Dropbox Transfer-abonnement: een overzicht

Bijgewerkt Jan 31, 2024
person icon

Het Dropbox Transfer-abonnement is momenteel beschikbaar voor een beperkte doelgroep.

Het Dropbox Transfer-abonnement is een betaald abonnement met 2 GB opslagruimte dat premiumopties van Dropbox Transfer combineert met de functies van het Dropbox Basic-abonnement.

Het Transfer-abonnement biedt de volgende mogelijkheden:

• Overdrachten tot 100 GB verzenden
  • Vervaldatums voor overdrachten instellen, tot maximaal één jaar
  • Wachtwoorden voor overdrachten instellen
  • Overdrachten personaliseren met een logo of achtergrond
  • Controleren wie overdrachten heeft bekeken of gedownload
  • Alle actieve overdrachten bekijken, plus de overdrachten die in de afgelopen 180 dagen zijn verlopen
  • Overdrachten maken op een iOS-apparaat

Dropbox Transfer gebruiken

Met Dropbox Transfer kun je eenvoudig bestanden verzenden waaraan je niet hoeft samen te werken. Je kunt overdrachten maken op dropbox.com, in de Dropbox desktop-app en in de mobiele Dropbox-app voor iOS. Wanneer je een overdracht verstuurt, krijgt de ontvanger een link met je naam, de naam van je overdracht, een lijst met bestandsnamen en -grootten en de vervaldatum van de overdracht. Anderen hebben geen Dropbox-account nodig om een overdracht te ontvangen of te downloaden.

Meer informatie over Dropbox Transfer

Facturering van het Transfer-abonnement beheren

Op de factureringspagina in je accountinstellingen kun je een andere creditcard of een ander PayPal-account als betalingsmethode instellen, het factureringsschema wijzigen (maandelijks of jaarlijks) en facturen en ontvangstbewijzen bekijken in de factureringsgeschiedenis.

Facturering en betalingen beheren:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Facturering.

Een Dropbox Transfer-abonnement opzeggen

Je kunt je Dropbox Transfer-abonnement op elk gewenst moment opzeggen. De opzegging gaat in na afloop van de huidige factureringscyclus.

Bij beëindiging van het abonnement:

• Je account wordt gedowngraded naar een gratis Dropbox Basic-abonnement.
  • Je houdt toegang tot al je bestanden en mappen en tot alle materialen die met je zijn gedeeld.
  • Je kunt nog steeds verwijderde bestanden terugzetten en eerdere bestandsversies van de afgelopen 30 dagen herstellen.
  • Je bestaande overdrachten blijven hetzelfde, ook de wachtwoorden en vervaldatums.
  • Je krijgt geen melding meer wanneer je overdrachten zijn gedownload.
  • Je kunt verlopen overdrachten niet meer bekijken.
  • Je kunt geen statistieken van je overdrachten weergeven en downloaden.
  • Je kunt geen overdrachten meer maken op een iOS-apparaat.
  • Je logo en gepersonaliseerde achtergronden worden verwijderd van je overdrachten.
  • Je verlopen overdrachten die ouder zijn dan 30 dagen worden definitief verwijderd.

Een Dropbox Transfer-abonnement opzeggen:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Abonnement.
  5. Klik op Abonnement opzeggen onderaan de pagina.
  6. Selecteer de reden waarom je wilt opzeggen.
  7. Klik op Doorgaan met opzeggen. Je krijgt via e-mail een bevestiging dat je abonnement is opgezegd.

Veelgestelde vragen over het Dropbox Transfer-abonnement

Wat is het verschil tussen het Dropbox Transfer-abonnement en het gratis Basic-abonnement?

Het Dropbox Transfer-abonnement is een betaald abonnement met dezelfde opslagruimte en functies als het gratis Basic-abonnement, plus premium overdrachtsopties, zoals een hogere limiet voor verzendgrootte, branding op maat, vervaldatums, wachtwoordbeveiliging, overdrachtsstatistieken en overdrachtsgeschiedenis.

Meer informatie over Dropbox-abonnementen voor individuele gebruikers.

Wat is het verschil tussen het Dropbox Transfer-abonnement en het Professional-abonnement?

De overdrachtsfuncties van het Dropbox Transfer-abonnement zijn dezelfde als die van het Dropbox Professional-abonnement. Het Professional-abonnement biedt meer opslagruimte dan het Transfer-abonnement, en extra functies, zoals een langere versiegeschiedenis, delen in je eigen huisstijl, bestandsvergrendeling en support met prioriteit.

Meer informatie over Dropbox-teamabonnementen.

Kan ik Transfer toevoegen aan een bestaand account?

Het Dropbox Transfer-abonnement is momenteel beschikbaar als upgrade voor bepaalde Dropbox Basic-gebruikers. Als je in aanmerking komt om het Transfer-abonnement te kopen, worden er mogelijkheden om te upgraden aangeboden in de Dropbox-desktopapp en op dropbox.com.

Hoe kan ik support krijgen van Dropbox?

Gebruikers van het Dropbox Transfer-abonnement kunnen hulp krijgen via het Dropbox-helpcentrum, de community en per e-mail.

Meer informatie over contact opnemen met support.