Dropbox Transfer gebruiken

Met Dropbox Transfer kun je eenvoudig bestanden verzenden waaraan je niet hoeft samen te werken. Je kunt Dropbox Transfer bijvoorbeeld gebruiken om een voltooid product of een contract te verzenden naar een klant.

Met Dropbox Transfer hebben eigenaren van gegevens meer controle over het delen van een map, omdat:

• De eigenaar van een overdracht kan zien hoe vaak een overdracht is bekeken of gedownload.
  • Bestanden gedeeld via een overdracht niet worden weergegeven in de Dropbox-map van de ontvanger.
  • Overdrachten vervallen automatisch na 7 of 30 dagen, afhankelijk van je abonnement
  • Ontvangers bestanden in een overdracht niet kunnen bewerken.

Wanneer je een overdracht verstuurt, krijgt de ontvanger een link met je naam, de naam van je overdracht, een lijst met bestandsnamen en -grootten en de vervaldatum van de overdracht. Ontvangers kunnen de overdrachtlink delen. Er is geen Dropbox-account nodig om een overdracht te openen of te downloaden.

De maximale grootte van een overdracht hangt af van je abonnement.

• Basic (gratis): 100 MB
  • Plus: 2 GB
  • Family: 2 GB
  • Professional: 100 GB
  • Business Standard: 2 GB
  • Business Advanced, Enterprise of Education: 100 GB

Opmerking: leden van Dropbox Business-teams die de add-on Creatieve tools hebben gekocht, kunnen overdrachten van maximaal 250 GB verzenden.

Klanten met een Dropbox Professional-, Business Advanced-, Enterprise- of Education-abonnement kunnen overdrachten aanpassen met vervaldatums, wachtwoorden en een logo of achtergrond. Ook kunnen ze zien wie een overdracht heeft bekeken of gedownload.

Een overdracht maken

Een overdracht maken op dropbox.com:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op het rastersymbool links bovenin.
  3. Klik in het menu op Transfer.
  4. Klik op Overdracht maken.
  5. Je kunt op drie manieren bestanden toevoegen aan je overdracht:
    • Klik op het pluspictogram.
    • Versleep bestanden vanaf je computer.
    • Klik op Toevoegen uit Dropbox.
  6. Klik op het bewerkingspictogram (potlood) als je een naam wilt invoeren voor de overdracht.
  7. Klik op het tandwielpictogram om een vervaldatum of wachtwoord in te stellen.
    • Overdrachten zijn ingesteld om automatisch te vervallen na 7 of 30 dagen, afhankelijk van je abonnement. Professional-, Business Advanced-, Enterprise-, en Education-gebruikers hebben de mogelijkheid om een wachtwoord toe te voegen en de vervaldatum uit te stellen (maximaal één jaar).
  8. Klik op Overdracht maken.
  9. Klik op Link kopiëren of Verzenden via e‑mail.

Een overdracht maken op de computer:

1. Open Verkenner (Windows), Finder (Mac) of de Dropbox-map op je computer.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand of de map die je wilt toevoegen aan de overdracht.
  3. Klik op Verzenden met Transfer...
  4. Klik op het tandwielpictogram om een vervaldatum of wachtwoord in te stellen.
    • Overdrachten zijn ingesteld om automatisch te vervallen na 7 of 30 dagen, afhankelijk van je abonnement. Professional-, Business Advanced-, Enterprise-, en Education-gebruikers hebben de mogelijkheid om een wachtwoord toe te voegen en de vervaldatum uit te stellen (maximaal één jaar).
  5. Klik op Overdracht maken.
  6. Klik op Link kopiëren of Verzenden via e-mail om de overdrachtlink te delen.

Opmerking: de Dropbox-desktopapp moet geïnstalleerd zijn om overdrachten vanaf je computer te verzenden.

Dropbox Basic-, Plus-, Family- en Professional-gebruikers kunnen een overdracht maken met een iOS-apparaat. Dat doe je zo:

1. Open de Dropbox-app op je iPhone/iPad.
  2. Tik op Maken (pluspictogram).
  3. Tik op Bestanden overdragen.
  4. Tik op Toevoegen uit Dropbox of Toevoegen uit camerarol en selecteer de bestanden die je wilt toevoegen aan de overdracht.
    • Opmerking: op iOS-apparaten kun je momenteel geen mappen toevoegen aan een overdracht.
  5. Tik op Doorgaan.
  6. Tik op Vervaldatum instellen om een vervaldatum te kiezen.
    • Overdrachten zijn ingesteld om automatisch te vervallen na 7 of 30 dagen, afhankelijk van je abonnement. Alle gebruikers kunnen het aantal dagen verminderen, maar Professional-gebruikers hebben de mogelijkheid om de vervaldatum tot maximaal een jaar te verlengen.
  7. Tik op Wachtwoord toevoegen als je een wachtwoord aan de overdracht wilt toevoegen (alleen beschikbaar voor Dropbox Professional-gebruikers).
  8. Tik op Doorgaan.
  9. Tik op Per e-mail versturen of Link ophalen om de overdrachtlink te delen.

De naam van een overdracht wijzigen

De naam van een overdracht bewerken op dropbox.com:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op het rastersymbool links bovenin.
  3. Klik in het menu op Transfer.
  4. Klik op de overdracht die je wilt wijzigen.
  5. Klik op het bewerkingspictogram (potlood) naast de naam van de overdracht.
  6. Typ een nieuwe naam.
  7. Klik op Opslaan.

Een overdracht aanpassen

Als je een Dropbox Professional-, Business Advanced-, Enterprise- of Education-abonnement hebt, kun je de achtergrond van de overdracht wijzigen of een eigen logo toevoegen. Deze achtergrond en dit logo worden weergegeven op al je overdrachten, tenzij je ze opnieuw wijzigt.

Je overdrachten aanpassen:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op het rastersymbool links bovenin.
  3. Klik in het menu op Transfer.
  4. Klik op Ontwerp aanpassen.
  5. Klik op het vervolgkeuzemenu Achtergrond kiezen of Logo kiezen om een achtergrondkleur, achtergrondafbeelding of logo toe te voegen.
  6. Klik op Opslaan.

Achtergronden en logo's mogen een bestandsgrootte hebben van maximaal 5 MB. Er is geen beperking op de afmetingen van een logo. Nadat het is geüpload, zal het formaat van het logo worden aangepast als het te groot is.

Een overdracht verwijderen

Als je een overdracht verwijdert, wordt die overdracht verwijderd uit je account en kunnen andere mensen met de link de bestanden niet meer bekijken. Een overdracht verwijderen:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op het rastersymbool links bovenin.
  3. Klik in het menu op Transfer.
  4. Klik op ... (het pictogram met drie puntjes) naast de overdracht die je wilt verwijderen.
  5. Klik op Verwijderen.

Opmerking: verwijderde overdrachten kunnen niet worden teruggezet.

Hoe je kunt zien hoe vaak een overdracht is bekeken of gedownload

Eigenaren van overdrachten ontvangen een e‑mailmelding wanneer iemand hun overdracht heeft gedownload. Je kunt als volgt zien hoe vaak een overdracht is bekeken of gedownload:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op het rastersymbool links bovenin.
  3. Klik in het menu op Transfer.
  4. Bekijk Weergaven en Downloads naast elke overdracht.

Als je een overdracht per e-mail verstuurt, kun je de identiteit zien van personen die deze hebben bekeken of gedownload. Doe het volgende om te zien wie een overdracht heeft bekeken of gedownload:

1. Meld je aanop dropbox.com.
  2. Klik op het rastersymbool links bovenin.
  3. Klik in het menu op Transfer.
  4. Klik op de overdracht die je wilt bekijken.
  5. Controleer onder Per e-mail verstuurd naar [x] personen de status naast elke naam.

De vervaldatum van een overdracht wijzigen

Vervallen overdrachten zijn niet meer toegankelijk voor mensen met de link en kunnen niet opnieuw worden verzonden. Je kunt als volgt de vervaldatum wijzigen nadat een overdracht is verzonden.

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op het rastersymbool links bovenin.
  3. Klik in het menu op Transfer.
  4. Klik op de overdracht die je wilt wijzigen.
  5. Klik onder Instellingen op de pijl onder Vervaldatum en kies de gewenste vervaldatum.
  6. Klik op Opslaan.

Opmerking: Professional-, Business Advanced-, Enterprise- en Education-gebruikers kunnen een vervaldatum instellen voor maximaal een jaar.

Vervallen overdrachten bekijken

Als je de eigenaar bent van een overdracht en je een vervallen overdracht wilt bekijken:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op het rastersymbool links bovenin.
  3. Klik in het menu op Transfer.
  4. Klik op de tab Vervallen.

Opmerking: Alleen Premium-gebruikers kunnen vervallen overdrachten bekijken.

Bestanden van een overdracht bekijken

Om de bestanden van een overdracht te bekijken, open je de Dropbox Transfer-link, houd je de muisaanwijzer boven het bestand dat je wilt bekijken en klik je op het oogpictogram dat verschijnt.

Bestanden van een overdracht downloaden

Om de bestanden van een overdracht te downloaden, open je de Dropbox Transfer-link, klik je op de knop Alles downloaden of houd je de muisaanwijzger boven een los bestand en klik je op het pijlpictogram dat verschijnt. De bestanden worden gedownload naar de standaard downloadlocatie van je browser. Als de overdracht meerdere bestanden bevat, worden ze gecombineerd in een zipbestand genaamd Transfer.

Om de bestanden van een overdracht op te slaan in je Dropbox-account, open je de Dropbox Transfer-link en klik je op Opslaan in Dropbox. De bestanden worden opgeslagen in een nieuwe map in de map Dropbox Transfer-bestanden.

Overdrachten beheren voor je Dropbox Business-team

De mogelijkheid van je team om bestandsoverdrachten te maken uitschakelen:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole in de linkerzijbalk.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Delen.
  5. Zet Bestanden delen met Dropbox Transfer op Uit. Bestaande overdrachtlinks zijn nu niet langer toegankelijk.

Opmerking: Alleen teambeheerders kunnen deze instelling beheren. Beheerders van gebruikersbeheer en supportbeheerders kunnen overdrachten niet uitschakelen.

Overdrachtactiviteit van je team bekijken:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole in de linkerzijbalk.
  3. Klik op Activiteit.
  4. Filter op de activiteit die je wilt bekijken.

Opmerking: Wanneer een teamlid is verwijderd uit een team, worden ook de overdrachten verwijderd die dit lid tijdens het lidmaatschap van het team heeft gemaakt. Deze overdrachten zijn daarna dus niet meer toegankelijk.