Dropbox Transfer gebruiken

Met Dropbox Transfer kun je eenvoudig bestanden verzenden waaraan je niet hoeft samen te werken. Je kunt bijvoorbeeld Dropbox Transfer gebruiken om een voltooid product of een contract te verzenden naar een klant.

Met Dropbox Transfer hebben eigenaren van gegevens meer controle over het delen van een map, omdat:

• De eigenaar van een overdracht kan zien hoe vaak een overdracht is bekeken of gedownload.
  • Bestanden gedeeld via een overdracht niet worden weergegeven in de Dropbox-map van de ontvanger.
  • Overdrachten automatisch vervallen na zeven dagen.
  • Ontvangers bestanden in een overdracht niet kunnen bewerken.

Een overdracht maken

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Overdragen.
  3. Klik op Overdracht maken.
  4. Je kunt op drie manieren bestanden toevoegen aan je overdracht:
    • Klik op het pluspictogram.
    • Versleep bestanden vanaf je computer.
    • Klik op Toevoegen uit Dropbox.
  5. Klik op Volgende.
  6. Kies de vervaldatum in het vervolgkeuzemenu.
    • Overdrachten vervallen standaard na 7 dagen, maar Professional-, Business Advanced-, Enterprise- en Education-gebruikers hebben de mogelijkheid om de overdracht na 7, 30, 60 of 90 dagen te laten vervallen.
  7. Klik op Volgende.
  8. Klik op Link kopiëren of Verzenden via e‑mail.

De maximale grootte van een Dropbox-overdracht hangt af van je abonnement:

• Basic: 100 MB
  • Plus, Business Standard: 2 GB
  • Professional, Business Advanced, Enterprise, Education: 100 GB

Een overdracht verwijderen

Als je een overdracht verwijdert, wordt die overdracht verwijderd uit je account en kunnen andere mensen met de link de bestanden niet meer bekijken. Een overdracht verwijderen:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Overdragen.
  3. Klik op ... (het pictogram met drie puntjes) naast de overdracht die je wilt verwijderen.
  4. Klik op Verwijderen.

Verwijderde overdrachten kunnen niet worden teruggezet.

Hoe je kunt zien hoe vaak een overdracht is bekeken of gedownload

Eigenaren van overdrachten ontvangen een e‑mailmelding wanneer iemand hun overdracht heeft gedownload. Je kunt als volgt zien hoe vaak een overdracht is bekeken of gedownload:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Overdragen.
  3. Bekijk Bezoeken en Downloads naast elke overdracht.

De vervaldatum van een overdracht wijzigen

Vervallen overdrachten zijn niet meer toegankelijk voor mensen met de link en kunnen niet opnieuw worden verzonden. Je kunt als volgt de vervaldatum wijzigen nadat een overdracht is verzonden.

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Overdragen.
  3. Klik op de overdracht die je wilt wijzigen.
  4. Klik onder Instellingen op de pijl onder Vervaldatum en kies de gewenste vervaldatum.
  5. Klik op Opslaan.

Vervallen overdrachten bekijken

Als je de eigenaar bent van een overdracht en je een vervallen overdracht wilt bekijken:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Overdragen.
  3. Klik op de tab Vervallen .

Opmerking: Basic-gebruikers kunnen vervallen overdrachten niet bekijken.