Dropbox Transfer gebruiken

Met Dropbox Transfer kun je eenvoudig bestanden verzenden waaraan je niet hoeft samen te werken. Je kunt Dropbox Transfer bijvoorbeeld gebruiken om een voltooid product of een contract te verzenden naar een klant.

Met Dropbox Transfer hebben eigenaren van gegevens meer controle over het delen van een map, omdat:

• De eigenaar van een overdracht kan zien hoe vaak een overdracht is bekeken of gedownload.
  • Bestanden gedeeld via een overdracht niet worden weergegeven in de Dropbox-map van de ontvanger.
  • Overdrachten automatisch vervallen na zeven dagen.
  • Ontvangers bestanden in een overdracht niet kunnen bewerken.

Wanneer je een overdracht verstuurt, krijgt de ontvanger een link met je naam, een lijst met bestandsnamen en -grootten en de vervaldatum van de overdracht. Ontvangers kunnen de overdrachtlink delen. Er is geen Dropbox-account nodig om een overdracht te openen of te downloaden.

Opmerking: de maximale grootte van een overdracht hangt af van je abonnement.

• Basic (gratis): 100 MB
  • Plus: 2 GB
  • Professional: 100 GB
  • Business Standard: 2 GB
  • Business Advanced, Enterprise of Education: 100 GB

Een overdracht maken

Een overdracht maken op dropbox.com:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Overdragen.
  3. Klik op Overdracht maken.
  4. Je kunt op drie manieren bestanden toevoegen aan je overdracht:
    • Klik op het pluspictogram.
    • Versleep bestanden vanaf je computer.
    • Klik op Toevoegen uit Dropbox.
  5. Klik op Volgende.
  6. Kies de vervaldatum in het vervolgkeuzemenu.
    • Overdrachten vervallen standaard na 7 dagen, maar Professional-, Business Advanced-, Enterprise- en Education-gebruikers hebben de mogelijkheid om de overdracht na 7, 30, 60 of 90 dagen te laten vervallen.
  7. Klik op Volgende.
  8. Klik op Link kopiëren of Verzenden via e‑mail.

Een overdracht maken vanuit de Dropbox-map op je computer:

1. Open de Dropbox-map op je computer.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand of de map die je wilt toevoegen aan de overdracht.
  3. Klik op Verzenden met Transfer....
    • Klik op het tandwielpictogram om de vervaldatum of een wachtwoord in te stellen voor de overdracht.
    • Klik op het pluspictogram om meer bestanden toe te voegen.
  4. Klik op Volgende.
  5. Klik op Link kopiëren of Overdracht via e‑mail verzenden om de overdrachtlink te delen.

Opmerking: je ziet alleen Weergaven en Downloads voor overdrachten die via e‑mail zijn verzonden.

Dropbox Professional-gebruikers kunnen een overdracht maken met een iOS-apparaat. Dit doe je als volgt:

1. Open de Dropbox-app op je iOS-apparaat.
  2. Tik op Maken (pluspictogram).
  3. Tik op Bestanden overdragen.
  4. Tik op Toevoegen uit Dropbox en selecteer vervolgens de bestanden die je wilt toevoegen aan de overdracht.
    • Opmerking: op iOS-apparaten kun je momenteel geen mappen toevoegen aan een overdracht.
  5. Tik op Vervaldatum instellen om een vervaldatum te kiezen.
    • Overdrachten vervallen standaard na 7 dagen, maar Professional-, Business Advanced-, Enterprise- en Education-gebruikers hebben de mogelijkheid om de overdracht na 7, 30, 60 of 90 dagen te laten vervallen.
  6. Tik op Wachtwoord toevoegen als je een wachtwoord voor de overdracht wilt toevoegen.
  7. Tik op Doorgaan.
  8. Tik op Link kopiëren als je de overdrachtlink wilt delen.

Een overdracht aanpassen

Als je een Dropbox Professional-, Business Advanced-, Enterprise- of Education-abonnement hebt, kun je de achtergrond van de overdracht wijzigen of een eigen logo toevoegen. Deze achtergrond en dit logo worden weergegeven op al je overdrachten, tenzij je ze opnieuw wijzigt.

Je overdrachten aanpassen:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Transfer.
  3. Klik op Ontwerp aanpassen.
  4. Klik op het vervolgkeuzemenu Achtergrond kiezen of Logo kiezen om een achtergrondkleur, achtergrondafbeelding of logo toe te voegen.
  5. Klik op Opslaan.

Een overdracht verwijderen

Als je een overdracht verwijdert, wordt die overdracht verwijderd uit je account en kunnen andere mensen met de link de bestanden niet meer bekijken. Een overdracht verwijderen:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Overdragen.
  3. Klik op ... (het pictogram met drie puntjes) naast de overdracht die je wilt verwijderen.
  4. Klik op Verwijderen.

Verwijderde overdrachten kunnen niet worden teruggezet.

Hoe je kunt zien hoe vaak een overdracht is bekeken of gedownload

Eigenaren van overdrachten ontvangen een e‑mailmelding wanneer iemand hun overdracht heeft gedownload. Je kunt als volgt zien hoe vaak een overdracht is bekeken of gedownload:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Overdragen.
  3. Bekijk Bezoeken en Downloads naast elke overdracht.

De vervaldatum van een overdracht wijzigen

Vervallen overdrachten zijn niet meer toegankelijk voor mensen met de link en kunnen niet opnieuw worden verzonden. Je kunt als volgt de vervaldatum wijzigen nadat een overdracht is verzonden.

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Overdragen.
  3. Klik op de overdracht die je wilt wijzigen.
  4. Klik onder Instellingen op de pijl onder Vervaldatum en kies de gewenste vervaldatum.
  5. Klik op Opslaan.

Opmerking: Professional-, Business Advanced-, Enterprise- en Education-gebruikers kunnen een vervaldatum instellen voor maximaal een jaar.

Vervallen overdrachten bekijken

Als je de eigenaar bent van een overdracht en je een vervallen overdracht wilt bekijken:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Overdragen.
  3. Klik op het tabblad Vervallen .

Opmerking: Basic-gebruikers kunnen vervallen overdrachten niet bekijken.

Bestanden van een overdracht downloaden

Bestanden van een overdracht downloaden naar je computer:

1. Open de Dropbox Transfer-link.
  2. Klik op de knop Downloaden.

De bestanden worden in een ZIP-bestand met de naam Transfer gedownload naar de standaarddownloadlocatie van je browser

Bestanden van een overdracht opslaan in je Dropbox-account:

1. Open de Dropbox Transfer-link.
  2. Klik op Opslaan in Dropbox.

De bestanden worden opgeslagen in een nieuwe map in de map Dropbox Transfer-bestanden.

Overdrachten beheren voor je Dropbox Business-team

De mogelijkheid van je team om bestandsoverdrachten te maken uitschakelen:

1. Meld je aan als beheerder op dropbox.com met je aanmeldgegevens.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Delen.
  5. Zet Bestanden delen met Dropbox Transfer op Uit.

Bestaande overdrachtlinks zijn nu niet langer toegankelijk.

Opmerking: Alleen teambeheerders kunnen deze instelling beheren. De mogelijkheid om overdrachten te maken, kan niet worden uitgeschakeld via gebruikersbeheer of door supportbeheerders.

Overdrachtactiviteit van je team bekijken:

1. Meld je aan als beheerder op dropbox.com met je aanmeldgegevens.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Activiteit.
  4. Filter op de activiteit die je wilt bekijken.

Opmerking: Wanneer een teamlid is verwijderd uit een team, worden ook de overdrachten verwijderd die dit lid tijdens het lidmaatschap van het team heeft gemaakt. Deze overdrachten zijn daarna dus niet meer toegankelijk.