Dropbox Transfer gebruiken

Je kunt Dropbox Transfer gebruiken om bestanden te verzenden waaraan je niet hoeft samen te werken. Je kunt Dropbox Transfer bijvoorbeeld gebruiken om een eindproduct of een contract te verzenden naar een klant.

Wanneer je een overdracht verzendt, ontvangt de ontvanger een deelbare link waarmee de bestanden kunnen worden gedownload. Er is geen Dropbox-account nodig om een overdracht te openen of te downloaden.

De maximale grootte van een overdracht hangt af van je abonnement.

• Basic (gratis): 100 MB
  • Plus: 2 GB
  • Family: 2 GB
  • Professional: 100 GB
  • Standard: 2 GB
  • Advanced, Enterprise of Education: 100 GB

Opmerking: leden van Dropbox Business-teams die de add-on Creatieve tools hebben gekocht, kunnen overdrachten tot 250 GB verzenden.

Klanten met de Dropbox-abonnementen Professional, Advanced, Enterprise of Education kunnen overdrachten op maat maken met vervaldatums, wachtwoorden, logo's en achtergronden.

Een overdracht maken

Een overdracht maken op dropbox.com:

1. Meld je aanop dropbox.com.
  2. Klik op het rastersymbool links bovenin.
  3. Klik in het menu op Transfer.
  4. Klik op Overdracht maken.
  5. Je kunt op 3 manieren bestanden toevoegen aan je overdracht:
    • Klik op '+' (het pluspictogram)
    • Versleep bestanden vanaf je computer.
    • Klik op Toevoegen uit Dropbox
  6. Klik op het bewerkingspictogram (potlood) als je een naam wilt invoeren voor de overdracht.
  7. Klik op het tandwielpictogram om een vervaldatum of wachtwoord in te stellen.
    • Overdrachten verlopen standaard na 7 of 30 dagen, afhankelijk van je abonnement. Gebruikers van Professional, Advanced, Enterprise en Education hebben de mogelijkheid om een wachtwoord toe te voegen en de vervaldatum te verlengen (tot maximaal één jaar).
  8. Klik op Overdracht maken.
  9. Klik op Link kopiëren of Verzenden met e-mail.

Een overdracht maken op de computer:

1. Open Verkenner (Windows), Finder (Mac) of de Dropbox-map op je computer.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand of de map die je wilt toevoegen aan de overdracht.
  3. Klik op Verzenden met Transfer....
  4. Klik op het tandwielpictogram om een vervaldatum of wachtwoord in te stellen.
    • Overdrachten verlopen standaard na 7 of 30 dagen, afhankelijk van je abonnement. Gebruikers van Professional, Advanced, Enterprise en Education hebben de mogelijkheid om een wachtwoord toe te voegen en de vervaldatum te verlengen (tot maximaal één jaar).
  5. Klik op Overdracht maken.
  6. Klik op Link kopiëren of Verzenden via e‑mail om de overdrachtlink te delen.

Opmerking: de Dropbox-desktopapp moet zijn geïnstalleerd om overdrachten vanaf je computer te kunnen verzenden.

Een overdracht maken op je iOS-apparaat:

1. Open de Dropbox-app op je iPhone/iPad.
  2. Tik op '+' (het pluspictogram).
  3. Tik op Bestanden overdragen.
  4. Tik op Toevoegen uit Dropbox of Toevoegen uit camerarol en selecteer de bestanden die je wilt toevoegen aan de overdracht.
    • Opmerking: op iOS-apparaten kun je geen mappen toevoegen aan een overdracht.
  5. Tik op Doorgaan.
  6. Tik op Vervaldatum instellen om een vervaldatum te kiezen.
    • Overdrachten zijn ingesteld om automatisch te vervallen na 7 of 30 dagen, afhankelijk van je abonnement. Alle gebruikers kunnen het aantal dagen verminderen, maar Professional-gebruikers hebben de mogelijkheid om de vervaldatum tot maximaal een jaar te verlengen.
  7. Als je Dropbox Professional, Dropbox Advanced, Dropbox Enterprise of Dropbox Education gebruikt, kun je op Wachtwoord toevoegen tikken om je overdracht met een wachtwoord te beveiligen.
  8. Tik op Doorgaan.
  9. Tik op E-mailen of Link ophalen om de overdrachtlink te delen.

Een overdracht maken op je Android-apparaat:

1. Open de Dropbox-app op je Android-apparaat.
  2. Tik op '+' (het pluspictogram).
  3. Tik op Overdracht verzenden.
  4. Tik op Doorgaan.
  5. Vink het vakje aan naast het item (bestand of map) dat je wilt verzenden.
  6. Tik op Bestand(en) overdragen.
  7. Tik op Doorgaan.
  8. Je kunt een nieuwe naam voor je overdracht kiezen, de optie om downloadmeldingen te ontvangen in- of uitschakelen en een vervaldatum instellen.
  9. Tik op Doorgaan.

Als je overdracht klaar staat voor verzending, zie je de melding 'Je overdracht is gereed'. Tik vervolgens op Link delen, Nieuwe overdracht of Gereed.

Bekijk deze video voor een overzicht van Dropbox Transfer.

De naam van een overdracht wijzigen

De naam van een overdracht bewerken:

1. Meld je aanop dropbox.com.
  2. Klik op het rastersymbool links bovenin.
  3. Klik in het menu op Transfer.
  4. Klik op de overdracht die je wilt wijzigen.
  5. Klik op het bewerkingspictogram (potlood) naast de naam van de overdracht.
  6. Typ een nieuwe naam.
  7. Klik op Opslaan.

Een overdracht aanpassen

Als je een van de Dropbox-abonnementen Professional, Advanced, Enterprise of Education hebt, kun je de achtergrond van de overdracht wijzigen of een eigen logo toevoegen. Deze achtergrond en dit logo worden weergegeven op al je overdrachten, tenzij je ze opnieuw wijzigt.

Je overdrachten aanpassen:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op het rastersymbool links bovenin.
  3. Klik op Transfer.
  4. Klik op Ontwerp aanpassen.
  5. Als je een achtergrondkleur, achtergrondafbeelding of logo wilt toevoegen, klik je op de vervolgkeuzelijst naast Achtergrond kiezen of Logo kiezen.
    • Opmerking: Achtergronden en logo's mogen een bestandsgrootte hebben van maximaal 5 MB. Logo's zullen worden verkleind als ze te groot zijn.
  6. Klik op Opslaan.

Een overdracht verwijderen

Als je een overdracht verwijdert, wordt die overdracht verwijderd uit je account, en kunnen anderen met de link de bestanden niet meer bekijken. Een overdracht verwijderen:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op het rastersymbool links bovenin.
  3. Klik in het menu op Transfer.
  4. Klik op ... (het pictogram met drie puntjes) naast de overdracht die je wilt verwijderen.
  5. Klik op Verwijderen.

Opmerking: verwijderde overdrachten kunnen niet worden teruggezet.

Hoe je kunt zien hoe vaak een overdracht is bekeken of gedownload

Eigenaren van overdrachten ontvangen een e-mail wanneer iemand hun overdracht heeft gedownload. Je kunt als volgt zien hoe vaak een overdracht is bekeken of gedownload:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op het rastersymbool links bovenin.
  3. Klik in het menu op Transfer.
  4. Bekijk Weergaven en Downloads naast elke overdracht.

Als je een overdracht per e-mail verstuurt, kun je zien wie de overdracht heeft bekeken of gedownload. Doe het volgende om te zien wie een overdracht heeft bekeken of gedownload:

1. Meld je aanop dropbox.com.
  2. Klik op het rastersymbool links bovenin.
  3. Klik in het menu op Transfer.
  4. Klik op de overdracht die je wilt bekijken.
  5. Controleer onder Per e-mail verstuurd naar [x] personen de status naast elke naam.

De vervaldatum van een overdracht wijzigen

Verlopen overdrachten zijn niet meer toegankelijk en kunnen niet opnieuw worden verzonden. Je kunt als volgt de vervaldatum wijzigen nadat een overdracht is verzonden:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op het rastersymbool links bovenin.
  3. Klik in het menu op Transfer.
  4. Selecteer de overdracht die je wilt wijzigen.
  5. Klik onder Instellingen op de pijl onder Vervaldatum en kies de gewenste vervaldatum.
  6. Klik op Opslaan.

Opmerking: gebruikers van Professional, Advanced, Enterprise en Education kunnen een vervaldatum tot maximaal één jaar instellen.

Vervallen overdrachten bekijken

Als je de eigenaar bent van een overdracht en je een verlopen overdracht wilt bekijken:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op het rastersymbool links bovenin.
  3. Klik in het menu op Transfer.
  4. Klik op de tab Vervallen.

Opmerking: Alleen Premium-gebruikers kunnen vervallen overdrachten bekijken.

Bestanden van een overdracht bekijken

Om een voorbeeld van de bestanden in een overdracht weer te geven, open je de Dropbox Transfer-link en klik je op het oogpictogram dat verschijnt wanneer je de muisaanwijzer over de bestandsnaam beweegt.

Bestanden van een overdracht downloaden

Bestanden van een overdracht downloaden naar je computer:

1. Open de Dropbox Transfer-link.
  2. Klik op de knop Alles downloaden om alle bestanden op te slaan, of plaats de muisaanwijzer op een afzonderlijk bestand en klik op het pijlpictogram dat verschijnt.
  3. De bestanden worden gedownload naar de standaard downloadlocatie van je browser. Als de overdracht meerdere bestanden bevat, worden ze gecombineerd in een zip-bestand met de naam Overdracht.
    • Om de bestanden van een overdracht op te slaan in je Dropbox-account, open je de Dropbox Transfer-link en klik je op Opslaan in Dropbox. De bestanden worden opgeslagen in een nieuwe map in de map Dropbox Transfer-bestanden.

Overdrachten beheren voor je Dropbox Business-team

De mogelijkheid van je team om bestandsoverdrachten te maken uitschakelen:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole in de linkerzijbalk.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Delen.
  5. Zet Bestanden delen met Dropbox Transfer op Uit. Bestaande overdrachtlinks zijn nu niet langer toegankelijk.

Opmerking: Alleen teambeheerders kunnen deze instelling beheren. Beheerders van gebruikersbeheer en supportbeheerders kunnen overdrachten niet uitschakelen.

Overdrachtactiviteit van je team bekijken:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole in de linkerzijbalk.
  3. Klik op Activiteit.
  4. Filter op de activiteit die je wilt bekijken.

Opmerking: wanneer een teamlid uit een team wordt verwijderd, worden diens overdrachten ook verwijderd en zijn ze niet meer toegankelijk.