Verwijderde bestanden of mappen in Dropbox terugzetten

Bijgewerkt May 02, 2024

In dit artikel wordt beschreven hoe je bestanden en mappen in je Dropbox-account terugzet.

Als je in plaats daarvan een eerdere versie van een bestand wilt terugzetten, lees dan hier hoe je teruggaat naar een oudere versie van een bestand of krijg meer informatie over versiegeschiedenis.

warning icon

Belangrijk: Je kunt een gedeeld bestand alleen terugzetten als je er het toegangsrecht Kan bewerken voor hebt. Als je het toegangsrecht Kan weergeven hebt voor een gedeeld bestand, kun je het niet terugzetten.

Verwijderde bestanden of mappen terugzetten

Dropbox bewaart al je verwijderde bestanden 30 dagen (of langer voor gebruikers van Dropbox Professional- of -teamabonnementen). Je zet als volgt verwijderde bestanden of mappen terug:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Verwijderde bestanden in de linkerzijbalk.
  3. Klik op de naam van het verwijderde bestand of de verwijderde map.
    • Je kunt meerdere bestanden of mappen tegelijk selecteren door op het selectievakje te klikken.
  4. Klik op Terugzetten.
highlighter icon

Opmerking: terugzetten van een groot aantal bestanden kan enige tijd duren.

warning icon

Let op:

• Standaardperioden en -opties voor bestandsherstel gelden niet voor bestanden die rechtstreeks vanuit de functie Verzenden en volgen zijn verwijderd. Verwijdering van een bestand vanuit Verzenden en volgen is definitief en alle bijbehorende metagegevens of gegevensanalyses kunnen niet meer worden hersteld nadat het bestand is verwijderd.
  • Bestanden die vóór 15 februari 2024 aan Verzenden en volgen zijn toegevoegd, worden niet toegevoegd aan de map 'Verzenden en volgen' in je Dropbox-account. Verwijdering van deze bestanden is definitief en alle bijbehorende metagegevens of gegevensanalyses kunnen niet meer worden hersteld nadat de bestanden zijn verwijderd.

Wat moet ik doen als mijn bestanden ontbreken?

Als je bestanden ontbreken of als je een grote hoeveelheid bestanden wilt terugzetten, lees je hier hoe je ontbrekende of beschadigde bestanden terugzet.

Bekijk deze video om te leren hoe je je bestanden veilig houdt met Dropbox.