Planen Dropbox Transfer: en översikt

Uppdaterat Jan 31, 2024
person icon

Dropbox Transfer-planen finns för närvarande för en begränsad målgrupp.

Dropbox Transfer-planen är en betalprenumeration med 2 GB lagringsutrymme, där både förstklassiga alternativ i Dropbox Transfer och funktionerna i en Dropbox Basic-plan ingår.

Med Transfer-planen kan du göra följande:

• Skicka överföringar på upp till 100 GB i storlek
  • Ange utgångsdatum för överföringar, upp till ett år
  • Ställa in lösenord för överföringar
  • Anpassa överföringar med logotyp eller bakgrund
  • Se vilka som har visat eller laddat ner överföringar
  • Visa alla aktiva överföringar och överföringar som har gått ut under de senaste 180 dagarna
  • Skapa överföringar på en iOS-enhet

Använda Dropbox Transfer

Dropbox Transfer är ett enkelt sätt att skicka filer du inte behöver samarbeta i. Det går att skapa överföringar från dropbox.com, Dropbox-klienten och Dropbox mobilapp för iOS. När du skickar en överföring får mottagaren en länk med ditt namn, överföringens namn, en lista med filnamn och storlekar samt överföringens utgångsdatum. Mottagarna behöver inte ha något Dropbox-konto för att kunna ta emot eller ladda ner en överföring.

Läs mer om hur du använder Dropbox Transfer.

Hantera fakturering för en Transfer-plan

Använd faktureringssidan i kontoinställningarna om du vill uppdatera betalningsmetoden med ett annat kontokort eller PayPal-konto, ändra faktureringsfrekvens från månatlig eller årlig samt visa fakturor och kvitton från faktureringshistoriken.

Så här hanterar du fakturering och betalningar:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer) längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Fakturering.

Säga upp en Dropbox Transfer-plan

Du kan avbryta prenumerationen på Dropbox Transfer när du vill. Prenumerationen upphör i slutet av den nuvarande faktureringscykeln.

När prenumerationen upphör händer följande:

• Ditt konto nergraderas till en kostnadsfri Dropbox Basic-plan.
  • Du behåller åtkomst till alla dina filer och mappar samt allt material som delats med dig.
  • Du kan fortfarande återställa raderade filer och återskapa tidigare filversioner i 30 dagar.
  • Befintliga överföringar förblir oförändrade liksom lösenord och utgångsdatum.
  • Du får inte längre ett meddelande när dina överföringar laddas ner.
  • Det går inte att visa utgångna överföringar.
  • Det går inte att visa och ladda ner statistik om överföringarna.
  • Du kan inte längre skapa överföringar på en iOS-enhet.
  • Logotyp och anpassade bakgrunder tas bort från överföringarna.
  • Utgångna överföringar som är äldre än 30 dagar raderas permanent.

Så här säger du upp en Dropbox Transfer-plan:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer) längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Plan.
  5. Klicka på Säg upp plan längst ner på sidan.
  6. Välj en anledning till att du annullerar.
  7. Klicka på Fortsätt med annulleringen. Du får ett bekräftelsemejl på att din prenumeration har avbrutits.

Vanliga frågor om Dropbox Transfer-planen

Vad är skillnaden mellan Dropbox Transfer-planen och den kostnadsfria Basic-planen?

Planen Dropbox Transfer är en betalprenumeration där samma lagringsutrymme och funktioner ingår som i den kostnadsfria Basic-planen, plus förstklassiga överföringsalternativ, som högre gräns för sändningsstorlek, anpassad profilering och utgångsdatum, lösenordsskydd samt statistik och historik för överföringar.

Läs mer om Dropbox individuella planer.

Vad är skillnaden mellan Dropbox Transfer och Professional?

Överföringsfunktionerna i Dropbox Transfer är densamma som i Dropbox Professional. I planen Professional ingår mer lagringsutrymme än i Transfer-planen, plus funktioner som längre versionshistorik, varumärkesprofilerad delning, fillåsning och prioriterad support.

Läs mer om Dropbox-teamplanerna.

Går det att lägga till Transfer för ett befintligt konto?

Planen Dropbox Transfer finns för närvarande som en uppgradering för vissa Dropbox Basic-användare. Är du berättigad att köpa Transfer-planen ser du möjligheten att uppgradera i Dropbox-klienten och på dropbox.com.

Hur kan jag få support från Dropbox?

Kunder som använder Dropbox Transfer-planen kan få hjälp från Dropbox hjälpcentercommunity och via mejl.

Läs mer om hur du kontaktar support.