Dropbox Transfer gebruiken

Met Dropbox Transfer kun je eenvoudig bestanden verzenden waaraan je niet hoeft samen te werken. Je kunt Dropbox Transfer bijvoorbeeld gebruiken om een voltooid product of een contract te verzenden naar een klant.

Met Dropbox Transfer hebben eigenaren van gegevens meer controle over het delen van een map, omdat:

• De eigenaar van een overdracht kan zien hoe vaak een overdracht is bekeken of gedownload.
  • Bestanden gedeeld via een overdracht niet worden weergegeven in de Dropbox-map van de ontvanger.
  • Overdrachten automatisch vervallen na zeven dagen.
  • Ontvangers bestanden in een overdracht niet kunnen bewerken.

Wanneer je een overdracht verstuurt, krijgt de ontvanger een link met je naam, de naam van je overdracht, een lijst met bestandsnamen en -grootten en de vervaldatum van de overdracht. Ontvangers kunnen de overdrachtlink delen. Er is geen Dropbox-account nodig om een overdracht te openen of te downloaden.

De maximale grootte van een overdracht hangt af van je abonnement.

• Basic (gratis): 100 MB
  • Plus: 2 GB
  • Professional: 100 GB
  • Business Standard: 2 GB
  • Business Advanced, Enterprise of Education: 100 GB

Opmerking: Klanten met een Dropbox Professional-, Business Advanced-, Enterprise- of Education-abonnement kunnen overdrachten aanpassen met vervaldatums, wachtwoorden en een logo of achtergrond. Ook kunnen ze zien we een overdracht heeft bekeken of gedownload.

Een overdracht maken

Een overdracht maken op dropbox.com:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Transfer.
  3. Klik op Overdracht maken.
  4. Je kunt op drie manieren bestanden toevoegen aan je overdracht:
    • Klik op het pluspictogram.
    • Versleep bestanden vanaf je computer.
    • Klik op Toevoegen uit Dropbox.
  5. Klik op het bewerkingspictogram (potlood) als je een naam wilt invoeren voor de overdracht.
  6. Klik op het tandwielpictogram om de vervaldatum te kiezen of stel een wachtwoord in met het vervolgkeuzemenu.
    • Overdrachten vervallen standaard na 7 dagen, maar Professional-, Business Advanced-, Enterprise- en Education-gebruikers hebben de mogelijkheid om een wachtwoord toe te voegen en de overdracht na 7, 30, 60 of 90 dagen te laten vervallen.
  7. Klik op Overdracht maken.
  8. Klik op Link kopiëren of Verzenden via e‑mail.

Een overdracht maken op de computer:

1. Open Finder (Mac), de Verkenner (Windows) of de Dropbox-map op je computer.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand of de map die je wilt toevoegen aan de overdracht.
  3. Klik op Verzenden met Transfer....
    • Klik op het tandwielpictogram om de vervaldatum in te stellen.
    • Dropbox Professional, Business Advanced, Enterprise en Education: klik op het tandwielpictogram om een wachtwoord in te stellen voor de overdracht.
    • Klik op Meer toevoegen als je meer bestanden wilt toevoegen
  4. Klik op Overdracht maken.
  5. Klik op Link kopiëren of Verzenden via e‑mail om de overdrachtlink te delen.

Opmerking: de Dropbox-desktopapp moet geïnstalleerd zijn om overdrachten vanaf je computer te verzenden.

Dropbox Professional-gebruikers kunnen een overdracht maken met een iOS-apparaat. Dit doe je als volgt:

1. Open de Dropbox-app op je iOS-apparaat.
  2. Tik op Maken (pluspictogram).
  3. Tik op Bestanden overdragen.
  4. Tik op Toevoegen uit Dropbox en selecteer vervolgens de bestanden die je wilt toevoegen aan de overdracht.
    • Opmerking: op iOS-apparaten kun je momenteel geen mappen toevoegen aan een overdracht.
  5. Tik op Vervaldatum instellen om een vervaldatum te kiezen.
    • Overdrachten vervallen standaard na 7 dagen, maar Professional-, Business Advanced-, Enterprise- en Education-gebruikers hebben de mogelijkheid om de overdracht na 7, 30, 60 of 90 dagen te laten vervallen.
    • Dropbox Professional, Business Advanced, Enterprise en Education: tik op Wachtwoord toevoegen om een wachtwoord toe te voegen voor de overdracht.
  6. Tik op Doorgaan.
  7. Tik op Link kopiëren als je de overdrachtlink wilt delen.

De naam van een overdracht wijzigen

De naam van een overdracht bewerken op dropbox.com:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Transfer.
  3. Klik op de overdracht die je wilt wijzigen.
  4. Klik op het bewerkingspictogram (potlood) naast de naam van de overdracht.
  5. Typ een nieuwe naam.
  6. Klik op Opslaan.

Een overdracht aanpassen

Als je een Dropbox Professional-, Business Advanced-, Enterprise- of Education-abonnement hebt, kun je de achtergrond van de overdracht wijzigen of een eigen logo toevoegen. Deze achtergrond en dit logo worden weergegeven op al je overdrachten, tenzij je ze opnieuw wijzigt.

Je overdrachten aanpassen:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Transfer.
  3. Klik op Ontwerp aanpassen.
  4. Klik op het vervolgkeuzemenu Achtergrond kiezen of Logo kiezen om een achtergrondkleur, achtergrondafbeelding of logo toe te voegen.
  5. Klik op Opslaan.

Een overdracht verwijderen

Als je een overdracht verwijdert, wordt die overdracht verwijderd uit je account en kunnen andere mensen met de link de bestanden niet meer bekijken. Een overdracht verwijderen:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Transfer.
  3. Klik op ... (het pictogram met drie puntjes) naast de overdracht die je wilt verwijderen.
  4. Klik op Verwijderen.

Opmerking: verwijderde overdrachten kunnen niet worden teruggezet.

Hoe je kunt zien hoe vaak een overdracht is bekeken of gedownload

Eigenaren van overdrachten ontvangen een e‑mailmelding wanneer iemand hun overdracht heeft gedownload. Je kunt als volgt zien hoe vaak een overdracht is bekeken of gedownload:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Transfer.
  3. Bekijk Weergaven en Downloads naast elke overdracht.

Opmerking: je ziet Weergaven en Downloads alleen voor overdrachten die via e‑mail zijn verzonden.

De vervaldatum van een overdracht wijzigen

Vervallen overdrachten zijn niet meer toegankelijk voor mensen met de link en kunnen niet opnieuw worden verzonden. Je kunt als volgt de vervaldatum wijzigen nadat een overdracht is verzonden.

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Transfer.
  3. Klik op de overdracht die je wilt wijzigen.
  4. Klik onder Instellingen op de pijl onder Vervaldatum en kies de gewenste vervaldatum.
  5. Klik op De naam van een overdracht wijzigen
  6. De naam van een overdracht bewerken op dropbox.com:
  7. Meld je aan op dropbox.com.
  8. Klik op Transfer.
  9. Klik op de overdracht die je wilt wijzigen.
  10. Klik op het bewerkingspictogram (potlood) naast de naam van de overdracht.
  11. Typ een nieuwe naam.
  12. Klik op Opslaan.

Opmerking: Professional-, Business Advanced-, Enterprise- en Education-gebruikers kunnen een vervaldatum instellen voor maximaal een jaar.

Vervallen overdrachten bekijken

Als je de eigenaar bent van een overdracht en je een vervallen overdracht wilt bekijken:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Transfer.
  3. Klik op de tab Vervallen.

Opmerking: Basic-gebruikers kunnen vervallen overdrachten niet bekijken.

Bestanden van een overdracht downloaden

Bestanden van een overdracht downloaden naar je computer:

1. Open de Dropbox Transfer-link.
  2. Klik op de knop Downloaden.

De bestanden worden gedownload naar de standaard downloadlocatie van je browser. Als de overdracht meerdere bestanden bevat, worden ze gecombineerd in een zipbestand genaamd Transfer.

Bestanden van een overdracht opslaan in je Dropbox-account:

1. Open de Dropbox Transfer-link.
  2. Klik op Opslaan in Dropbox.

De bestanden worden opgeslagen in een nieuwe map in de map Dropbox Transfer-bestanden.

Overdrachten beheren voor je Dropbox Business-team

De mogelijkheid van je team om bestandsoverdrachten te maken uitschakelen:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Delen.
  5. Zet Bestanden delen met Dropbox Transfer op Uit.

Bestaande overdrachtlinks zijn nu niet langer toegankelijk.

Opmerking: Alleen teambeheerders kunnen deze instelling beheren. Beheerders van gebruikersbeheer en supportbeheerders kunnen overdrachten niet uitschakelen.

Overdrachtactiviteit van je team bekijken:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Activiteit.
  4. Filter op de activiteit die je wilt bekijken.

Opmerking: Wanneer een teamlid is verwijderd uit een team, worden ook de overdrachten verwijderd die dit lid tijdens het lidmaatschap van het team heeft gemaakt. Deze overdrachten zijn daarna dus niet meer toegankelijk.