik op het selectievakje naast alles wat je definitief wilt verwijderen.
  4. Klik op Definitief verwijderen en vervolgens opnieuw op Definitief verwijderen

Opmerking: Als je lid bent van een Business-team en de functie Definitief verwijderen niet wordt weergegeven, heeft de beheerder het definitief verwijderen van bestanden misschien uitgeschakeld. Neem contact op met je teambeheerder voor hulp.

Opmerkingen over definitief verwijderen

• Als je lid bent van een gedeelde map, kun je materiaal niet definitief verwijderen, behalve materiaal dat jij hebt toegevoegd en onmiddellijk weer hebt verwijderd.
  • Alleen Dropbox Business-beheerders kunnen teammateriaal dat door anderen is bewerkt definitief verwijderen.
  • Als andere Dropbox-gebruikers een kopie hebben van de bestanden die je definitief verwijdert, worden hun bestanden niet verwijderd.
  • Verwijderde bestanden tellen niet mee voor je opslagquotum. Je maakt dus geen ruimte vrij door bestanden definitief te verwijderen.

Wat moet ik doen als de foutmelding 'Er zijn te veel bestanden om definitief te verwijderen' wordt weergegeven?

Dropbox beperkt het aantal bestanden dat je tegelijk definitief kunt verwijderen. Als een foutmelding zoals 'Er zijn te veel bestanden om definitief te verwijderen' wordt weergegeven, verwijder je minder bestanden tegelijk.